TENK 820

Naše samogradnje
Lord

Post Postao/la Lord »

Žbice divljaju a i stalno mi se rasklimava onaj glavni navoj na vilici
Hemza

Post Postao/la Hemza »

Postoje dva riješenja da žbice više ne pucaju i ne strada obruč.
Prvi je da izbjegavaš neravnine (rupe,rubnjake itd.), brzinu malo smanjiš, a drugo rješenje je da nabaviš ramu sa full suspenzijom i po mogućnosti sa kočnicama diskovima. Ovo drugo riješenje zahtjeva novčani izdatak, ali vjeruj mi nakon toga više nećeš imati problema sa kotačima jer će suspenzija preuzimati najveći dio udaraca koji se pojavljuju na neravnom putu pri velikoj brzini.
grrga

Post Postao/la grrga »

Hemza je napisao/la:Postoje dva riješenja da žbice više ne pucaju i ne strada obruč.
Prvi je da izbjegavaš neravnine (rupe,rubnjake itd.), brzinu malo smanjiš, a drugo rješenje je da nabaviš ramu sa full suspenzijom i po mogućnosti sa kočnicama diskovima. Ovo drugo riješenje zahtjeva novčani izdatak, ali vjeruj mi nakon toga više nećeš imati problema sa kotačima jer će suspenzija preuzimati najveći dio udaraca koji se pojavljuju na neravnom putu pri velikoj brzini.
A šta da naprave oni koji imaju FS bicikl i već voze 20-25 km/h a pucaju im žbice?
Hemza

Post Postao/la Hemza »

grrga je napisao/la:
A šta da naprave oni koji imaju FS bicikl i već voze 20-25 km/h a pucaju im žbice?
Eto vidiš grrga, zato popularizacija električnih bicikala u Hrvatskoj ne ide jer u slobodnoj prodaji imaš samo električne FS bicikle koji imaju eventualno samo prednju suspenziju i V kočnice. Ljudi su ih kupovali i pred drugima ih popljuvali jer su vjerojatno imali probleme sa pucanjem žbica i obruča,kočnice su morali stalno podešavati ili imaju preslabe motore i baterije od koji nemaju nikakve koristi na duge staze. Puno novaca a malo zadovoljstva.
grrga

Post Postao/la grrga »

Hemza je napisao/la:
grrga je napisao/la:
Eto vidiš grrga, zato popularizacija električnih bicikala u Hrvatskoj ne ide jer u slobodnoj prodaji imaš samo električne FS bicikle koji imaju eventualno samo prednju suspenziju i V kočnice. Ljudi su ih kupovali i pred drugima ih popljuvali jer su vjerojatno imali probleme sa pucanjem žbica i obruča,kočnice su morali stalno podešavati ili imaju preslabe motore i baterije od koji nemaju nikakve koristi na duge staze. Puno novaca a malo zadovoljstva.
FS (full suspension) sa eventualno prednjom suspenzijom?

Pišeš gluposti na konkretan problem pucanja žbica. Svi na ovom forumu osim tebe znaju da ovdje nitko ne vozi nikakav tvornički električni bicikl već uglavnom prerade sa N48 i sličnim motorima na kojima je odavno poznat problem pucanja žbica čim je vozač teži od 60-70 kg.
Najjeftiniji kineski bicikli uopće nemaju problem s time tako da je tvoja tvrdnja uglavnom netočna.
Problem pucanja žbica je lako riješiv (više manje su svi sa foruma to riješili) i sigurno se ne sastoji od kupovine novog bicikla ili nove rame koja je skuplja od normalnog bicikla.
Samo za informaciju - žbice potpuno jednako pucaju i na FS biciklu bez obzira na suspenziju dok se točak ne složi kako treba.
creatin

Post Postao/la creatin »

Lord je napisao/la:Žbice divljaju a i stalno mi se rasklimava onaj glavni navoj na vilici
Prezbicaj kotac s debljim zbicama i nemas problema
Hemza

Post Postao/la Hemza »

Ja se ispričavam što pišem "gluposti", umjesto FS sam htio napisati KRUTA RAMA!!!
grrga

Post Postao/la grrga »

Hemza je napisao/la:Ja se ispričavam što pišem "gluposti", umjesto FS sam htio napisati KRUTA RAMA!!!
Ne brini, nitko ne zamjera ;) . Greške su uvjek moguće.
Lord

Post Postao/la Lord »

Evo da se javim još uvijek se kotrljam. Grga mi je 2016 složio kotač i od tada samo gas.
Baterija se još drži (turnigy) i to jako dobro. 4500km na satu, danas sam zamijenio jedan hall senzor koji je riknuo i piči dalje!!
Bacim sliku koju ovih dana.
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”