Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
testdriver
|
Postano: 19.9.2012. sri. 20:11 Naslov: Solari za toplu vodu, molim pomoć |
|
|
n/a
Zadnja promjena: testdriver; 7.10.2014. uto. 09:07; ukupno mijenjano 1 put. |
|
[Vrh] |
|
 |
VladoK

|
Postano: 21.9.2012. pet. 11:06 Naslov: Re: Solari za toplu vodu, molim pomoć |
|
|
testdriver je napisao/la: | [img]sve je novo i nije bilo korišteno, kontaktirao sam tu firmu i oni su mi rekli prilično visoku cijenu, odnosno da je to jedan od boljih uređaja i dosta skup
e sad, ima li nekog ko se razumije u to, ko se možda bavi s montažom da mi to pogleda i da kaže koliko to košta da se ugradi i šta mi sve treba za tu montažu?!?!? |
Mogu Vam preporučiti montažera mojeg solarnog, ja sam zadovoljan njegovim poslom. |
|
[Vrh] |
|
 |
dmeter

Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3571 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
|
Postano: 21.9.2012. pet. 16:13 Naslov: |
|
|
Ne vidi se podaci od bojlera ali mi se čine niskotlačni.
to su turski kolektori i kit u turskoj ti dođe
200-300 Eura
znači 1 kolektor i 1 bojler 200 litara
Pogledaj bojlere i pročitaj mi podatke jeli niskotlačni ili visokotlačni. |
|
[Vrh] |
|
 |
testdriver
|
Postano: 21.9.2012. pet. 17:15 Naslov: |
|
|
dmeter je napisao/la: | Ne vidi se podaci od bojlera ali mi se čine niskotlačni.
200-300 Eura
nebi rekao da su turski, na kutijama piše made in holland, našao sam i adresu dobavljača u holandiji i sve, tako da vjerujem da su njihovi, možda u turskoj ima netko ko proizvodi slično, po fakturama koje sam dobio cijena baš i nije 300€...
što se tiće ovog pritiska piše, working pressure 6 bar, test pressure 9 bar |
|
[Vrh] |
|
 |
testdriver
|
Postano: 21.9.2012. pet. 17:16 Naslov: Re: Solari za toplu vodu, molim pomoć |
|
|
VladoK je napisao/la: | testdriver je napisao/la: | [img]sve je novo i nije bilo korišteno, kontaktirao sam tu firmu i oni su mi rekli prilično visoku cijenu, odnosno da je to jedan od boljih uređaja i dosta skup
e sad, ima li nekog ko se razumije u to, ko se možda bavi s montažom da mi to pogleda i da kaže koliko to košta da se ugradi i šta mi sve treba za tu montažu?!?!? |
Mogu Vam preporučiti montažera mojeg solarnog, ja sam zadovoljan njegovim poslom. |
zahvaljujem...možete mi kontakt poslati privatno  |
|
[Vrh] |
|
 |
dmeter

Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3571 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
|
Postano: 21.9.2012. pet. 20:37 Naslov: |
|
|
testdriver je napisao/la: | dmeter je napisao/la: | Ne vidi se podaci od bojlera ali mi se čine niskotlačni.
200-300 Eura
nebi rekao da su turski, na kutijama piše made in holland, našao sam i adresu dobavljača u holandiji i sve, tako da vjerujem da su njihovi, možda u turskoj ima netko ko proizvodi slično, po fakturama koje sam dobio cijena baš i nije 300€...
molim te daj link na stranicu proizvođača
bojler je vjerovatno bojler u bojleru.
ovo ti je jednostavno montirat i spojit.ako te zanima objasnim ti.
nema elektronike nema ničega jedino mala kompezaciska posuda sa presostatom na vrhu.u bojler ne ugrađuj slučano nikakve nepovratne ventile nego koristi vodovod kao kompezaciju |
|
[Vrh] |
|
 |
testdriver
|
Postano: 22.9.2012. sub. 11:32 Naslov: |
|
|
dmeter je napisao/la: | testdriver je napisao/la: | dmeter je napisao/la: | Ne vidi se podaci od bojlera ali mi se čine niskotlačni.
200-300 Eura
nema elektronike nema ničega jedino mala kompezaciska posuda sa presostatom na vrhu.u bojler ne ugrađuj slučano nikakve nepovratne ventile nego koristi vodovod kao kompezaciju |
http://www.levensmiddelen.org/bosnex-roermond/6011064740411040
http://www.hotfrog.nl/Companies/Bosnex-V-O-F
http://www.detelefoongids.nl/bg-l/17300305-Bosnex+VOF/vermelding/
nisam im našao website što je istina malo čudno, ali provjerio sam preko kolegice iz gospodarske komore i tvrtka je iz nizozemske, poslao sam i fax upit dali su to njihovi proizvodi i potvrdili su mi da jesu
meni je isto već par majstor reklo da su jednostavni za montažu, ali daje potrebna i nekakva "danfus" pumpa |
|
[Vrh] |
|
 |
dmeter

