Toyota Corolla EE90 Liftback
Evo mene opet u problemima...
Išao na posao i auto je samo prestao vući, pregledao sam sve žice, sredio sve što je sumnjivo, napravio kabel za spojiti se na ZAPI AC-3 s laptopom, ali ništa nisam popravio.
Evo malo opisa što radi i što ne radi:
- kontroler dobiva 72V kada se okrene ključ, ali ne upali glavni sklopnik
- safety switch je upaljen
- senzor za sjedalo i još jedan koji ne znam kako se zove su upaljeni
- u uputama sam vidio da se spominje "alarms are signalled by a diagnostic LED", nemam pojma gdje je ta LED-ica, ne znam treba li i može li se skinuti plastika s kontrolera i što ću naći i hoće li mi to pomoći
- napravio sam kabel za spojiti se laptop na ZAPI, ali se nisam uspio spojiti
- ne garantiram da je kabel dobro složen
- ZpWinFlasher 1.33 kaže da provjerim da je kontroler upaljen, ali nemam pojma kako da znam da je upaljen
- kada idem na "select device" ili "load device", nigdje ne mogu naći AC-3
- ne znam je li bitno, ali na kontroleru piše:
FZ8144-INV.AC-3 80/600 FLASH
MAT:12 19 200076006
Ako itko ima ikakvu ideju ili ako treba još kakva informacija za dijagnostiku vičite!
Išao na posao i auto je samo prestao vući, pregledao sam sve žice, sredio sve što je sumnjivo, napravio kabel za spojiti se na ZAPI AC-3 s laptopom, ali ništa nisam popravio.
Evo malo opisa što radi i što ne radi:
- kontroler dobiva 72V kada se okrene ključ, ali ne upali glavni sklopnik
- safety switch je upaljen
- senzor za sjedalo i još jedan koji ne znam kako se zove su upaljeni
- u uputama sam vidio da se spominje "alarms are signalled by a diagnostic LED", nemam pojma gdje je ta LED-ica, ne znam treba li i može li se skinuti plastika s kontrolera i što ću naći i hoće li mi to pomoći
- napravio sam kabel za spojiti se laptop na ZAPI, ali se nisam uspio spojiti
- ne garantiram da je kabel dobro složen
- ZpWinFlasher 1.33 kaže da provjerim da je kontroler upaljen, ali nemam pojma kako da znam da je upaljen
- kada idem na "select device" ili "load device", nigdje ne mogu naći AC-3
- ne znam je li bitno, ali na kontroleru piše:
FZ8144-INV.AC-3 80/600 FLASH
MAT:12 19 200076006
Ako itko ima ikakvu ideju ili ako treba još kakva informacija za dijagnostiku vičite!
Imao sam nešto slično i mislim da je bio AC-3.
Ako bi mogao skinuti kontroler i donijeti u servis vrijedilo bi pogledati.
Na mom slučaju kontroler je dobivao napon, ali kontaktor ne. Unutar kontrolera je zadimila jedna dioda i još je trebalo malo popraviti vodove jer su nagorjeli uslijed toga.
Ovo je po sjećanj od prije cca 1g.
Ako bi mogao skinuti kontroler i donijeti u servis vrijedilo bi pogledati.
Na mom slučaju kontroler je dobivao napon, ali kontaktor ne. Unutar kontrolera je zadimila jedna dioda i još je trebalo malo popraviti vodove jer su nagorjeli uslijed toga.
Ovo je po sjećanj od prije cca 1g.