E-Yugo

Naše samogradnje
dzagi

Post Postao/la dzagi »

Ovako, ja sam sve skupa prezadovoljan kako funkcioniše 4000 km nije mala stvar već je vreme i ulje da se menja :smijeh1: Ja sam u komadu najviše išao 25km na +40 bez hladjenja motora bez problema, nisam merio temperaturu motora jer sam pre toga mnogo puta s'vremena na vreme pipkao stator i rotor da vidim kako izdržava opterećenja. Što se tiče uspona ja ovde na Ubu imam jedno brdo koje vodi prema Valjevu sad ako neko poznaje teren zna o kakvom se usponu radi, dužina konstantnog uspona je 1km ja u Yugu taj uspon savladavam trećim stepenom prenosa gas do kraja i penjem se brzinom od 40km/h što mislom da je odlično s'obzirom na težinu. takodje sam te uspone savladavao po najvećim vrućinama i nisam imao problema, malo je motor žiška ali ništa strašno s'obzirom da nisam imao nikakav ventilator za hladjenje. Nabavio sam turbinu za sledeću sezonu sad mi neće trebati sigurno, jer sam ga stvarno opterećivao maksimalno po nenormalnim vrućinama i garantujem da ga je stvarno teško oštetiti. Lično mislim da kad bih imao litijum da bi performanse bile bolje bar za 10% ne uzimajući u obzir domet, sad nemam baždaren ampermetar stavio sam neki da samo vidim u kom trenutku motor vuče veću struju pa Vam ne mogu dati tačne informacije o struji ali po mojim testovima više km prelazim u četvrtom stepenu prenosa nego u petom prilikom vožnje na otvorenom, takodje sam primetio da što više šaltate brzine u gradskim uslovima prelazi se više km za razliku od slučaja kada vozite uvek np. trećom. Ja uvek krećem drugom pa dalje zavisi od mogućnosti :)
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

dzagi je napisao/la:4000 km nije mala stvar već je vreme i ulje da se menja :smijeh1:
:D :palac:
dakle Rade je nepoderiv...... još malo pa ću na atest,bio bi red da se konačno i ja počnem voziti u jeftinoj tarifi.
mkarli17

Post Postao/la mkarli17 »

izgleda da čemo uskoro zatrpat CVH el.vozilima :D
BB

Post Postao/la BB »

dzagi je napisao/la:Ovako, ja sam sve skupa prezadovoljan kako funkcioniše 4000 km nije mala stvar već je vreme i ulje da se menja :smijeh1: Ja sam u komadu najviše išao 25km na +40 bez hladjenja motora bez problema, nisam merio temperaturu motora jer sam pre toga mnogo puta s'vremena na vreme pipkao stator i rotor da vidim kako izdržava opterećenja. Što se tiče uspona ja ovde na Ubu imam jedno brdo koje vodi prema Valjevu sad ako neko poznaje teren zna o kakvom se usponu radi, dužina konstantnog uspona je 1km ja u Yugu taj uspon savladavam trećim stepenom prenosa gas do kraja i penjem se brzinom od 40km/h što mislom da je odlično s'obzirom na težinu. takodje sam te uspone savladavao po najvećim vrućinama i nisam imao problema, malo je motor žiška ali ništa strašno s'obzirom da nisam imao nikakav ventilator za hladjenje. Nabavio sam turbinu za sledeću sezonu sad mi neće trebati sigurno, jer sam ga stvarno opterećivao maksimalno po nenormalnim vrućinama i garantujem da ga je stvarno teško oštetiti. Lično mislim da kad bih imao litijum da bi performanse bile bolje bar za 10% ne uzimajući u obzir domet, sad nemam baždaren ampermetar stavio sam neki da samo vidim u kom trenutku motor vuče veću struju pa Vam ne mogu dati tačne informacije o struji ali po mojim testovima više km prelazim u četvrtom stepenu prenosa nego u petom prilikom vožnje na otvorenom, takodje sam primetio da što više šaltate brzine u gradskim uslovima prelazi se više km za razliku od slučaja kada vozite uvek np. trećom. Ja uvek krećem drugom pa dalje zavisi od mogućnosti :)
4000 km bez registracije? svaka čast :palac:

a da nabaviš neku malo truliju karoseriju da nisi tako upadljiv? :smijeh1: :smijeh: :smijeh2:

To samo dok ne riješiš atest :D
dzagi

Post Postao/la dzagi »

Pa ne vredi da ga registrujem na foru kao benzinca neću, a takvim se poslom bavim da neće da me diraju :) Ja bih najviše voleo da mogu da završim atest :placko:
eltico

Post Postao/la eltico »

Svakako atest! To je ono najvažnije.

Litij bi te, siguran sam oduševio - preporodio. Puno bolje karakteristike.

Za litij vrijedi dići kredit (i u švicarcima, ako treba).
arteho

Post Postao/la arteho »

eltico je napisao/la:
Litij bi te, siguran sam oduševio - preporodio. Puno bolje karakteristike.
Potpuno si u pravu. Moj Yugo sa 26 celija od 100Ah, kao i rezervoarom sa 5L benzina, tezak je 795 Kg.
Samo imam problem sa suvise snaznim motorom i velikom strujom kontrolera, tako da se moram ozbiljno suszdrzavati sa gasom.
dzagi

Post Postao/la dzagi »

Ipak nije poklo na varu, pukao je sam L profil :oci:

slika[/img]
eltico

Post Postao/la eltico »

Morat češ to drugačije. Očito je velika sila.
Možda nekakva velika obujmica, ako je nezgodno ili nema mjesta na stražnjoj strani motora za pločevinu kako preporuča bmwcabrio.
dzagi

Post Postao/la dzagi »

Gotov nosač, sad ako pukne :skace:

slika

slika

slika
Tomy

Post Postao/la Tomy »

Koliko je to debela pločevina? 10mm?
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

koliko ima mesa između vijka na zadnjoj slici i donjeg ruba nosača??
dzagi

Post Postao/la dzagi »

Tomy je napisao/la:Koliko je to debela pločevina? 10mm?
6mm :D
dzagi

Post Postao/la dzagi »

marko-sk je napisao/la:koliko ima mesa između vijka na zadnjoj slici i donjeg ruba nosača??
ima 10mm, moralo je da ima taj ugao da bi sve leglo kako treba ako zbog toga pitaš kad motor optereti nosač da menjač bude na fabričkom mestu zbog poluosovina.
Tomy

Post Postao/la Tomy »

dzagi je napisao/la:
Tomy je napisao/la:Koliko je to debela pločevina? 10mm?
6mm :D
Moćno izgleda. Ja sam stavio 5mm, ali je i nosač elastični pa nema toliko opterećenja.
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih automobila”