Električno Višenamjensko Sredstvo

Pametni radni strojevi
anonymous coward

Post Postao/la anonymous coward »

kod mene je situacije ovakva;
stvar radi ali je problem u skretanjima bez diferencijala, tj. zvjer voli držat pravac.
Nabavio sam manje pogonske kotače s manjim ripnama (istrošene gume) a i potrefilo mi se na Hreliću upiknuti profi 500W motor s origigi redukcijom, tako da sam sada u fazi remonta... a i kiše su ko u Noina vremena pa i ne idem na grunt često.

Za RC primjenu MY1016 je adekvatan naročito u 350W verziji.
U originalnoj verziji mog stroja lanac #25 korišten je za prvi stupanj redukcije i prema nekim podacima s neta trpi radnu opterećenost od oko 70 do 110kg tako da bi za tebe taj lanac bio dovoljan.
Mislim da za upravljanje motora kosilice zapravo i ne treba ništa specijalno, ručno se pali/gasi i podesi se neka brzina vrtnje ako već nema automatski gas.
Alternator verzija je vrlo zanimljiva za razradu.
Tomy

Post Postao/la Tomy »

grrga je napisao/la:
kurgan je napisao/la:I to je ušteda, ne?
To se zove "perpetuum mobile"
Pa i ne ako je motor kosilice benzinski ,a gurajuće vozilo električno -mogao bi puniti baterije pa u elektromotore za pogon. Doduše tada je ionako slabašan motorić koji ima kosilica opterećen još i punjenjem baterija pa će više trošiti ili će se gušiti pa tako da ne znam koliko je to dobro riješenje.
anonymous coward

Prema mojem iskustvu samohodne kosilice tj. s pogonom nemaju one najslabije motore od 3.5 Ks nego jače a i onako se dio snage motora troši na pogon pa je svejedno da li odlazi na pogon ili alternator.
grrga

Post Postao/la grrga »

Tomy je napisao/la:
grrga je napisao/la:
kurgan je napisao/la:I to je ušteda, ne?
To se zove "perpetuum mobile"
Pa i ne ako je motor kosilice benzinski ,a gurajuće vozilo električno -mogao bi puniti baterije pa u elektromotore za pogon. Doduše tada je ionako slabašan motorić koji ima kosilica opterećen još i punjenjem baterija pa će više trošiti ili će se gušiti pa tako da ne znam koliko je to dobro riješenje.
Može biti i tako. Ja sam pročitao da električno motor od kosilice vrti još i alternator koji proizvodi struju za te motore.
BB

Post Postao/la BB »

grrga je napisao/la:
Tomy je napisao/la:
grrga je napisao/la: To se zove "perpetuum mobile"
Može biti i tako. Ja sam pročitao da električno motor od kosilice vrti još i alternator koji proizvodi struju za te motore.
Možda mu je jeko nagnut teren pa ga planira koristiti nizbrdo :smijeh:
anonymous coward

Saga se nastavlja,
Nakon prve verzije EVS 1.0, uočeni su neki nedostaci, jedan kotač prouzrokuje nestabilnost prilikom promjene radnih nastavaka, kao i to da promjena istih "na šarafe" traje predugo.
Rješenje se pojavilo u vidu stražnje osovine nekog četverocikla za invalide naravno nađenom u tržnom centru Hrelić.
Spajanje nastavaka riješeno je spojnicama za vodovodne cijevi 3/4 cola od kojih i je napravljen ostatak šasije.
I "kontroler" je unaprijeđen od verzije 1.0 naime na on-off prekidač stavljen je i auto relej od 40A. :)
Baterija je 2x 12Ah12V Powersafe by mkarli17.
U skladu s osnovnom idejom i koncepcijom redneck/poor man ovo je svakako velik evolutivni korak, za križanca rudli i motokultivatora ali prava vrijednost moći će se evalorirati tek primjenom adekvatnih, jednako "kreativnih" radnih nastavaka....
Dakle EVS 2.0 (ako nekog slučajno zanima stvar stvarno radi)
slika
schumacher

Post Postao/la schumacher »

Odlično;baš je gušt vidjeti sklapanje nečega iz ničega
:palac:
MP

Post Postao/la MP »

Nisam shvatil s čime držiš ravnotežu ili ne vidin trece kolese
rodney

Post Postao/la rodney »

Ako sam ja dobro shvatio, to je vučno vozilo, ne voziš se gore kao na segwayu. Kaže da je "križanac rudli i motokultivatora".
anonymous coward

MP je napisao/la:Nisam shvatil s čime držiš ravnotežu ili ne vidin trece kolese
"stvar" ima istu namjenu kao motokultivator i vozi se na isti način te se na tu bazičnu samohodnu platformu dodaju razni priključci koji su za sad tek u fazi projekta i/ili djelomično napravljeni tak da nisam postao slike...
Postoji nastavak s trećim okretnim kotačem koji se stavlja s prednje strane i na to npr. platforma za nošenje stvari/drva/sijena/pokošene trave.
Kao što je navedeno u prvom postu na početku teme ideja je napraviti višenamjensko električno vozilo za pomoć na gruntu.
Grunta ima dosta, sama okućnica ima oko 1500m2 plus još jedno hektar poljoprivrednog.
Tko je probao; dovest "na ruke" par vreća voća iz voćnjaka, cement i stupove za ogradu do kraja grunta ili održavati putnu grabu pa nosit iskopanu zemlju do polja po žarkom suncu dobro zna za što mi treba "stvarčica".
MP

Post Postao/la MP »

:posovanje1:
aaa ... ja gledam kako da vozim sebe , ne cement :)

cement sam znosio prije xx god , kad nisam razmišljao dali je teško il ne :palac:
BB

Post Postao/la BB »

MP je napisao/la::posovanje1:

cement sam znosio prije xx god , kad nisam razmišljao dali je teško il ne :palac:
Tad su bile vreće po 50 kg a sad ga svaka curica može ponijeti (25 kg) 8)
MP

Post Postao/la MP »

BB je napisao/la:
MP je napisao/la::posovanje1:

Tad su bile vreće po 50 kg a sad ga svaka curica može ponijeti (25 kg) 8)
Je zboriš prav :lol:
anonymous coward

slika

Prijevoz sijena, trave, grana i sl. nikada nije bio ni lakši ni zabavniji :)
schumacher

Post Postao/la schumacher »

Sve se drži na ova dva vijka?
Možda bi ti bilo lakše upravljati kad bi ručke nagnuo unatrag a i noge bi bile dalje od kotača..
Odgovori

Natrag na “Ostali roboti i radni strojevi”