Kutija za baterije

Naše samogradnje
VladoK

Post Postao/la VladoK »

HAL9000v2.0 je napisao/la: Je al je razlika u toleranciji. Ova kutijica izgleda solidno i vjerojatno je kalup napravljen na CNC stroju dok alati za igračke se rad ručno i koštaju i do 100 puta manje. Sigurno je da bi se dalo za par k€ napravit i kalup za kutiju ali teško da bi ovak izgledala a i konstrukcijski bi trebala biti dosta jednostavnija. druga je stvar što za kutijicu ovakve keličine i količine materijala (pretpostavljam da je ABS) ti treba injekcijska preša od cca 400 tona ukoliko radiš obje polovice u istom kalupu.
:truba: CNC danas ima svaki malo bolji privatnik, nikakav problem nije za kalupe ni za brizganje plastike nego za ugovaranje poslova, te se kutije može raditi kao da idu djeca iz škole.
Oldtimer

Re: Kutija za baterije

Post Postao/la Oldtimer »

VladoK je napisao/la: Jasno mi je da je kutija samo predmet «posla», no ne mogu se jednostavno pomiriti s činjenicom da su hrvatska industrija, velika i mala privreda te poduzetništvo – dakle da su svi nesposobni raditi takve prazne PVC kutije…
slikaVlado vec sam vidio par slicnih bisera kao sad ovaj tvoj sa kutijama slika Na pr.ono sa
izradom diferencijala i jos neke. slika Ljudi jednostavnu bizuteriju, kokoticke i
ostale trubice koje prodaju Janjevci i ostali tezgari na sajmistima usporedjuju sa tehnickim artiklima
koji se rade u kvalitetnim alatima, sa kvalitetnim materijalima i na kvalitetnim strojevimaslika.
ABS i hrpa drugih tehnickih termoplasta ne idu na obicnim istrosenim hrdalicama jer
se materijal djelomicno raspada i kvari proizvod. Alat za ovu "pisljivu " kutijicu tezak
je vjerojatno oko dvije tone. Treba platit toliko kvalitetnog celika, izglodat
zenske i muske matrice, to termicki obradit, ispolirat na visoki sjaj ili dodati strukturu,
slozit sve popratno sto takav alat ima. Samo grijanje i pokretanje odgovarajuce
velikog stroja te uhodavanje alata bi vjerojatno pokvarilo materijala koliko bi EV prodao
tek za godinu dana. To je kao da se zapitamo kako uz ETF i tolike strucnjake ne radimo na pr:
trofazne drivere za artasove motore :plazi:
Nego ih on uvozi :banana: :huh:

.
Oldtimer

Post Postao/la Oldtimer »

VladoK je napisao/la: :truba: CNC danas ima svaki malo bolji privatnik, nikakav problem nije za kalupe ni za brizganje plastike nego za ugovaranje poslova, te se kutije može raditi kao da idu djeca iz škole.
Vlado ocito nisi dovoljno upoznat sa tom tehnologijom. Ako se radi o velikoj seriji onda OK ali ako se
radi samo za nase "veliko" trziste onda nema smisla razmisljati o tom poslu. Pojam CNC je toliko zlorabljen
i raznolik da nam nista ne govori. Ovaj alat bi bio pretezak za vecinu CNC glodalica u 'rvackoj. Ipak
ima glodalica koje bi to napravile. Samo sta je sa isplativoscu posla ? :banana: :banana: :banana:

.
HAL9000v2.0
Kontakt:

Post Postao/la HAL9000v2.0 »

Eh, sve je reko...
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

a 3D printeri. jedina mana je što koštaju 50000$
HAL9000v2.0
Kontakt:

Post Postao/la HAL9000v2.0 »

windman je napisao/la:a 3D printeri. jedina mana je što koštaju 50000$
ima i za puno manje...ovo je samo jedan

http://www.reprap.org/bin/view/Main/WebHome
inch

Post Postao/la inch »

ma kakvo ljevanje ili špricanje plastike...čubi vam je pokazao kako se to jednostavnije radi...potreban je samo kalup-matrica koja može biti i od drveta ili plastike...
VladoK

Post Postao/la VladoK »

Oldtimer je napisao/la:Vlado vec sam vidio par slicnih bisera kao sad ovaj tvoj sa kutijama
Pišeš o mojim biserima, zato jer ukazujem da to mi možemo sami u HR izrađivati. :smijeh2:
Na kraju ovakve diskusije samo me još može oboriti s nogu uvoz kruha iz Kine. Iz Italije i onako uvozimo na vagone tjestenine.
Možeš vrištati koliko god želiš, ali ne budeš me nikada uvjerio u suprotno, prijatelju...
To ti je isto kao da ja više ne mogu sam izorganizirati svoj godišnji odmor na moru, nego moram to baš platiti agenciji i potrošiti 300% više, ma tko voli neka izvoli.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

VladoK je napisao/la:
Oldtimer je napisao/la:Vlado vec sam vidio par slicnih bisera kao sad ovaj tvoj sa kutijama
Pišeš o mojim biserima, zato jer ukazujem da to mi možemo sami u HR izrađivati. :smijeh2:
Na kraju ovakve diskusije samo me još može oboriti s nogu uvoz kruha iz Kine. Iz Italije i onako uvozimo na vagone tjestenine.
Možeš vrištati koliko god želiš, ali ne budeš me nikada uvjerio u suprotno, prijatelju...
To ti je isto kao da ja više ne mogu sam izorganizirati svoj godišnji odmor na moru, nego moram to baš platiti agenciji i potrošiti 300% više, ma tko voli neka izvoli.

