Dron koji vozi obrnuto
Niste me pratili...
dron se baca iz aviona i on više nema nikakve veze s njim. Tada dron ulazi u flip mod i okreće se za 180 stupnjeva te uz pomoć motora vuče prema koso dole i leti prema željenoj točki na tlu. Dakle ne pada kao list nego aktivno leti prema zemlji. Što se tiče vortex ring state-a mislim da ga nebi trebalo biti jer cijelo vrijeme dolazi udar novog zraka odozdo za razliko od ovog fenomena kada dron leti u uspravnom stanju pa uđe u svoju zračnu struju koja ga baca.
Kada se približi zemlji ima dvije opcije: ili izlazi iz flip moda u normalni te ga se upravlja kao svaki drugi dron ili počne vrtiti motore naopako i koči.
Naravno, bilo bi idealno da prilikom tog aktivnog leta prema dole koristi gps koji ga vuče prema toj točki i tamo negdje par sto metara pred ciljem ga preuzme pilot i manualno spusti na tlo.
Evo sad sam vam ispričao točno što bi trebao odraditi dron..

Kada se približi zemlji ima dvije opcije: ili izlazi iz flip moda u normalni te ga se upravlja kao svaki drugi dron ili počne vrtiti motore naopako i koči.
Naravno, bilo bi idealno da prilikom tog aktivnog leta prema dole koristi gps koji ga vuče prema toj točki i tamo negdje par sto metara pred ciljem ga preuzme pilot i manualno spusti na tlo.
Evo sad sam vam ispričao točno što bi trebao odraditi dron..

Nije problem ni jak vjetar , problem je što nemaš kontroler koji bi ti odradio tu zadaću . Problem je kako ćeš uparit 2 stanice na 1 prijemnik tako da ga možeš poletjet s jednom na jednom mjestu i sletit s drugom na drugom mjestu. Prije kad se letjelo na 35-40 mhz to je bilo moguće . Sad kad je signal kodiran gotovo da je nemoguće..Daddy_o7 je napisao/la:Vjerovatno je ok no muči me da li može ići u jak vjetar i stabilnost samog leta. Možda sam totalno u krivu ali eto zahtjevi su tu.debeli je napisao/la:Znaci avion je idealan za tvoje potrebe.
Pogotovo jer let dolje nije okomit.
Kad se već traži pomoč forumaša; bilo bi fer na početku napisati što se i u koju svrhu treba da se izbjegne ovo pogađanje.
Još uvijek ne znamo dimenzije sonde niti koliko je teška i kolikom brzinom ju je potrebno spustiti sa 1500 m i do koje visine za koliko sekundi.
Koliki je buđet predviđen za letjelicu koja to treba obaviti ?
Još uvijek ne znamo dimenzije sonde niti koliko je teška i kolikom brzinom ju je potrebno spustiti sa 1500 m i do koje visine za koliko sekundi.
Koliki je buđet predviđen za letjelicu koja to treba obaviti ?
Slozis manji Delta wing umjesto quadcoptera, manji je otpor zraka, moze ici brzeDaddy_o7 je napisao/la:Vjerovatno je ok no muči me da li može ići u jak vjetar i stabilnost samog leta. Možda sam totalno u krivu ali eto zahtjevi su tu.debeli je napisao/la:Znaci avion je idealan za tvoje potrebe.
Ok, možda je to najbolje. Koji mi kontroler preporučaš. Vidim ima ih dosta...od naze32 pa do arduino pilot ili tako nekako..creatin je napisao/la:Slozis manji Delta wing umjesto quadcoptera, manji je otpor zraka, moze ici brzeDaddy_o7 je napisao/la:Vjerovatno je ok no muči me da li može ići u jak vjetar i stabilnost samog leta. Možda sam totalno u krivu ali eto zahtjevi su tu.debeli je napisao/la:Znaci avion je idealan za tvoje potrebe.

Arduino pilot barem mozes isprogramirat da ti radi sto hoces pa i to sto zelis (mozes i druge ali sto je platforma manja to je manje ljudi koji znaju)...
Ako motor driver ima H bridge mozes i okretat smjer rotacije motora, to ces znati tako da vidis kako se spaja motor, ako jedan kraj motora ide na zemlju ili plus nema h most, uglavnom ako imas H mostove i arduino baziranu elektroniku, znas programirat ili imas nekog ko zna, mozes napraviti to sto zelis!
Ako motor driver ima H bridge mozes i okretat smjer rotacije motora, to ces znati tako da vidis kako se spaja motor, ako jedan kraj motora ide na zemlju ili plus nema h most, uglavnom ako imas H mostove i arduino baziranu elektroniku, znas programirat ili imas nekog ko zna, mozes napraviti to sto zelis!
Da može se, al za to treba ipak nešto znatizega je napisao/la:Arduino pilot barem mozes isprogramirat da ti radi sto hoces pa i to sto zelis (mozes i druge ali sto je platforma manja to je manje ljudi koji znaju)...