Rimac Automobili
Oni grafovi su za rpm motora. Ne znaš prijenosne omjere. Prema tome ne možeš govorit pri kojoj km/h ima koju snagu. To ne znaš.
Tip koji se vozio u njemu (novinar jutarnjeg) kaze da je pri ubrzavanju na ekranu pisala snaga i preko 900 kW.
Sad se vi smijte i kažite novinar ovo ono ali ne vjerujem da izmišlja.
Tip koji se vozio u njemu (novinar jutarnjeg) kaze da je pri ubrzavanju na ekranu pisala snaga i preko 900 kW.
Sad se vi smijte i kažite novinar ovo ono ali ne vjerujem da izmišlja.
Nadam se i ja da ce bit prilike. gorim uvjetima, hm... da Pikes Peak nije macji kasalj, al nije ni RingBuBi_zgb je napisao/la: 918 se nakon 6 utrka pregrijo ... i nemres nista s njim neko vrijeme dok se ne ohladi... Concept je i dalje bio u voznom stanju
Istina je ovo za stazu ... bit ce prilike vjerujem ... vozio je Tajima i u gorim uvjetima pa je dobro proso

Fire zna sto prica, slip, kod samog starta ako zelis predati full snagu imat ces slip (burnout gume) zato snaga raste sa brzinom ako zelis maksimalno ubrzanje.
Ovdje Rimac rastura jer full elektronika moze puno bolje kontrolirati slip gume kroz sve razine snage/brzine i maksimizirati silu kojom se automobil odguruje od podloge.
Plus usporedbi sa Teslom jednostavno ima vise snage i vidi se da na vecim brzinama drugi auto Concept one jednostavno ne mogu "uhvatiti" dok kod Tesle svaki bolji benzinac na vecim brzinama okrece razliku, no tad je najcesce utrka vec gotova, zato su izlazne brzine snaznih benzinaca na 1/4Milje tipicno vece.
Ovdje Rimac rastura jer full elektronika moze puno bolje kontrolirati slip gume kroz sve razine snage/brzine i maksimizirati silu kojom se automobil odguruje od podloge.
Plus usporedbi sa Teslom jednostavno ima vise snage i vidi se da na vecim brzinama drugi auto Concept one jednostavno ne mogu "uhvatiti" dok kod Tesle svaki bolji benzinac na vecim brzinama okrece razliku, no tad je najcesce utrka vec gotova, zato su izlazne brzine snaznih benzinaca na 1/4Milje tipicno vece.
Ne kažem kod samog starta nego tijekom ubrzavanja. Ne iskrivljuj što sam rekao. Velim ti što piše na infotainmentu, a to ne piše pri 300 km/h kako fire kaže. Moja poanta je samo da su elek. motori superiornija tehnologija...
Evo:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ri ... l-stoljeca
"Ono što ističe Concept One je i baterijski sistem s 8450 ćelija, koje su pojedinačno nadzirane, te kojima se upravlja preko kućnog kontrolnog modula. Sistem prilikom ubrzanja može isporučiti čak 1 MW snage."
Evo:
"Ono što ističe Concept One je i baterijski sistem s 8450 ćelija, koje su pojedinačno nadzirane, te kojima se upravlja preko kućnog kontrolnog modula. Sistem prilikom ubrzanja može isporučiti čak 1 MW snage."
Gluposti pisu po netu, ovo sto ti ja napisao je istina.AKG je napisao/la:Ne kažem kod samog starta nego tijekom ubrzavanja. Ne iskrivljuj što sam rekao. Velim ti što piše na infotainmentu, a to ne piše pri 300 km/h kako fire kaže. Moja poanta je samo da su elek. motori superiornija tehnologija...
Evo:
Isto tako ubrzanja su napumpana, auto koji ide 0-200km/h za 6.2s vozi niskih 9s, a ne visokih 9s. Mozda to ne zvuci velika razlike, ali da se spusti vrijeme na to treba dodati cca 800HP a sto nije malo.
