Također u 80 posto slučajeva, a u ostalih dvadeset obožavam ga pedalirati po bregovima i puteljcima...stjepan je napisao/la:x2grrga je napisao/la:...Električni bicikl je više zamjena za skuter nego za bicikl i ja ih koristim u skladu s tim...
Rimac Greyp
Pique, Messi i Fabregas voze hrvatske elektricne bicikle
http://www.index.hr/black/clanak/foto-p ... 18340.aspx

http://www.index.hr/black/clanak/foto-p ... 18340.aspx

Jedva cekam da se pojave ti drugi Greypovi o kojima pricaju, ne znam zasto su tolko inertni po tom pitanju. Iako je i ovo vec mnogo bolje sto se komponenti tice od prvih modela. Jedino me na ovom bajku bode u oci gepek na pomicnom dijelu bajka, kako je to nekom palo na pamet, stavit to na swingarm? Dok nema niceg gore ok, ali koja svrha..
Stvarno cijenim Rimca, i sve njegove podhvate, al očekivao sam neki moderniji-agresivniji dizajn. Ovo je baš tužno da su uz svo znanje i uspjeh dizajnerski zapeli kao Kinezi na modelima iz 80-ih i 90-ih.
Znam da ne treba plagirat npr. "stealth B52", ali svakako trebaju nać novog dizajnera, a djedicu poslat u mirovinu.

Znam da ne treba plagirat npr. "stealth B52", ali svakako trebaju nać novog dizajnera, a djedicu poslat u mirovinu.
Mislim da nije pitanje dizajnera, vec konstrukcija je kakva je i ostalo se prilagođava kolko se moze. A da bi moglo biti bolje i vise u skladu sa suvremenim standardima u biciklizmu - bi. Valjda i bude sa novim modelom, al malo me strah. A prvo mislim da se trebaju dogovorit sami sa sobom jel rade mtb ili gradski bajk pa od toga krenut dalje. Onda znas kakav raspored tezine je ili nije bitan, kakve performanse su bitne i kakve komponente ti trebaju. I jos sto kljucnih detalja.
Zadnja izmjena: Apex, dana/u 10 lis 2016, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
Jel mi moze netko tko je malo dublje u svijetu biciklizma pokazati neki "novi" dizajn bicikla kao referencu onoga o cem se ovdje prica kad se spominje moderan dizajn bicikla?
Nije prvi puta da vidim tu na forumu da netko spomene "novi" dizajn i "originalno", al kad odem u ducane, sve je maltene identicno i ne vidim posebnu razliku izmedju ovoga sto se sada nalazi u ducanima i onoga sto se nalazilo prije 20 godina.
Da, razlike postoje, no sve su to sitnice i nista sto sam ja vidio se nemoze okvalificirati kao "novo" ili "originalno".
Nije prvi puta da vidim tu na forumu da netko spomene "novi" dizajn i "originalno", al kad odem u ducane, sve je maltene identicno i ne vidim posebnu razliku izmedju ovoga sto se sada nalazi u ducanima i onoga sto se nalazilo prije 20 godina.
Da, razlike postoje, no sve su to sitnice i nista sto sam ja vidio se nemoze okvalificirati kao "novo" ili "originalno".
[IMG]http://i66.tinypic.com/282mhw4.jpg[/IMG]
Kod nas po ducanima i nema previse top bicikala, ali ako netko bar malo zna o bajkovima, onda kad vidi 27,5 plus size kotace, dropper seatpost, thru axle, direct (post) mount, remote locks, di2, kuplung i slicne stvarcice, te konstrukciju klackalica i swingarmova, jasno mu je da je konstrukcija bajkova daleko otisla u zadnjih desetak god. A da ne govorimo o tezini komponenata i malih dorada koje cine razliku. A tu su jos i 1x pogoni, tapered head tube, chain guide... i geometrija koja nema veze sa starim bajkovima. Vec sam i sam sebi dosadan sto cesto spominjem taj bajk kao idealan elektricni mtb, ali po mom misljenju tako nesto je ideal bajka od 7+ tisuca eura - Specialized Levo turbo fs - sve je na njemu kako treba biti za sto je namijenjen. Vrhunsko inzenjerstvo i poznavanje brdskog biciklizma i spajanje istog s el. pogonom na nacin da ni najzagrizeniji bajkeri ne mogu prigovoriti. A i njegovo ogranicenje na 25 se lako cracka. P. S. Mozda se razlike toliko i ne vide, ali se osjete, to je bitniji dio. Pogledaj red bull rampage pa ces vidjet sto danasnji bajkovi podnose. Jasno, malo tko ce to izvoditi, ali svi zele takav bajk isto kao i performanse f1 auta koje im nikad nece trebati.
Ono sto se kod Greypa osjeti je nedostatak iskonskog biciklistickog entuzijazma, koji mogu imati samo oni koji su proveli pola zivota s biciklima i lomili se na njima, uzivali i patili i eventualno i utrke vozili. Tamo ih ocito nema puno, ako ih i ima. Elektricni bicikl nije lako napraviti da ostane bicikl, a motoriziran, i jos k tome jedinstven. Ja malo kenjam u vezi Greypa jer nije jos sto bi mogao biti al znam da to nije lako. Ono doduse sto imaju u Rimac automobilima, taj entuzijazam i predanost, nemaju kod bicikala, rekao bih. Kad taj dio srede, onda ce taj odlican proizvod tek postati vrhunski.

