Lakše gradsko prometalo zatvorene konstrukcije

Ostala ekološki prihvatljiva vozila i tehnologije
Kreso

Post Postao/la Kreso »

Cose je napisao/la:
- kotaci su izvan karoserije
Nije li ovo prepreka za registraciju/homologaciju?
Naime, odnekud se sjećam da vozilo koje ide na homologaciju mora imati kotače unutar karoserije.

No možda sam u krivu...
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Kreso je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Naime, odnekud se sjećam da vozilo koje ide na homologaciju mora imati kotače unutar karoserije.

No možda sam u krivu...
Protrcao sam nabrzaka kroz pravilnike i dostupne dokumente CVH koje imam - ne nalazim nista na tu temu.
VladoK

Post Postao/la VladoK »

Cose je napisao/la:
Kreso je napisao/la:
Cose je napisao/la:

No možda sam u krivu...
Protrcao sam nabrzaka kroz pravilnike i dostupne dokumente CVH koje imam - ne nalazim nista na tu temu.
Dopusti ozbiljan savjet, uzmi telefon i nazovi CVH, ispričaj što planiraš i budeš dobio točne upute, sve ostalo je trla baba lan... tim više što nigdje nikad ne objave interne upute koje daju policijskim stanicama po kojima ide procedura takvih SSM-a, ja sam to osjetio na svojoj koži...
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

VladoK je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Kreso je napisao/la: Nije li ovo prepreka za registraciju/homologaciju?

No možda sam u krivu...
Dopusti ozbiljan savjet, uzmi telefon i nazovi CVH, ispričaj što planiraš i budeš dobio točne upute, sve ostalo je trla baba lan... tim više što nigdje nikad ne objave interne upute koje daju policijskim stanicama po kojima ide procedura takvih SSM-a, ja sam to osjetio na svojoj koži...
Zvao i pricao - iduci korak mi je otici tamo kad budem imao nekakve konkretne skice i slike za pokazati na tu temu. g. Friganovic je bio vrlo susretljiv i rekao da se svakako najavim jer da nam treba barem sat vremena za sve to u miru raspraviti.
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EtgUCAxFKdk" frameborder="0"></iframe>
http://fsb-racing.com/fsb-et01-strujic/

evo rješenja , ima 35 kg i ide ko metak :D
sirius

Post Postao/la sirius »

Zanimljiva naprava. Gledam to svaki put kad dođem na FSB :D pored one formule na motor od motocikla. U onu konstrukciju bi bilo zanimljivo ugurati elektromotor i baterije. Mogla bi se montirati eventualno kabina u obliku poklopca kao na vojnim zrakoplovima.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

marko-sk je napisao/la:<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EtgUCAxFKdk" frameborder="0"></iframe>
http://fsb-racing.com/fsb-et01-strujic/

evo rješenja , ima 35 kg i ide ko metak :D
Postoji bitna razlika izmedju vozila napravljenog za utrku i onoga cija svrha bi bio svakodnevni odlazak na posao po svakakvom vremenu - drugaciji kriteriji i potrebe.

Dvoumim se vec neko vrijeme izmedju trike velomobila (trickl sa pedalama i zatvorenom kabinom) i motornog tricikla - od velomobila me primarno odbijaju moguci problemi sa policijom jer ga nema smisla ostaviti da pomocu motora ide samo do 25km/h, a za razliku od el. bicikla kabina privlaci puno vise paznje.

Ako bi se sa tako necim vozio po cesti 50-60km/h onda su zagarantirani razgovori sa plavcima:

slika
rodney

Post Postao/la rodney »

Hihihi.. i ja gledam te velomobile, sam da mi je malo para viska...
Da mi je jedan sa odvojivom kabinom.. ufuf..
A dok ne bu para, mogu crtat amortizere, ackermana i sl....
Imam vec pol biljeznice...
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

rodney je napisao/la:Hihihi.. i ja gledam te velomobile, sam da mi je malo para viska...
Da mi je jedan sa odvojivom kabinom.. ufuf..
A dok ne bu para, mogu crtat amortizere, ackermana i sl....
Imam vec pol biljeznice...
Kupio sam nacrte za tadpole recumberent trike preko neta - na zalost, to je jednostavna varijanta bez ovjesa ali ima zgodnih i univerzalno primjenjivih savjeta oko konstrukcjie. Ovo je site, imaju trenuto akciju 5 planova za $25 (inace je jedan oko $17):

http://www.atomiczombie.com

slika
creatin

Post Postao/la creatin »

