Stropni ventilator kao mini vjetrenjača
Ma gledaj, rekao sam da je to edukacijski- do sada za sve nisam potrosio ni 200kn.. To sam rekao za elise da mislim napraviti nove.. I ako ih napravim i vidim da su dobre super, naucili smo jos nesto.. A znam i da bakrena zica kakvu se vidi na slikama moze jako kratko izdrzati 1A struje.. Ne mislim svojim autom vuci puni sleper od 40 tona. Znam tipa koji ima starih motorica od invalidskih kolica i jos jednog sto bi mi nasao isto rabljeni motor sa treadmilla-a.. Puno planova, malo slobodnog vremena.. Naravno da ovaj motor od stropnog ventilatora ne bi mogao davati 500W... Kao sto ja na bicikli ne bi mogao davati konstantno 700W sat vremena.. Ali bi mogao 20-30 sek..
Znam sto je snaga i moment i obrtni moment i watt, nije problem
Zanima me jel neko probao smanjivati cogging tako "pobrusi" ili zaobli ostre rubove izmedju polova? Mislim da bi tako malo izgubio na snazi a smanjio cogging.. Ima li HR rijec za to?
npr "uskakivanje"
A najvise me muci sto sam ja u "gustom" susjedstvu, ali tu mi nitko od vas ne moze pomoci
Znam sto je snaga i moment i obrtni moment i watt, nije problem
Zanima me jel neko probao smanjivati cogging tako "pobrusi" ili zaobli ostre rubove izmedju polova? Mislim da bi tako malo izgubio na snazi a smanjio cogging.. Ima li HR rijec za to?

A najvise me muci sto sam ja u "gustom" susjedstvu, ali tu mi nitko od vas ne moze pomoci