Ono sto se kod Greypa osjeti je nedostatak iskonskog biciklistickog entuzijazma, koji mogu imati samo oni koji su proveli pola zivota s biciklima i lomili se na njima, uzivali i patili i eventualno i utrke vozili. Tamo ih ocito nema puno, ako ih i ima. Elektricni bicikl nije lako napraviti da ostane bicikl, a motoriziran, i jos k tome jedinstven. Ja malo kenjam u vezi Greypa jer nije jos sto bi mogao biti al znam da to nije lako. Ono doduse sto imaju u Rimac automobilima, taj entuzijazam i predanost, nemaju kod bicikala, rekao bih. Kad taj dio srede, onda ce taj odlican proizvod tek postati vrhunski.

Govoreci striktno o dizajnu, jer taj dio me i buni najvise kod komentara vezanih uz bicikle, (ne o tekhnickim specifikacijama dijelova i materijala), ovo na slici zgleda generalno ko onaj moj 20 godina stari bajk kaj je stari kupio u njemackoj za 100 DM. Nista "originalno" niti "specijalno" sto se izgleda tice. Ponavljam, izgleda. Stvari popu "kut ovoga" ili "kut oboga", nije ravna sipka nego zaobljena i takve pizdarije se nemogu staviti u isti kos sa rijecima kao sto su "originalno" ili "novo" (opet naglasavam sto se tice dizajna).
Jasno mi je da su danasnji bicikli tehnicki svjetlosnu godinu ispred onih starih.
Al sto se dizajna tice, jebat ga....bicikl je bicikl, i uvjek ce biti bicikl. Nista revolucionarno se tu ne moze ocekivati. Sitnice da, al su to i dalje sitnice. Sve to izgleda vise manje identicno.
Jasno mi je da su danasnji bicikli tehnicki svjetlosnu godinu ispred onih starih.
Al sto se dizajna tice, jebat ga....bicikl je bicikl, i uvjek ce biti bicikl. Nista revolucionarno se tu ne moze ocekivati. Sitnice da, al su to i dalje sitnice. Sve to izgleda vise manje identicno.
Ni auto se nije revolucionarno promijenio, "samo" drugaciji pogoni, ovjesi, upravljanje, infotainment, dimenzije kotaca/guma, a sto se tice dizajna, auto i dalje ima 4 kotaca, krov i gepek i uvijek ce bit auto
Poanta je bila u tome sto bi voljeli vidjet drugacije/doradjenije na Greypu, a to su sitnice, ne mora lebdjeti. Ovo na slici upravo jest revolucionarno jer nije bitno drugacije od obicnog bajka

Poanta je bila u tome sto bi voljeli vidjet drugacije/doradjenije na Greypu, a to su sitnice, ne mora lebdjeti. Ovo na slici upravo jest revolucionarno jer nije bitno drugacije od obicnog bajka