eygon je napisao/la:osnovna fora kod ovih kupona ili nekakve lokalne valute je da se ona daje bez kamata, banke naplaćuju kamate na svaki iznos koji izađe iz banke pa zbog toga nastaje stalno inflacija
ideja je da se ukinu kamate te da se zaobiđu banke te da se kupoprodaja vrši nekakvim loklanim novcem koji svatko prihvaća kao važeću valutu
Jeli bogati,ti svoju plaču kad dobiješ potrošiš,a naprimjer ja od plače uštedim.I ti odeš u minus i ja ti posudim i ne dobijem ništa zauzvrat.Ti ne riskiraš ništa a imaš korist a ja strahujem hočeš li ti mi vratit kupone i to bez ikakve kamate(Koristi)
Banke su dobra stvar bile u početku,pokretači razvoja,industrijalizacije,trgovine.Banke su iskorjenile glad i povečale broj stanovnika na planeti.Ali su u zadnjih 20-30 godina skroz skrenule s puta i dovest če do propasti civilizacije
Ponovno se moraju uvesti čiste kreditno-štedne banke sa pravom polugom po despotskom rukom centralnih banaka.Sve poluge moraju biti javno objavljene,i pod upravom građana-ekonomista.
Iza novca ponovno moraju stajati države i novac mora služiti razvoju i ekonomskog blagostanja države izdavatelja.