Citroen AX EV

Završene samogradnje i registracije
markocale

Post Postao/la markocale »

:(
Tomy

Post Postao/la Tomy »

jure057 je napisao/la:Dobro da nije planuo u garaži... Gledaj to sa vedrije strane, iako znam da je teško.
Planuo je u garaži, a izvukli smo ga van kad je već bio skoro ugašen. I garaža je dobila porciju nažalost.
Riba, imao sam auto osigurač od 10A u krugu grijača (grijač 750W).
Lisakm,i to je prekidao glavni kontaktor, ali sam bio prepametan pa sam upalio auto da se malo ugrije i otišao po djecu da ih spremim za van tako da je glavni bio uključen :placko:
dc74

Post Postao/la dc74 »

Žao mi je.
svirko

Post Postao/la svirko »

:placko:
Stvarno mi je žao.

Velika šteta i trošak ali nadam se da i tebe i ostale ovo neće navesti da odustaneš od elektro vozila.

Ove stvari se dešavaju u elektro struci ali i u raznim drugim slučajevima. Noćas su 200m od mene radi glupsti stradala tri auta:
http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... nik/181597
Zadnja izmjena: svirko, dana/u 30 pro 2016, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
miko

Post Postao/la miko »

Primi moje saučešće:(

Jesi uspio odgonetnuti sto je stvarni problem zbog kojeg je došlo do požara? Možda je neki kabel bio pretanak pa je zbog grijanja došlo do zapaljenja.
Nažalost ovakvi članci će dovest ponovno do priče o sigurnost el vozila a možda i do rigoroznijh pravila prilikom atesta.

Stvarno mi je žao što ti se to desilo, i sam ga upalim da se ugrije dok se spremim za posao.
Ciri

Post Postao/la Ciri »

Ajoj, zao mi je.

Nemoj se obeshrabrit sto se tice e-vozila. Meni se slicno dogodilo, imao sam srece sto sam bio u autu i ugasio sve cim se osjetio prvi miris plastike, sve osigurano, tehnicki izvedeno da grijac nemoze bit aktiviran ako ventilator ne radi i jos dodatno termosklopka unutar grijaca, no sto se dogodilo!, nakon gasenja grijanja, relej za grijac je ostao zaljepljen (kontakti). Relej je 80Ampera, a kroz grijac ide nekih 10A....
Ono sto je po meni rjesenje je da se stavi pravi kontaktor 150A+

Nakraju najbolja opcija ugradit Webasto..
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Do sada kod nas svaki auto koji se zapalio (ili skoro zapalio), uzrok je bilo to nesretno grijanje.. Nije se za igrat ... i nikako ostavit bez nadzora...
Da.. treba stavit pravi kontaktor... Tako da ga svaki put čuješ kad se upali ili ugasi. Obavezno stavit mali reley u paralelu s regulacijom ventilatora, koji je u seriji s prekidačem koji pali kontaktor , tako da nikako ne možeš upalit grijanje bez ventilatora. Kada auto stoji grijač se jako zagrije (ako upališ preslabu ventilaciju), a u vožnji je opet preslab...
Neznam zaš si uopće pustio lešinare u dvorište da slikaju i objavljuju auto na portalu... Dovoljno za njih da znaju da se auto zapalio zbog električne instalacije i bok.. kakav električni auto....
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Žao mi je :(
Tomy

Post Postao/la Tomy »

Nisu lešinari, to si vatrogasci rade PR - oni su se slikali i stavili na portal...JVP iz Čakovca. Ja im kažem električni auto i struja, a oni ko bedaci zaljevaju vodom iz navalnog vozila, a iz baterija sve iskri. Ovi DVD što su prvi došli su većinu i ugasili s prahom, ali svako malo je nešto opet buknulo pa im je falilo aparata.
riba

Post Postao/la riba »

Da eto naželost auto osigurač je do 32V službeno, može i malo više, ali za sve više od toga treba visokonaponski osigurač.

Ako si složio jednoga budeš još jednoga :palac:
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Stvarno šteta. To čovjeku strašno sruši moral.
Najbolji lijek za to je sabrati se i što prije početi ponovo, u protivnom ostaje gorak okus u ustima.
Nadam se da ćeš uspjeti ponovo krenuti.

PS.
Riba je u pravu:
Da eto naželost auto osigurač je do 32V službeno, može i malo više, ali za sve više od toga treba visokonaponski osigurač.
Kućišta osigurača su problematična.
Ja sam prije par dana slučajno otkrio kvar na punjaču. (72V,35A)
Auto osigurač "MAXI 40A". Osigurač nije pregorio nego se plastika na podnožju i na osiguraču rastopila.

[img][img]http://i65.photobucket.com/albums/h201/olddog5/Osigura%20za%20forum_zpstabkbsz4.jpg[/img][/img]
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

A nije ni isto dal je izmjenična il istosmjerna na istom naponu. . Ne?
riba

Post Postao/la riba »

Tako je, dc i ac osigurači su različiti.
Argor

Post Postao/la Argor »

:placko: šteta , a lijepo je vozio.
OldDog

Post Postao/la OldDog »

A nije ni isto dal je izmjenična il istosmjerna na istom naponu. . Ne?
Za provodnike i fiksne spojeve nema razlike.
Kad su u pitanju prekidači releji osigurači i drugi rasklopni uređaji gdje se može pojaviti varnica,
razlika je velika naročito kod napona iznad 48V.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”