Hyundai kona electric 40

Završene samogradnje i registracije
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

FZOEU kaže 9 000 €

Hyundai kaže početna cijena 47 000 €, ako je istina taj popust od 10 000 + 9 000 poticaja to je tih 28 000 €.

Da, ako je tako, veselo tko je platio punu cijenu prije popusta...
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

I evo danas na plakatu cca 29000 za peticu

I

32000 za šesticu
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

debeli je napisao/la:I evo danas na plakatu cca 29000 za peticu

I

32000 za šesticu
To je bila najeftinija petica sa uracunatim popustom i fondom - takvih vise nema.

Trenutno najeftinija petica sa 77kWh baterijom, popustom i fondom je oko 35k s time da imaju samo par komada sa tim popustima.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Bio jučer u Hyundai salonu. Kao što kaže Cose Kone više nema a petica je ostala sa jačom baterijom za 32-35 k sa poticajima. Petica je mrak auto, već mi je bio prst na obaraču ali sam se nakon prespavane noći ohladio :D
Sve je to super ali je gubitak na tim autima prevelik nakon par godina a prodaja neizvjesna. Na jesen idu poticaji za firme, možda se nešto još desi u međuvremenu.
eltico

Re: Hyundai kona electric 40

Post Postao/la eltico »

Produžena registracija u 1.mj, redovni servis u 2. €145 (filter kabine i pečat, tj."pregled vozila u X točaka")
35000km
Moja draga supruga ju obožava, a to je najvažnije :)
I meni je jako dobar auto.
Nabavio sam Metron kabel za punjenje do 7.4kW, u praksi ga držimo na 3kW na plavu 16A utičnicu. Budući da sam od početka ograničio na 90% punjenje za noć se u praksi napuni.

Inače, situacija oko punjenja u našem dvorištu se malo zakomplicirala, počele su se malo i topiti stezaljke pa sad to gledam uozbiljiti. Imamo kombinaciju trofazne zidne punionice smanjene na 3x10A i 2x16A utičnice na parkingu i zna biti "malo puno" :roll: Tico punim na drugoj strani dvorišta na običnu.
Ukupno je 6 EV-a u kući (snajka se samo neda i vozi Yaris na benz). ali se još nije desilo da bi netko mogao izvisiti za punjenje.
Solarna elektrana je povećana sa 8kW na cca 22kW panela. Zapravo smo osim jug-a dodali Istok i Zapad na glavni krov.
eltico

Post Postao/la eltico »

Prije cca 2 mjeseca smo imali kvar u smislu da se ne otvaraju vrata za punjenje uvijek. Ponovnim otključavanjima na daljinski i lupkanjem po poklopcu ipak otvori. Rješili smo to u Hyundai servis AvtoPlus u Kopru jer su u servisu u Puli izgubili majstora koji ima certifikat za EV!!?? Otišao u Autowill.
Ponudio sam im se, ali vidim da ih EV baš i ne interesira :roll: nisu me zvali niti na razgovor uz kavu.
Budući da imam novu grešku, opet sam ih posjetio. Sad kažu da me već i poznaju, ali i dalje mi nemogu pomoći. Pojavljuje se poruka "refill coolant" (a na skoro max.je). Normalno, ponovno sam dogovorio u Kopru. Mjenja se tip rashladne tekućine uz ispiranje sustava, jer se s postojećom tekućinom javlja neka kristalizacija,...?!
Mjenjat ćemo i kameru za rikverc jer ima sjenu (ušla voda).
Sve je još u jamstvu.
Auto ima 42.000km
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

eltico je napisao/la: 03 srp 2025, 12:05 Sad kažu da me već i poznaju, ali i dalje mi nemogu pomoći. Pojavljuje se poruka "refill coolant" (a na skoro max.je). Normalno, ponovno sam dogovorio u Kopru. Mjenja se tip rashladne tekućine uz ispiranje sustava, jer se s postojećom tekućinom javlja neka kristalizacija,...?!
Mjenjat ćemo i kameru za rikverc jer ima sjenu (ušla voda).
Sve je još u jamstvu.
Auto ima 42.000km
Nama su u jamstvu mijenjalil mehanizam za ta vratasca - nije se uopce moglo otvoriti.

Rashladna tekucina za hladjenje baterija se po servisnom planu mijenja svake 3 godine.

Nasa Kona ima 170k km, baterija je mijenjana prije cca. 95-100k i kaze da je zdravlje na 100% - uobicajeno punjenje je od cca. 30-35% pa do 70% preko noci na sporom punjacu, jedino punim vise i na brzim punjacima kad idemo negdje dalje. Ocito baterija voli da ne ide pre cesto na 100%. :D
eltico

Post Postao/la eltico »

Ostao mi je auto u Kopru !
Nakon 2 ispiranja i daje ima smeća u sustavu i prijavljuje grešku.
Proveo sam cijeli radni dan u Kopru (baš je lijep stari grad :) ) i oko 15h su mi ponudili zamjenski auto da idem kući.
Morao sam ponovno voziti na benzin :shock:

Nastavak slijedi
eltico

Post Postao/la eltico »

Zaboravio sam napisati
Problem je rješen nakon zamjene 2 pumpe za rashladnu tekućinu. Jedna je za krug kroz bateriju, a druga za ostale komponente.
Sada sve djeluje OK
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”