e-buba

Završene samogradnje i registracije
markostrujic

Post Postao/la markostrujic »

pkristo je napisao/la:
DompaEV je napisao/la:...te brzinu moram spustiti na cca 30-35km/h ako ne zelim pregrijavati motor (znaci kontinuirano gurati u njega vise od 8kW)...
Očito bi trebalo staviti barem 20 kW motor u e-bubu. Lako je po ravnom i nizbrdo, ali baš zbog uzbrdica bi trebalo biti malo više snage. Dodatna korist jačeg motora je bolji rad regena. Imaš li regen uopće?
najbolje da stavi 100 kw pa da je siguran :),jel tako ?
20 kw traze baterije sa jacom strujom pražnjenja ,drugi kontrl etc...Dompa je ipak clan i old timer kluba....Jel znas kolika je brzina orig. benzinskog modela bila pri takvoj uzbrdici ? :)
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Regen narafski da imam (mislim da sam to negdje vec i pisao), to ti dodje skoro kao "serijska oprema" sa AC motorom i kontrolerom :mig:

Nisam razmisljao o 20kW motoru vec o 10-15kW 4-polnom koji bi bio sasvim zadovoljavajuci.
Moram podsjetiti jos jednom da je ebuba projektirana kao gradski auto i za tu namjenu 7.5kW motor je i vise nego zadovoljavajuci.

Sto se tice originalnog benzinskog motora 1200 i uzbrdica ala Kikovica-Ostrovica, mislim da bi tesko isla brze od 60, no moram provjeriti sa kolegama iz kluba. Btw, oni se rijetko i odlucuju ici autoputom kad putuju negdje s bubama.
pkristo
Kontakt:

Post Postao/la pkristo »

DompaEV je napisao/la:Nisam razmisljao o 20kW motoru vec o 10-15kW 4-polnom koji bi bio sasvim zadovoljavajuci.
Onda barem 15! ;)
sirius

Post Postao/la sirius »

DompaEV je napisao/la:Regen narafski da imam (mislim da sam to negdje vec i pisao), to ti dodje skoro kao "serijska oprema" sa AC motorom i kontrolerom :mig:

Nisam razmisljao o 20kW motoru vec o 10-15kW 4-polnom koji bi bio sasvim zadovoljavajuci.
Moram podsjetiti jos jednom da je ebuba projektirana kao gradski auto i za tu namjenu 7.5kW motor je i vise nego zadovoljavajuci.

Sto se tice originalnog benzinskog motora 1200 i uzbrdica ala Kikovica-Ostrovica, mislim da bi tesko isla brze od 60, no moram provjeriti sa kolegama iz kluba. Btw, oni se rijetko i odlucuju ici autoputom kad putuju negdje s bubama.
Živim u Rijeci i često idem do G. Jelenja, Platka i sl. Nekad je bilo pojam kad ti auto ne zakuha do G. Jelenja, da ne moraš stati. A i sad budu često haube u zraku i lokva vode ispod auta. Ne znaju ljudi što je to, pa stišću.......Nije što je uzbrdica, nego što traje kilometrima.
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

sirius je napisao/la:Nekad je bilo pojam kad ti auto ne zakuha do G. Jelenja, da ne moraš stati.
Sjecam se i sam tih vremena (iz djetinjstva)... :)
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

S jucerasnjim danom ebuba je presla nesto vise od 14k elektricnih km.
Zasad je jos uvijek bez BMS-a (ako zanemarimo onaj "manualni" svakih 3-4 mjeseca) i kotrlja se bez nekih posebnih problema :)
MP

Post Postao/la MP »

koliko kila ima buba sve skupa sada ?
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

MP je napisao/la:koliko kila ima buba sve skupa sada ?
Nekih 900 i kusur...
MP

Post Postao/la MP »

tražim koji auto preradit , a da dobijem ispod 500kg sve skupa , očito nebu išlo :(
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

MP je napisao/la:tražim koji auto preradit , a da dobijem ispod 500kg sve skupa , očito nebu išlo :(
Moj Twingo je bio ispod 500 kg :) Vidi ovdje: http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=197
Argor

Post Postao/la Argor »

:shock: :smijeh: bar ne treba ateste.
MP

Post Postao/la MP »

Čubi je napisao/la:
MP je napisao/la:tražim koji auto preradit , a da dobijem ispod 500kg sve skupa , očito nebu išlo :(
Moj Twingo je bio ispod 500 kg :) Vidi ovdje: http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=197
:palac: :respekt:
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Kratki update - e-buba je zasad presla vise od 17500 e-km (otkad joj je amputiran benzinski motor) i zasad se sve cini ok :D
I dalje nisam ugradio BMS, a baterije se i dalje cine vise-manje ravnomjerno napunjene.
Jedino sto pazim je da ih ne praznim do kraja (cak ni blizu kraju), dakle ne prelazim vise od cca 100km (znaci ostane jos struje za bar 20-25 km) izmedju 2 punjenja.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

DompaEV je napisao/la:Kratki update - e-buba je zasad presla vise od 17500 e-km (otkad joj je amputiran benzinski motor) i zasad se sve cini ok :D
I dalje nisam ugradio BMS, a baterije se i dalje cine vise-manje ravnomjerno napunjene.
Jedino sto pazim je da ih ne praznim do kraja (cak ni blizu kraju), dakle ne prelazim vise od cca 100km (znaci ostane jos struje za bar 20-25 km) izmedju 2 punjenja.
Tek sto se razradio... :palac:
miko

Post Postao/la miko »

Impresivno!!

ti imaš 72V 200A
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”