Ajde mi molim te objasni kako si došao do 60 kW iz onih grafova?fire je napisao/la: Imas prije par stranica grafove, znaci na 50km/h oba prednja motora skupa mogu dati oko 60kW(cca 81Hp), a to je jako daleko od cijele raspolozive snage. Tek negde na 290km/h ti mogu dati punu snagu.
Zato je i ugradena getriba na zadnje kotace, jer s tom snagom bas i nebi bio startan auto.
One "gluposti sa neta" su izjava RA.
Znaci jednostavno.AKG je napisao/la:Ajde mi molim te objasni kako si došao do 60 kW iz onih grafova?fire je napisao/la: Imas prije par stranica grafove, znaci na 50km/h oba prednja motora skupa mogu dati oko 60kW(cca 81Hp), a to je jako daleko od cijele raspolozive snage. Tek negde na 290km/h ti mogu dati punu snagu.
Zato je i ugradena getriba na zadnje kotace, jer s tom snagom bas i nebi bio startan auto.
One "gluposti sa neta" su izjava RA.
Znas da prednji motori imaju samo fiksni omjer u getribi(nema vise brzina). Znas top speed auta i maksimalnu brzinu vrtnju motora. Onda iz toga izracunas omjer i znas okretaje na 50km/h, otides u graf i iscitas.
Ja sam došao do drugih brojki.
Naravno tu su neke pretpostavke, tako da se ne treba hvatati za svaki detalj.
Zadnji kotači imaju 2 brzine, prednji jednu. Prilikom utrke s 918 sigurno je koristio peak snagu, znači gledaš desne grafove. Zadnji kotači recimo pri 300 km/h imaju max snagu u 2. brzini. U 1. brzini imaju max snagu na 150 km/h. Znači pri 50 km/h oba zadnja prema grafu mogu dati cca 600 kW. Prednji mogu manje jer je uvijek 1. brzina, ali recimo da zajedno pri 50 km/h mogu dati 200 kW. I to je 800 kW.
Naravno da zbog klizanja i bla bla elektronika snižava snagu, ali di je to od tvojih 60 kW?
Zadnji kotači imaju 2 brzine, prednji jednu. Prilikom utrke s 918 sigurno je koristio peak snagu, znači gledaš desne grafove. Zadnji kotači recimo pri 300 km/h imaju max snagu u 2. brzini. U 1. brzini imaju max snagu na 150 km/h. Znači pri 50 km/h oba zadnja prema grafu mogu dati cca 600 kW. Prednji mogu manje jer je uvijek 1. brzina, ali recimo da zajedno pri 50 km/h mogu dati 200 kW. I to je 800 kW.
Naravno da zbog klizanja i bla bla elektronika snižava snagu, ali di je to od tvojih 60 kW?
Pa ljepo ti pise. Pa neces menjati omjere prije svake utrke. I na grafovima je ukupna snaga da motora, ne jedan. I nema recimo, tocno se ocita.AKG je napisao/la:Ja sam došao do drugih brojki.
Prednji motori bas nemogu dati puno snage pri malim brzinama. Imaju problema kao i svaki el. motor. Tome sluzi getriba.
Pa pogledaj dijagrame, ali tocno. Pa ces vidjeti.AKG je napisao/la:U da, ti si ovih 60kW jako točno izračunao
Bilo bi najbolje da Mate ovdje zalijepi koji snimljeni dijagram snage prilikom ubrzavanja, da više ne spominješ ove smiješne brojke..
Jako dugo se bavim tim sportom pa odma vidim te stvari. Ali vec dugo nismo u 9s, nego niskih 8s.
Iza ima 2 brzine. Ne možeš ništa točno očitati jer ne znaš omjere.fire je napisao/la:Pa pogledaj dijagrame, ali tocno. Pa ces vidjeti.AKG je napisao/la:U da, ti si ovih 60kW jako točno izračunao
Bilo bi najbolje da Mate ovdje zalijepi koji snimljeni dijagram snage prilikom ubrzavanja, da više ne spominješ ove smiješne brojke..
Jako dugo se bavim tim sportom pa odma vidim te stvari. Ali vec dugo nismo u 9s, nego niskih 8s.
Zato jer ima 2 brzine ne vrijedi ono tvoje znaš top brzinu i top okretaje pa spustiš na 50 km/h.