Tesla tvornica
https://www.teslarati.com/tesla-model-y ... lling-car/
Nakon što su imali najprodavaniji auto u 9. mjesecu ove godine (uključujući ICE vozila) u EU, imaju ga i u 11. mjesecu ove godine (opet, uključujući i ICE vozila) u EU.
Bankrot je zadnje čega se trebaju bojati.
Nakon što su imali najprodavaniji auto u 9. mjesecu ove godine (uključujući ICE vozila) u EU, imaju ga i u 11. mjesecu ove godine (opet, uključujući i ICE vozila) u EU.
Bankrot je zadnje čega se trebaju bojati.
Na prvu, to bi imalo smisla.
Postavlja se pitanje....zašto onda ICE vozila od €20k ne idu bolje od BEV vozila od €60-€70k?
Zašto se Model Y prodaje bolje u cijeloj EU od Dacie Sandero ili Toyote Yaris?
Nije cijena ta koja određuje koliko će koji proizvođač biti uspješan, a izgleda da nije niti realna potreba korisnika (u smislu...samac sam i živim u gradu, što će mi SUV).
Kinezi kad dođu, em će biti puno skuplji nego u Kini, em neće dirati dio tržišta u kojem trenutno pliva Tesla. Oni će svakako uzeti market share, no uzet će ga Daciji i sličnima.
Nitko tko je spreman dati €60-€70 za auto neće reći: "ma šta će mi to, kupit ću si €20k kineza". Ljudi jednostavno ne funkcioniraju na taj način.
Postavlja se pitanje....zašto onda ICE vozila od €20k ne idu bolje od BEV vozila od €60-€70k?
Zašto se Model Y prodaje bolje u cijeloj EU od Dacie Sandero ili Toyote Yaris?
Nije cijena ta koja određuje koliko će koji proizvođač biti uspješan, a izgleda da nije niti realna potreba korisnika (u smislu...samac sam i živim u gradu, što će mi SUV).
Kinezi kad dođu, em će biti puno skuplji nego u Kini, em neće dirati dio tržišta u kojem trenutno pliva Tesla. Oni će svakako uzeti market share, no uzet će ga Daciji i sličnima.
Nitko tko je spreman dati €60-€70 za auto neće reći: "ma šta će mi to, kupit ću si €20k kineza". Ljudi jednostavno ne funkcioniraju na taj način.
tako je dugo bilo u europi međutim pogledaj zadnjih godina koji su najprodavanija vozila u francuskoj i njemačkoj.
hyundai i dacia.
svi su auti sada loši neki više neki manje i kao i perilice rublja dok traje garancija voziš se poslje sve što doživi je gratis.
polako se svijest ljudi mijenja samo još mi balkanci kupimo skup auto pa nemamo za rundu platiti.
hyundai i dacia.
svi su auti sada loši neki više neki manje i kao i perilice rublja dok traje garancija voziš se poslje sve što doživi je gratis.
polako se svijest ljudi mijenja samo još mi balkanci kupimo skup auto pa nemamo za rundu platiti.
Uopće ne pričam o nama balkancima, već o prodanim autima u Europi. Pogledaj slobodno link koji sam postao i pogledaj slobodno izvore informacija koje su oni iskoristili za članak.josip024 je napisao/la:...
U Europi (ne na Balkanu) je model Y prodavaniji od Dacije Sandero (drugo mjesto) ili Toyote Yaris (treće mjesto).
Ne znam da li se što mijenja ili ne, ne pratim tržište automobila u EU dovoljno dugo, ali evo, ove godine je u 9. i 11. mjesecu najprodavaniji auto u Europi bio Model Y koji eto košta €60k+
K tome, upravo su ti skupi auti prodavaniji van Balkana nego na Balkanu (to je stvarno i očekivano, jer koliko god bili glupi tu na Balkanu, jednostavno nemamo dovoljno novaca).
ma slažem se da je trenutno ta situacija ali trenutno niti nema kineza.
wuling u najavi, mislim da sam čitao da je u UK krenuo u prodaju ali to je sve slabo.
moje mišljenje je da će biti boom malih kineza ovih takozvanin "kei" od 3-3.5m i 13-15k E.
samo dok se masovnije pojave, doći će i japanci mitsubishi i nissan imaju konja za trku samo nisam siguran kakvi su sa cijenom, u aziji dobro prodaju.
wuling u najavi, mislim da sam čitao da je u UK krenuo u prodaju ali to je sve slabo.
moje mišljenje je da će biti boom malih kineza ovih takozvanin "kei" od 3-3.5m i 13-15k E.
samo dok se masovnije pojave, doći će i japanci mitsubishi i nissan imaju konja za trku samo nisam siguran kakvi su sa cijenom, u aziji dobro prodaju.
