Trajalo je 6 dana nakon zatezanja, ... nema veze, ne da mi se čekati par dana na bicikl, pa ću probati sam u subotu zamijeniti žbice, ... stavljam one od APN-a ... jer postojeće očito nisu dovoljno dobre za moju "divlju" vožnju kroz grad ...tomislav je napisao/la:Pukla već na desetom postu ? Auu nije dobro.
Žbice
Evo ja danas promijenio žbice u "uradi sam aranžmanu" ... skidao sam po 4 originalne, bušio, i stavljao one od APN-a (3.5 mm) i odmah zatezao, .... tako nisam poslije morao centrirati kotač, .... sve u svemu, ja zadovoljan, ... pa ćemo vidjeti koliko će to držati (originalne su max tjedan dana, pa su počele zveckati, a prilikom skidanja sam naišao na još 3 puknute koje su niple još držale za cca pol mm navoja, sveukupno 4 puknute pored one koja je ispala pa se vidjela)buba je napisao/la:SVE OK !!! mada sutra idem po nove 3.2 žbice 40+16+resto
pa ćemo malo bušiti rupice 6 mm bit će to prava felga za moj traktor
!!!
danas sam dao ženi biciklić !!!!!!!!!!!!
otišla je na posao i nazad cirka 25 km , nema pritužbi osim da mi kočnice "cvile" iskreno rečeno dok imam regen iliti motornu koćnicu rijetko ih koristim
žbice sam u petak popušio jer nisam ponio uzorak pa sam dobio kut 90 i 120 stupnjeva skupa debljine 3,5
uglavnom 18 komada 3,5mm i 16 komada 3,0mm iz prve kupnje bit će gadno kod zamjene u ponedjeljak !!!!! 

nakon 2500 km sa olovom 7Ah težina otprilike kao LifePO4 cca 7kg , na zadnjem kotaču (i nekih cca 97kg) vozača
, po vrlim Zagrebačkim rupama sa prosječnom brzinom 20 km/h žbice su počele svakodnevno pucati. Mijenjao sam žbice u Fumiću za 3,2mm (malo izgledaju ko da ih je voda donesla) ali ne pucaju za sada , a baterije (odnedavno LiFePO4 su sada u okviru) , u toj konfiguraciji imam pređenih 700 km za sada bez problema , vjerojatno ću znati kad preturim još 2000 da li će pucati.
osobno mislim da su žbice pretanke za tako jak motor uz sve ostalo kada se zbroji ..
, po vrlim Zagrebačkim rupama sa prosječnom brzinom 20 km/h žbice su počele svakodnevno pucati. Mijenjao sam žbice u Fumiću za 3,2mm (malo izgledaju ko da ih je voda donesla) ali ne pucaju za sada , a baterije (odnedavno LiFePO4 su sada u okviru) , u toj konfiguraciji imam pređenih 700 km za sada bez problema , vjerojatno ću znati kad preturim još 2000 da li će pucati.
osobno mislim da su žbice pretanke za tako jak motor uz sve ostalo kada se zbroji ..

jesu tanke su ! ja sam inaće naspram mnogih divljak sa biciklom i volim da sve šljaka pa makar preplatio !!!! juće sam ga probao po pljusku dvaput sam morao dobro prikoćiti jer me je vjetar skoro bacio na bok !!! ali sve je uredno odradilo svoje ! kontakt brava i baterija su bile zaštićene sa najlon vrećicom i malo salotepa okolo
prije sam vozio apriliju SM50 a kona mi se polako ponaša isto samo ima prednosti
!