Rimac Greyp

Električni bicikli, trocikli, četverocikli
Plug&fun

Post Postao/la Plug&fun »

stjepan je napisao/la:Jel mi moze netko tko je malo dublje u svijetu biciklizma pokazati neki "novi" dizajn bicikla kao referencu onoga o cem se ovdje prica kad se spominje moderan dizajn bicikla?
Modernim dizajnom i suvremenim linijama mogu se ponosit u stealthelectric, http://www.stealthelectricbikes.com/ste ... 52-bomber/
Bicikla je cca istog kalibra kao i Rimčeva, al opet lijepo upakirana do zadnjeg detalja. Rimčevi modeli doimaju se u najbolju ruku kao modeli za neku gospodu u odjelima koji idu na sastanak, al mislim da je klijentela koja pikira bajk takvog kalibra sasvim promašena i oni traže druge linije.
Ima i ostalih bicikala (bosh) koji su sasvim lijepo sve uklopili u dizajn, al ne mogu se mjerit sa ovim mrcinama i njihovim gabaritima.
creatin

Post Postao/la creatin »

Da je klijentela promasena nebi prodali XXX komada godisnje ;)
S vremenom ce to sve biti bolje i bolje, nove djidje, sada je domet skoro duplo veci, malo po malo.
Plug&fun

creatin je napisao/la:Da je klijentela promasena nebi prodali XXX komada godisnje ;)
S vremenom ce to sve biti bolje i bolje, nove djidje, sada je domet skoro duplo veci, malo po malo.
Da izgled nije toliko grozan siguran sam da bi prodavali xxx komada više! ;-)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Sad sam jos zbunjeniji. Ovaj je "originalan" jer izgleda ko i svi ostali a Stealth electric je bolji od rimca izgledom?

slika

Jel se to vi sprdate samnom?
Kuzim da se ne kuzim u bicikle, al za izgled nemoras bas biti strucnjak za karbonske frejmove i hidraulicke kocnice. Nije ljepo od vas tak trolat njubove...
Plug&fun

stjepan je napisao/la: Jel se to vi sprdate samnom? ...
Sad sam JA zbunjen, i pitam se dal se Vi sprdate samnom? :?
Šta nije vidljivo na ovim slikama? Evo brzinski sam na poslu pitao neke kolege za mišljenje i svima je neusporedivo lijepši bomber, Grejp bi se vjerojatno više svidio mojim roditeljima-penzionerima, ili nekim ljubiteljima Kineskog dizajna. Plus za ovaj novi model sa onim prtljažnim nosačima iznad kotača stvarno nemam komentara... :roll:
Pero

Post Postao/la Pero »

Bomber definitivno ljepše izgleda, ali onaj desno ima barem dvostruko veći prostor za baterije...
Za onoga kome ne treba domet je svakako izgled bombera privlačniji, ali nije problem s grejpom izvući i 200km s jednim punjenjem.
Plug&fun

Pero je napisao/la:Bomber definitivno ljepše izgleda, ali onaj desno ima barem dvostruko veći prostor za baterije...
Za onoga kome ne treba domet je svakako izgled bombera privlačniji, ali nije problem s grejpom izvući i 200km s jednim punjenjem.
Domet je svakako vrlo bitan faktor, ali nauštrb tog dometa ne bi trebao previše patit dizajn, i mobilnost. Ne u današnje vrijeme.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Oba su lijepa na svoj način, nema smisla o tome raspravljati :D
Ako je nešto korisno i praktično, s vremenom postaje lijepo.
Mnogima su Artasove kutije za baterije ružne, drugi vide ljepotu u jednostavnosti i odnosu uloženo / dobiveno.
Apex

Post Postao/la Apex »

Ne znam zasto je sad bitno koji je malo ljepsi, oba su sasvim dovoljno atraktivna, bitno je koji je bolji. Stealthovi su doduse prezentirani kao hard core bajkovi za divljanje i sumu, dok Greyp ne zna sto je. I iz nacina na koji ga se prezentira se da zakljuciti da je namijenjen snobovima i mlakonjama, a stvarno je ozbiljan bajk. Bomber i fighter nisam vozio da znam kakvi su, ali vjerojatno su malo izbalansiraniji. Greyp ima tu tonu baterija u spljostenoj rami pa je teziste visoko i tezina jos vise dolazi do izrazaja, dok mi se cini da je Stealthova baterija deblja i niza. Vjerujem da bi vecina pravih znalaca izabrala stealth, no to ne znaci da Greyp nije dobar, ali nije tolko fokusiran i ima nesto nedorecenosti, od filozofije do izvedbe.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Na osnovu izgleda procjenjuješ težište ?

Baterija u Greypu je u donjem dijelu, a u gornjem je elektronika.
Plug&fun

Pero je napisao/la:Bomber definitivno ljepše izgleda, ali onaj desno ima barem dvostruko veći prostor za baterije...
Domet je svakako vrlo bitan faktor, ali nauštrb tog dometa ne bi trebao previše patit dizajn, i mobilnost. Ne u današnje vrijeme.
Apex

Post Postao/la Apex »

debeli je napisao/la:Na osnovu izgleda procjenjuješ težište ?

Baterija u Greypu je u donjem dijelu, a u gornjem je elektronika.

Na osnovu voznje procjenjujem teziste. Mislim da je problem kad se od bicikla zeli napravit polumotocikl. I tu dok jos baterije ne uznapreduju, nece biti znatnih pomaka. Ako je elektricni sustav tezi od dvanaestak kila plus tolko bajk, bilo bi najbolje odustat bicikla i ic radit motor pa dodat jos tezine i baterija pa eto ti dometa i snage i svega. Volim elektricne bajkove, ali ova dva su na granici da to uopce ima smisla. Osim za bediranje skuterasa i pokazivanje.
Ne znam kolko je elektronika teska, ali teziste je visoko. Bajk je super, al po meni je super jer je odlicna baza za desetak umjerenijih modela, ekstremnijih ili cak motocikl. Znam da vas puno tu ima i radi Greyborge i reci cete da baljezgam, al to je moje misljenje. A razlika je prvenstveno u tome sto ja drugacije koristim bicikl vjerojatno.
No kolko god mi se ti bajkovi cine jos nesavrseni, kad das gas na Greypu, zaboravis na sve to i samo uzivas u momentu i brzini :skace:
Hemza

Post Postao/la Hemza »

Vidim da većina na ovom forumu pati na što veći domet bicikla.
Po meni el. bicikl ne bi trebao imati domet veći od 50 do 60 km baš radi toga da nema preteške baterije. Evo mog primjera, do posla imam 15 km isto tako i natrag. To je cca 30 km. Kad odvezem tu dnevnu rutu meni je taj dan dosta vožnje sa tim bicikom. Po tome bateriju stavljam puniti svaki drugi dan. Godišnje cca 120 puta je baterija na punjaču, što znači da me baterija izdrži 3 do 4 godine minimalno.
tomislav
Kontakt:

Post Postao/la tomislav »

Meni nije dosta taj domet, jer bic koristim i za rekreaciju osim za vožnju do posla i nazad. Ako bic ne transportirate u autu do mjesta rekreacije, domet od 100-150 km je poželjan
Hemza

Post Postao/la Hemza »

Ja za rekreaciju uvijek koristim običan bajk jer mi se neda stalno razmišljati koliko struje još imam u bateriji :)
Odgovori

Natrag na “Električni bicikli”