Pa zar nemamo sličnih ICE vozila (po veličini) u EU već sada? Gledam što oko sebe, što u zemljama kao npr. Nizozemska (koja me je ekstra iznenadila zbog kulture bicikliranja), i sve više i više se prodaju SUV-ovi i Pick Up-ovi....
Gledam sad neke statistike i SUV-ovi su u EU u porastu od 2001.

Ne znam....meni to ne izgleda kao da idemo ka malim automobilima. Iskreno...NADAM se da sam u KRIVU.
Gledam sad neke statistike i SUV-ovi su u EU u porastu od 2001.

Ne znam....meni to ne izgleda kao da idemo ka malim automobilima. Iskreno...NADAM se da sam u KRIVU.
Kako se cini jesu sve.debeli je napisao/la:Čekaj, ako su lagali za performanse Semija niti bankrot nije nemoguć
Znaci 2017. govorili da ce ih brzo isporuciti.
https://www.youtube.com/watch?v=1_Nr0hr ... =ranfuture
A zapravo nema nekog razloga da se to kupi.
Nosivot je manja od standarnog, dome je znacajno manji, cijena po 1km je znacjano veca, kvarljivost je velika...
I te nebuloze da ce supercharger s solarnim panelim puniti kamijone po 1MW po svakome.
https://twitter.com/Factschaser/status/ ... ZpXZQ&s=19
Do sada je tesla bila nakit, beskorisan auto s kojim se kurcis da si zelen.
To u kamijonima ne pali.
To u kamijonima ne pali.
Za pretpostaviti je da PepsiCo nije testirao niti domet niti nosivost kamiona, i da oni ustvari nemaju pojma što im treba.
K tome, nikako se ne slažem sa rkahler-om....za očekivati je da Tesla sada sa 1.1 stane i u slijedećih par godina ne napravi ništa novo niti hardware-ski niti software-ski. Sve što svi trebamo je pričekati tih par godina da ih drugi proizvođači sustignu, pa ćemo svi imati jeftine Tesle.
Zamisli kakve su budale u PepsiCo-u kad su preuzeli i koriste kamione koji ustvari ne mogu raditi to za što su ih uzeli. Da su barem slušali internet stručnjake.
Sretna nova!
K tome, nikako se ne slažem sa rkahler-om....za očekivati je da Tesla sada sa 1.1 stane i u slijedećih par godina ne napravi ništa novo niti hardware-ski niti software-ski. Sve što svi trebamo je pričekati tih par godina da ih drugi proizvođači sustignu, pa ćemo svi imati jeftine Tesle.
Zamisli kakve su budale u PepsiCo-u kad su preuzeli i koriste kamione koji ustvari ne mogu raditi to za što su ih uzeli. Da su barem slušali internet stručnjake.
Sretna nova!
Kakav konj trebas biti da upalis autopilota i skroz iskljucis sebe kao vozaca vozila. Pa brodovi na autopilotu se znaju sudariti, a imaju mjesta za manevriranje koliko hoces da se nebi auti koji se krecu puno vecim brzinama na puno manjim voznim povrsinama.fire je napisao/la:https://twitter.com/Factschaser/status/1608914128017719296?t=0EfhCvlK_JXT7E--3ZpXZQ&s=19
To u kamijonima ne pali.
rkahler je napisao/la:Za 5 godina, Tesla će imati uhodanu proizvodnju, nove modele, nove baterije i novi software.
Cijeli svijet će i dalje biti u zaostatku za njima.
Smiješni ste u svojim pretpostavkama da će Tesla stajati u mjestu.
tako je i jabuka imala mobitele koji su bili dosta iznad ostalih. di su sada?
vjerujem da će tako i tesla. nije da podržavam krađu ali na žalost kopira se i krade ali to nama sirotinji donosi povlastice da koristimo naprednu tehnologiju koju si možemo priuštiti.