Tesla Cybertruck

Tesla, Ford, Chevrolet, Rivian, Lucid Motors, Cadillac, Fisker, Jeep
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

https://autonet.bug.hr/propisi/tesla-cy ... at-o-46825

uz to u Swiss je zabranjena autonomna vožnja do daljnjeg.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Nije mi baš jasna ta ekipa što pokušava na sve moguće i nemoguće načine voziti CT po Europi. Vidio sam ga uživo kad je bio u ZG, cool auto, al baš riskirati da ti se desi to što se desilo tom britancu na način da ideš iskorištavati moguće rupe u zakonu....svašta.

Što se Švice i novih ADS pravila tiče, ona idu u efekt tek u 3. mjesecu (ne znam koji točno datum). I treba biti svjestan da su to pravila za ADS ne za ADAS. Dakle, nemaju nikakav efekt na Tesline sisteme koje Tesla trneutno nudi korisnicima. Svi Teslini sistemi su jednako ilegalni pod tim pravilima kao i do sada sve dok Tesla ne klasificira (i prođe testiranja naravno) sistem kao lvl3. Tu su i druge stvari kao što je potreba za teleoperaterima i sl. tako da nova pravila neće imati efekt na npr. legalnost FSD-a kao što su se neki nadali.

Ne znam da li su možda pomicali taj rok za 3. mjesec u neki kasniji datum.
fire

Re: Tesla Cybertruck

Post Postao/la fire »

Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Super, cemu sluzi ovaj video osim klikovima.
To je sminkerski auto a ne radni stroj, kaj oni ocekuju...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Svi znamo da je Tesla snizila cijene, jedan kupac novog cybertrucka je bio presretan da mu je isporučen neispravan kamion jer se kvalificirao kao "limun" time je ostvario pravo na puni refund što će mu ušparati 30%, naime toliko manje će platiti novi cybertruck!
https://www.torquenews.com/11826/cybert ... now-return
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Musk je predvidio da bi godišnje mogao prodavati 250.000 Cybertruckova. Međutim, prošle godine prodano je tek nešto manje od 40.000 vozila.

Musk je obećao da će osnovna verzija s dometom od 400 kilometara koštati 39.900 dolara.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Za sada je po prodajnim brojkama CT fail. Izgleda da tržište pick up-ova u Americi (koje je i daleko najveće na svijetu za taj segment, pa i njima najbitnije) ne prihvaća elektro pogon što me i ne čudi kad pogledam po youtube-u tko ih vozi. Možda će se malo po malo povećati brojke kroz vrijeme, no očito je da ih neće prodavati kao što prodaju Y ili kao što bi prodavali "model 2".
I tu je osobno odgovoran Musk koji je po priznanju drugih ljudi iz Tesla-e sa vodećih pozicija osobno rekao da se svi resursi preusmjere na CT umjesto na taj jeftiniji model.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Tesla ne može profitabilno proizvoditi model 2, pogotovo ne u velikim serijama. Konkurencija je bolja u tim malim autima, koji jedini i imaju smisla.
fire

Post Postao/la fire »

Tko bi kupio vozilo kojem otpadaju paneli tokom voznje.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

stjepan

Post Postao/la stjepan »

Konačno što?
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

konačno ga više ne bude. Ne može tvornica proizvoditi toliko malo i pokrivati troškove pogona.

Obećana cijena bila je 39 999.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Da, ako proizvodnja neće biti isplativa, sigurno će ugasiti proizvodnju to je rekao Musk i prije nego što je krenuo u proizvodnju. Ako ide, ide, ako ne, ne.
Meni je samo žao da su ga forsirali na uštrb modela koji bi se prodavao po cijelom svijetu. CT kao pickup je imao limitiranu publiku i u samoj teoriji, a onda dodatno svojim izgledom....
Pitanje je samo da li zarađuju na ovakvom broju prodanih primjeraka i jesu li što naučili u proizvodnom procesu od zajebancije sa njim.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Možda negdje na svijetu i postoji tvrtka koja je primila više državnih poticaja nego što ih je primila Tesla, ali ako postoji - mi za takvu ne znamo.

Prema konzervativnoj procjeni, sve kompanije Elona Muska u posljednjih su dvadesetak godina dobile najmanje 40 milijardi dolara poticaja i raznih drugih povlastica - samo od Ujaka Sama. Tesli pripada gotovo 17 milijardi dolara tog kolača.

Još malo i ode I Elon i Tesla. Jedina prednost koju su imali je što su prvi krenuli.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualn ... u-15604939
Odgovori

Natrag na “Američki”