|
Postano: 22.9.2012. sub. 12:41 Naslov: |
|
|
testdriver je napisao/la: | dmeter je napisao/la: | testdriver je napisao/la: | dmeter je napisao/la: | Ne vidi se podaci od bojlera ali mi se čine niskotlačni.
200-300 Eura
http://www.levensmiddelen.org/bosnex-roermond/6011064740411040
http://www.hotfrog.nl/Companies/Bosnex-V-O-F
http://www.detelefoongids.nl/bg-l/17300305-Bosnex+VOF/vermelding/
nisam im našao website što je istina malo čudno, ali provjerio sam preko kolegice iz gospodarske komore i tvrtka je iz nizozemske, poslao sam i fax upit dali su to njihovi proizvodi i potvrdili su mi da jesu
meni je isto već par majstor reklo da su jednostavni za montažu, ali daje potrebna i nekakva "danfus" pumpa |
ne triba nikakva pumpa. |
|
[Vrh] |
|
 |
testdriver
|
Postano: 22.9.2012. sub. 14:00 Naslov: |
|
|
ajde onda molim te ako može da mi objasniš ugradnju, može preko privatnih poruka |
|
[Vrh] |
|
 |
pelinko
|
Postano: 5.10.2012. pet. 07:22 Naslov: |
|
|
dmeter je napisao/la: |
a ca ce se desit kad u gradskom vodovodu nestane vode ako ne stavi nepovratni ventil? a kuda ce kompenzirat bojler ako gradski vodovod ima 5-6 bara ili dodatno naraste tlak u periodima kad je potrosnja mala?
ja bih: reducir ventil po potrebi (ako je vodovodni tlak veci od 3-3,5 bara) na hladnu vodu, sigurnosni /nepovratni ventil 6 bara na hladnu, ekspanziona posuda izmedju bojlera i sigurnosnog ventila cca 5% i vece od zapremnine vode koja se grije
- moguca kombinacija - izlaz tople vode iz solarnog bojlera spojiti na ulaz hladne vode elektricnoga koji ce automatski grijat ili dogrijavat vodu samo kad u njega ulazi hladna/mlacna (nema sunca - dogrijavanje u nocnoj tarifi), izlaz tople vode iz elektricnoga za potrosnju
elektricni npr. koncar 80l horizontalna izvedba - cca 1000 kn
http://www.koncar-ka.hr/Koncar_ka_grijanje_vode_Visokotlacne_vodogrijalice_30_50_80.htm
po mogucnosti na kontinentu solarni bojler ugraditi ispod krova u sljemenu, kolektor normalno s vanjske strane i obavezno nize u odnosu na solarni bojler |
|
[Vrh] |
|
 |
dmeter

|
Postano: 5.10.2012. pet. 16:52 Naslov: |
|
|
testdriver je napisao/la: | ajde onda molim te ako može da mi objasniš ugradnju, može preko privatnih poruka |
Prvo definitivno nemoj ugrađivat bojler na krov osim ako to ne koristiš na moru i u objektima koje ne koristiš od 15.11 do 15.04
Ako imaš tavan
bojler instaliraj s unutrašnje strane na vrh sljemena.
kolektore što niže na krovište.
javi koja je u tebe situacija da idemo dalje
ako prodaješ bojlere koja je cijena i kakvi su koje ateste imaju pitka voda ili sanitarna,kakva im je antikorozivna zaštita iznutra |
|
[Vrh] |
|
 |
|