BB je napisao/la:tebi se zbilja isplatila ova prerada...
jel imaš kakvu kalkulaciju?
Nikakvu posebnu osim onu odokativnu

Dakle, ako uporedjujem koliko bi buba 1200J potrosila benzina za 40kkm, onda sam sada poprilicno blizu "nule", iako tesko da bih se sa benzinskom toliko vozikao kao sa e verzijom.
Medjutim, ebuba je nastala iz hobija pa stoga isplativost nije primarna...
lisicakm je napisao/la:Svaka čast.
I to sve bez BMS-a , tako ću i ja u početku kad ih ne nabavim

Hvala!
U svakom slucaju treba imati na umu da je bubin paket tretiran poprilicno njezno ovih nekoliko godina. Velika vecina punjenja je napravljena sa C/11 strujom, dok pri praznjenju paket vidi max struju od 1,2C.
Uz to samo je jednom bilo kriticno s naponom - prosle godine na putu na start EV relija u Klagenfurtu. Ziherung na mjestu za punjenje u Lavamundu je izbacio nakon ~½h punjenja, a druga dva mjesta za punjenje koja postoje u tom gradicu nisam tu vecer nasao. Stoga sam nastavio putovanje i jedva se dovukao do ulaza u Klagenfurt gdje sam na nekoj pumpi nazicao pola sata punjenja sa C/11 punjacem - tek toliko da se dovucem do hotela u centru.
Inace povremeno provjerim napon baterija na kraju punjenja. Samo one parove kojima je napon u rasponu 3,40 - 3,50V (obicno su to 1-2 para) dopunim rucno. S obzirom da je potrebna max 1 minuta da napon tih parova dosegne 3,6V sa cca C/8 "punjacem", cini mi se da je paket i dalje poprilicno izbalansiran.