Drug Vlado,

Problem je u tome što visokoškolovani kinez sa najmodernijim strojevima može i jefino proizvesti i po prosječnoj svjetskoj cijeni prodati na milione bilo kojeg proizvoda, i pri tome (postotno) zaraditi svom američkom gazdi više od nas.

Ja sam ti prije par godina radio za Shell.

Njihov plan je bio da cijelu lepu našu premreže benzinskim pumpama.

To je propalo zato jer ih je svaki opčinar pital, a kaj ja imam od toga da vi napravite benzinsku ? Kaj bute meni dali da vam rešim papire?

Kinez im je dal kompletnu infrastrukturu i skoro besplatnu radnu snagu.

To mi jednostavno nemremo pobjedit.

Mi ti još uvijek nemamo niti jasna pravila za obračun PDV-a, niti plaće, niti korištenja službenog auta.Vani ne postoje R2 računi.
Pitaj malo neku knjigovotkinju kaj to ona po cele dane knjiži.

Vani knjiženja radi kompjutor. Samo mu treba na početku definirati knjigovodstvene sheme.

Misliš da u Kini treba čekat da ti spoje trafostanicu po 5 godina, ko u našoj poslovnoj zoni vukovar ?

To su stvari kaj nas je... a ne da mi nekaj ne bi znali proizvesti kvalitetnije od sirotog kineza kaj dela celi dan, 30 dana u mjesecu za par tanjura riže i 500 HRK.
VladoK

Post Postao/la VladoK »

debeli je napisao/la: Drug Vlado,
Lijepa je ova zemlja,
meni najdraža,
u njoj smo krv i snove i zate druže dali
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Ako si nezadovoljan uvjetima rada i života kod nas,
sjeti se da uvijek možeš otići u Kinu i radit 30 do 31 dan mjesečno
po 12 do 15 sati (plus prekovremeni) za 15 HRK na dan,
i 10 dana godišnjeg.

Stan i hrana osigurani...
inch

Post Postao/la inch »

izrada kalupa je vrlo skupa i komplicirana - to rade alatničari - i ako se neisplati kalup brojem proizvoda ond aga nema smisla niti raditi.

p.s - možda bi se dalo to oblikovati od pvc. ploča tako da se griju na mjestu savijanja i tako oblikuje kutijast oblik...
VladoK

Post Postao/la VladoK »

debeli je napisao/la:Ako si nezadovoljan uvjetima rada i života kod nas,
i 10 dana godišnjeg.

Objavljeno prije 3 sata

Kineska djeca izrabljivana za proizvodnju olimpijskih suvenira?

NAKON što su međunarodne sindikalne organizacije u javnost pustili vijest kako se kineska djeca izrabljuju za proizvodnju suvenira za OI u Pekingu, organizacijski odbor Olimpijskih igara pokrenuo je istragu.

Međunarodna konfederacija trgovačkih sindikata u Bruxellesu tvrdi kako kineske tvornice krše prava radnika zaposlenih na proizvodnji suvenira i zapošljavaju djecu mlađu od 12 godina kojoj nameću težak fizički rad. Iznos njihovih plaća navodno je upola manji od zakonskog minimuma, a dodatnu težinu ovim tvrdnjama daje i iskaz 13-godišnje djevojčice koja je bila prisiljena raditi brojne neplaćene prekovremene sate, prenosi AFP.

Organizacijski odbor OI potvrdio je kako sve tvornice prozvane u izvještaju Sindikata imaju licencu kineskog organizacijskog odbora za izradu službenih suvenira pa su se stoga i obvezale da će poštivati zakonske propise koji zabranjuju zapošljavanje djece, neplaćene prekovremene sate i plaće manje od zakonskog minimuma.

slika

P.V.
Foto: AFP
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

i 10 dana godišnjeg.

Obozavam ovakve komentare: "ako ti ne valja mjesto-gdje-jesi-za-koje-komentator-misli-da-je-vazno, sto ne odes?"
Vrati me u vrticke dane u koje bi se komentari na toj razini odlicno uklopili...
MalaZelena
Kontakt:

Post Postao/la MalaZelena »

Prof. Baltazar je napisao/la:
i 10 dana godišnjeg.

Obozavam ovakve komentare: "ako ti ne valja mjesto-gdje-jesi-za-koje-komentator-misli-da-je-vazno, sto ne odes?"
Vrati me u vrticke dane u koje bi se komentari na toj razini odlicno uklopili...
Slažem se. Danas znamo da je "sloboda" naših izbora ograničena na više načina.
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”