Hyundai kona electric 40
Bio jučer u Hyundai salonu. Kao što kaže Cose Kone više nema a petica je ostala sa jačom baterijom za 32-35 k sa poticajima. Petica je mrak auto, već mi je bio prst na obaraču ali sam se nakon prespavane noći ohladio
Sve je to super ali je gubitak na tim autima prevelik nakon par godina a prodaja neizvjesna. Na jesen idu poticaji za firme, možda se nešto još desi u međuvremenu.

Sve je to super ali je gubitak na tim autima prevelik nakon par godina a prodaja neizvjesna. Na jesen idu poticaji za firme, možda se nešto još desi u međuvremenu.
Re: Hyundai kona electric 40
Produžena registracija u 1.mj, redovni servis u 2. €145 (filter kabine i pečat, tj."pregled vozila u X točaka")
35000km
Moja draga supruga ju obožava, a to je najvažnije
I meni je jako dobar auto.
Nabavio sam Metron kabel za punjenje do 7.4kW, u praksi ga držimo na 3kW na plavu 16A utičnicu. Budući da sam od početka ograničio na 90% punjenje za noć se u praksi napuni.
Inače, situacija oko punjenja u našem dvorištu se malo zakomplicirala, počele su se malo i topiti stezaljke pa sad to gledam uozbiljiti. Imamo kombinaciju trofazne zidne punionice smanjene na 3x10A i 2x16A utičnice na parkingu i zna biti "malo puno"
Tico punim na drugoj strani dvorišta na običnu.
Ukupno je 6 EV-a u kući (snajka se samo neda i vozi Yaris na benz). ali se još nije desilo da bi netko mogao izvisiti za punjenje.
Solarna elektrana je povećana sa 8kW na cca 22kW panela. Zapravo smo osim jug-a dodali Istok i Zapad na glavni krov.
35000km
Moja draga supruga ju obožava, a to je najvažnije

I meni je jako dobar auto.
Nabavio sam Metron kabel za punjenje do 7.4kW, u praksi ga držimo na 3kW na plavu 16A utičnicu. Budući da sam od početka ograničio na 90% punjenje za noć se u praksi napuni.
Inače, situacija oko punjenja u našem dvorištu se malo zakomplicirala, počele su se malo i topiti stezaljke pa sad to gledam uozbiljiti. Imamo kombinaciju trofazne zidne punionice smanjene na 3x10A i 2x16A utičnice na parkingu i zna biti "malo puno"

Ukupno je 6 EV-a u kući (snajka se samo neda i vozi Yaris na benz). ali se još nije desilo da bi netko mogao izvisiti za punjenje.
Solarna elektrana je povećana sa 8kW na cca 22kW panela. Zapravo smo osim jug-a dodali Istok i Zapad na glavni krov.
Prije cca 2 mjeseca smo imali kvar u smislu da se ne otvaraju vrata za punjenje uvijek. Ponovnim otključavanjima na daljinski i lupkanjem po poklopcu ipak otvori. Rješili smo to u Hyundai servis AvtoPlus u Kopru jer su u servisu u Puli izgubili majstora koji ima certifikat za EV!!?? Otišao u Autowill.
Ponudio sam im se, ali vidim da ih EV baš i ne interesira
nisu me zvali niti na razgovor uz kavu.
Budući da imam novu grešku, opet sam ih posjetio. Sad kažu da me već i poznaju, ali i dalje mi nemogu pomoći. Pojavljuje se poruka "refill coolant" (a na skoro max.je). Normalno, ponovno sam dogovorio u Kopru. Mjenja se tip rashladne tekućine uz ispiranje sustava, jer se s postojećom tekućinom javlja neka kristalizacija,...?!
Mjenjat ćemo i kameru za rikverc jer ima sjenu (ušla voda).
Sve je još u jamstvu.
Auto ima 42.000km
Ponudio sam im se, ali vidim da ih EV baš i ne interesira

Budući da imam novu grešku, opet sam ih posjetio. Sad kažu da me već i poznaju, ali i dalje mi nemogu pomoći. Pojavljuje se poruka "refill coolant" (a na skoro max.je). Normalno, ponovno sam dogovorio u Kopru. Mjenja se tip rashladne tekućine uz ispiranje sustava, jer se s postojećom tekućinom javlja neka kristalizacija,...?!
Sve je još u jamstvu.
Auto ima 42.000km
Nama su u jamstvu mijenjalil mehanizam za ta vratasca - nije se uopce moglo otvoriti.eltico je napisao/la: 03 srp 2025, 12:05 Sad kažu da me već i poznaju, ali i dalje mi nemogu pomoći. Pojavljuje se poruka "refill coolant" (a na skoro max.je). Normalno, ponovno sam dogovorio u Kopru. Mjenja se tip rashladne tekućine uz ispiranje sustava, jer se s postojećom tekućinom javlja neka kristalizacija,...?!
Sve je još u jamstvu.
Auto ima 42.000km
Rashladna tekucina za hladjenje baterija se po servisnom planu mijenja svake 3 godine.
Nasa Kona ima 170k km, baterija je mijenjana prije cca. 95-100k i kaze da je zdravlje na 100% - uobicajeno punjenje je od cca. 30-35% pa do 70% preko noci na sporom punjacu, jedino punim vise i na brzim punjacima kad idemo negdje dalje. Ocito baterija voli da ne ide pre cesto na 100%.

Ostao mi je auto u Kopru !
Nakon 2 ispiranja i daje ima smeća u sustavu i prijavljuje grešku.
Proveo sam cijeli radni dan u Kopru (baš je lijep stari grad
) i oko 15h su mi ponudili zamjenski auto da idem kući.
Morao sam ponovno voziti na benzin
Nastavak slijedi
Nakon 2 ispiranja i daje ima smeća u sustavu i prijavljuje grešku.
Proveo sam cijeli radni dan u Kopru (baš je lijep stari grad

Morao sam ponovno voziti na benzin

Nastavak slijedi
Zaboravio sam napisati
Problem je rješen nakon zamjene 2 pumpe za rashladnu tekućinu. Jedna je za krug kroz bateriju, a druga za ostale komponente.
Sada sve djeluje OK
Problem je rješen nakon zamjene 2 pumpe za rashladnu tekućinu. Jedna je za krug kroz bateriju, a druga za ostale komponente.
Sada sve djeluje OK