Servis EV
Re: Servis EV
Možeš napisati nekad da ne znaš nešto i da možda nisi u pravu.
Je li znaš kako računa uštedu?
Je li znaš kako računa uštedu?
Ja znam. Napisao sam ti. Ako nisi do sada shvatio, ne mogu ti pomoći.
Molim te napiši koji je TOČNO input za izračun "UŠTEDE"
Kad znaš, nije problem.
Možeš li promjeniti input za uštedu?
Na prvoj stranici si tu ljudima nabijao na nos njihove računice i hvalio se tim nekim ciframa u dolarima sa ekrana tesle a da nemaš pojma što je u pozadini i kako računa.
Zato malo pripazi kad bubaš
Kad znaš, nije problem.
Možeš li promjeniti input za uštedu?
Na prvoj stranici si tu ljudima nabijao na nos njihove računice i hvalio se tim nekim ciframa u dolarima sa ekrana tesle a da nemaš pojma što je u pozadini i kako računa.
Zato malo pripazi kad bubaš
I ja tebe pitam...kako ti nije neugodnostjepan je napisao/la: 22 svi 2025, 10:15 Fire, čemu takvo bubanje bez imalo razmišljanja?
Na 100k si uštedio za 2 ako ne i više tih promjena. Ja sam na 60k uštedio više od toga. U 2022: 3193$, u 2023 2792$ i u 2024 2395$ i evo u 2025 638$ do sada a tek sam na 60k km.
K tome, da je moja ušteda i veća od ove što je izračunao software jer software ne zna koliko struje kad punim kući dođe iz solara a koliko iz mreže.
Kak ti nije barem malo neugodno tak bezveze bubati?
Napisao sam ti. Ti ili ne želiš pročitati ili provociraš. Ne pada mi na pamet ponavljati nešto što je maltene na istoj stranici (sad više nije, sad je na prošloj, ali kad si prvi puta pitao je bilo).

Auto slicnih perfomansi je neka Formula 1

Ma ajde, nije baš tako. Ima ih.
Moj Y LR je cca 400-500 konja, cca 4.5-5.5 sec do 100kmh, mid size SUV.
Pitao Groka d ami da par modela za usporedbu:
BMW X3 M, 500 konja, 0-100 za 4.1 seconds
Mercedes-AMG GLC 43, 421 konja, 4.9sec do 100
Audi SQ5 TFSI, 350 konja, 5.1 do 100
Porsche Macan GTS, 440 konja, 4.5 do 100
Dalo bi ih se pronaći još dosta
Pričamo između 8.5 i 11L na 100km.
Sve što treba je uzeti nešto što je najbliže performansama BEV-a za kojeg gledaš uštedu i to je to. Nije baš neka velika znanost. Ono što je problem je pratiti koliko košta litra benzina na području na kojem puniš struju za svako punjenje struje. Ručno bi to bila domaća zadaća. Aplikacije to rade bez jebemti.
Sve što treba je uzeti nešto što je najbliže performansama BEV-a za kojeg gledaš uštedu i to je to. Nije baš neka velika znanost. Ono što je problem je pratiti koliko košta litra benzina na području na kojem puniš struju za svako punjenje struje. Ručno bi to bila domaća zadaća. Aplikacije to rade bez jebemti.
Kada nekog prozoveš da buba gluposti nemoj se bojati kada te netko challenga.stjepan je napisao/la: 27 svi 2025, 16:10 Napisao sam ti. Ti ili ne želiš pročitati ili provociraš. Ne pada mi na pamet ponavljati nešto što je maltene na istoj stranici (sad više nije, sad je na prošloj, ali kad si prvi puta pitao je bilo).
Dakle i ti bubaš gluposti, to je sve ok
Naravno priznati da NE ZNAŠ kako ti auto računa "uštedu" nećeš jer ti ego ne dopušta.
Živ i zdrav bio.
Tesla se vec nakon 20-30s pregrijava i gubi snagu. Nadalje posto nema getribu, jako gubi snagu na brzinama vecim od 120km/h. Tako da ni jedan nabrojan auto nije u isim preformansama s teslom, znacajno brzi.stjepan je napisao/la: 27 svi 2025, 21:08 Ma ajde, nije baš tako. Ima ih.
Ako se npr gleda put zg-split, onda je tesla usporediva po preformansama neke corse 1.0 3 cilindra, a ne gore navedeni auti.
Realnost je da se 99% tesli vozi iza kamiona na autoputu, a gore navedeni auti ne.
btw kada treba platiti obavezno osiguranje za auto, onda je ok da se placa po samo 150kW snage

Da li imaš možda disleksiju ili tako nešto? Ne razumijem gdje je problem? Ono što sam napisao svakako nije komplicirano.....sarakuzza je napisao/la: 28 svi 2025, 08:53 Naravno priznati da NE ZNAŠ kako ti auto računa "uštedu" nećeš jer ti ego ne dopušta.
Zadnja izmjena: stjepan, dana/u 28 svi 2025, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
fire je napisao/la: 28 svi 2025, 09:05...
Realnost je da se 99% tesli vozi iza kamiona na autoputu, a gore navedeni auti ne....