Sa tog sitea nacrti su vec kupljeni za Gladiatora, LongRangera, OverKilla, Vigilantea, Warriora, koga zanima neka se javi na pp :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

creatin je napisao/la:Sa tog sitea nacrti su vec kupljeni za Gladiatora, LongRangera, OverKilla, Vigilantea, Warriora, koga zanima neka se javi na pp :)
Kod mene Speedster, StreetFighter, StreetFox, TimberWolf i naravno Warrior. ;)
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

sirius je napisao/la:Zanimljiva naprava. Gledam to svaki put kad dođem na FSB :D pored one formule na motor od motocikla. U onu konstrukciju bi bilo zanimljivo ugurati elektromotor i baterije. Mogla bi se montirati eventualno kabina u obliku poklopca kao na vojnim zrakoplovima.
Ja forsiram da se iduću godinu ide na natjecanje sa formulom na struju .
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

Kreso je napisao/la:
Cose je napisao/la:

No možda sam u krivu...
Inače konstruiram repliku lotusa super seven, koj ima kotače izvan karoserije. Kotači moraju imati blatobrane, nije bitno dal su blatobrani dio karoserije ili motociklističkog tipa.

Recimo Renault Twizzy ima kotače izvan karoserije.

slika
Cose je napisao/la:

Dvoumim se vec neko vrijeme izmedju trike velomobila (trickl sa pedalama i zatvorenom kabinom) i motornog tricikla - od velomobila me primarno odbijaju moguci problemi sa policijom jer ga nema smisla ostaviti da pomocu motora ide samo do 25km/h, a za razliku od el. bicikla kabina privlaci puno vise paznje.

Ako bi se sa tako necim vozio po cesti 50-60km/h onda su zagarantirani razgovori sa plavcima
Koliko znam sve do 4kw snage se vodi kao moped od 50ccm.
Od 4 kW – 10 kW je preko 50 ccm – 100 ccm, a 10 kW – 18 kW je preko 100 ccm – 175 ccm itd.

Quadovi iznad 50ccm se vode pod A kategoriju, a oni slabiji od 50ccm se mogu vozit i sa B kategorijom kao i skuteri/mopedi.

Zbog težine tj. manjka iste, nekako mi se najviše dopada kombinacija velomobila + električni pogon kao ovaj http://www.gizmag.com/real-deal-on-velomobiles/16193/ Idealna kombinacija za nešto do 4kw.
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

Cose je napisao/la: Dvoumim se vec neko vrijeme izmedju trike velomobila (trickl sa pedalama i zatvorenom kabinom) i motornog tricikla - od velomobila me primarno odbijaju moguci problemi sa policijom jer ga nema smisla ostaviti da pomocu motora ide samo do 25km/h, a za razliku od el. bicikla kabina privlaci puno vise paznje.

Ako bi se sa tako necim vozio po cesti 50-60km/h onda su zagarantirani razgovori sa plavcima:

slika
Aerorider je izvanredan koncept vozila. Sto se tice brzine, imam osjecaj da se ti zelis voziti ravnopravno motorima i autima, a ne vidim kako bi to moglo prakticno ici, pogotovo ne sa samogradnjom. S druge strane, mislim da bi se uz malo maste, volje i strpljenja dalo voziti do 40 km/h u biciklistickom stilu. Istini za volju, penjati se triciklom na trotoar nije mala stvar, ali mislim da bi se dalo voziti kao biciklu. A ako je policiji dosadno, neka pita i prica...
staklar

Post Postao/la staklar »

Jel bi se smijelo napraviti vozilo slično ovim recumbent biciklima sa zatvorenom konstrukcijom, znači pod i krov i vrata

https://www.google.hr/search?q=recumben ... 80&bih=675
Odgovori

Natrag na “Ostala e-vozila”