AP učilište nastavlja udarati
Reci mi je li riječ o usporedbi sa benzincom, turbo ili NA
Ili pak sa dizelom možda?
Ne znaš?
Naravno da ne znaš
Nemam disleksiju, ne znam odakle ti takva glupost.
Samo tražim precizan odgovor na precizno pitanje.
Tebi kao informatičaru je to jako poznato, nema tu odoka, čak ni RNG nije slučajan
Ne znaš?
Naravno da ne znaš
Nemam disleksiju, ne znam odakle ti takva glupost.
Samo tražim precizan odgovor na precizno pitanje.
Tebi kao informatičaru je to jako poznato, nema tu odoka, čak ni RNG nije slučajan

Jesi vidio primjere gore modela? Pogledaj razliku u potrošnji kad se približiš snagu kakvu ima MYLR. I kao što sam rekao i prije, neka je točnost unutar 20-30% i neka uzmeš najoptimističniju potrošnju za ICE (doslovce sam spreman pristati na to da aplikacija maši za 1/3!!!) i dalje si u debeloj uštedi sa BEV-om. I onda na to dodaš solare, onda si u još većoj.sarakuzza je napisao/la: 28 svi 2025, 11:28 ...
....
Možeš izmišljati a ovo a ono, i dalje se ne mijenja činjenica da je BEV ušteda za sve osim za one koji ne žive na autocesti svakodnevno i rade preko 300-400km na autocesti svakodnevno.
Ja te pitam je li znaš točno kako se računa ušteda u tesla app-u? Koji su parametri.
Ja te mogu ovo isto pitati još 100 puta a ti možeš izbjegavati 101 put odgovor, samo da pokažem onu svoju tezu kako ti je teže priznati da si u krivu nego progutat vruć krumpir

Ja te mogu ovo isto pitati još 100 puta a ti možeš izbjegavati 101 put odgovor, samo da pokažem onu svoju tezu kako ti je teže priznati da si u krivu nego progutat vruć krumpir

Rekao sam ti parametre.
Cijena struje punjenja
Vrijeme punjenja
Cijena benzina u području gdje se puni struja u vremenu kad se puni struja
Potrošnja ICE automobila sličnih performansi
Ono što ne znam je koje su točno vrijednosti tih parametara jer ne znam kako su se kretale cijene benzina kod svakog punjenja niti znam kolika je točna bila cijena mog punjenja struje jer se i to zna nekad promijeniti a ja to ne pratim, niti znam sa kojom potrošnjom ICE automobila računa i zbog toga sam rekao da sam spreman na 20-30% promašaja po tom pitanju, no da je i sa time stvar opet na strani BEV-a.
Da Tesla išta od tih parametara računa ekstra krivo, već bi ju odavno razapeli na križ jer stvarno je lagano provjeriti da li su i koliko u pravu svakome kome se da.
Zapišeš punjenja struje (datume), pronađeš cijene goriva na te datume i pronađeš ICE sličnih performansi.
Kad sam pitao Grok-a da mi izbaci potrošnju sličnih modela, stvarno se nalazimo unutar 20% ako smo spremni na li la alternative, a ako idemo uspoređivati samo modele koji su jako bliski sa brojem konja, onda se nalazimo unutar 10%. Dakle, za ovu raspravu i bilo koju drugu da budemo iskreni, više nego dovoljno. K tome sam još dodatno napisao da sam spreman čak i na 30% greške još prije podosta postova sada.
I uz malo guglanja:
Eto sada znamo i vrijednost tog jednog parametra. Cijenu struje i cijenu benzina za sva moja punjenja sigurno neću tražiti i pisati kako bi ti bio zadovoljan.
Cijena struje punjenja
Vrijeme punjenja
Cijena benzina u području gdje se puni struja u vremenu kad se puni struja
Ono što ne znam je koje su točno vrijednosti tih parametara jer ne znam kako su se kretale cijene benzina kod svakog punjenja niti znam kolika je točna bila cijena mog punjenja struje jer se i to zna nekad promijeniti a ja to ne pratim, niti znam sa kojom potrošnjom ICE automobila računa i zbog toga sam rekao da sam spreman na 20-30% promašaja po tom pitanju, no da je i sa time stvar opet na strani BEV-a.
Da Tesla išta od tih parametara računa ekstra krivo, već bi ju odavno razapeli na križ jer stvarno je lagano provjeriti da li su i koliko u pravu svakome kome se da.
Zapišeš punjenja struje (datume), pronađeš cijene goriva na te datume i pronađeš ICE sličnih performansi.
Kad sam pitao Grok-a da mi izbaci potrošnju sličnih modela, stvarno se nalazimo unutar 20% ako smo spremni na li la alternative, a ako idemo uspoređivati samo modele koji su jako bliski sa brojem konja, onda se nalazimo unutar 10%. Dakle, za ovu raspravu i bilo koju drugu da budemo iskreni, više nego dovoljno. K tome sam još dodatno napisao da sam spreman čak i na 30% greške još prije podosta postova sada.
I uz malo guglanja:
Kad usporedim tu potrošnju sa kojom oni računaju, sa potrošnjom onih gore modela koje sam spomenuo, to je to, voze se negdje na donjem rubu (dakle ne računaju najbolje za uštedu) potrošnje.Tesla’s baseline gas vehicle: In the U.S., Tesla assumes a comparable gas vehicle gets about 25 mpg. This converts to approximately 9.4 L/100 km
Eto sada znamo i vrijednost tog jednog parametra. Cijenu struje i cijenu benzina za sva moja punjenja sigurno neću tražiti i pisati kako bi ti bio zadovoljan.
Ok, je li 150kw ili ubrzanje samo? Ne znam što su ti performanse točno, ali ok
Može se cijeli dan udarat čekićem o nakovanj, zvuk će uvijek biti isti
btw tvoje vrijednosti su da si uštedio 10k $ u 60tkm?
Ok, je li 150kw ili ubrzanje samo? Ne znam što su ti performanse točno, ali ok
Može se cijeli dan udarat čekićem o nakovanj, zvuk će uvijek biti isti

btw tvoje vrijednosti su da si uštedio 10k $ u 60tkm?