Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Čubi

Pridružen/a: 18. 12. 2006. Postovi: 1128 Lokacija: HR, promjenjiva
|
Postano: 12.11.2010. pet. 17:12 Naslov: |
|
|
I zaboravih i ovo: pri max brzini (oko 80 km/h) drži se oko 120 Wh/km |
|
[Vrh] |
|
 |
DompaEV

|
Postano: 13.11.2010. sub. 23:54 Naslov: Re: TS |
|
|
pkristo je napisao/la: | 25 kom imaš trenutno? To je nekih 3,2 V x 100 Ah x 25 kom = 8 kWh. Trošiš, dakle, nekih 200 Wh/km. Ne zvuči turbo efikasno, ali nije ni loše. Kad se može doći pogledati to "čudo"? | Imam 50, ali je trenutno ugradjeno samo 25.
Kao sto napisah u prethodnom postu, trenutno izmjereni max domet je 40 km. Posto zasad jos uvijek nemam BMS niti mjerim koliko je Wh izaslo iz baterija, vrlo sam oprezan pri testiranju.
Stoga mi je trenutno jedini nacin da izmjerim koliko je struje potroseno je da mjerim koliko energije udje u baterije pri punjenju, dakle nakon voznje.
Nakon te konkretne (gradske) voznje od 40 km (bilo je putem i uzbrdo i nizbrdo, a ne samo po ravnom) iz uticnice je izaslo 7kWh u periodu od cca 10-ak sati, dok je mjerac Wh na izlazu punjaca izmjerio da je u baterije uslo 5,5 kWh.
Po tome ispada da je potrosnja bila oko 137,5 Wh/km (ako pretpostavio da brojac tocno mjeri, a pritom TS nema gubitaka pri punjenju) cime sam zadovoljan. Naravno, u konacnici ce to dosta ovisiti o stilu voznje, ali i vozacu...
"Cudo" se moglo vidjeti npr. u "nedeljnom klubu" prosli vikend
Čubi je napisao/la: | Dakle ovo s bubom ne odskače previše, osobito ako se uzme u obzir da je podešavanje još uvelike u tijeku | Hvala i hvala na pomoci!  |
|
[Vrh] |
|
 |
markostrujic
|
Postano: 14.11.2010. ned. 10:36 Naslov: |
|
|
auto je odlican , vozacu nikad dosta snage.. |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

|
Postano: 15.11.2010. pon. 08:36 Naslov: Re: TS |
|
|
DompaEV je napisao/la: | "Cudo" se moglo vidjeti npr. u "nedeljnom klubu" prosli vikend  |
Moram priznati da ne znam što je "nedjeljni klub". Pretpostavit ću da se neka ekipa sastaje nedjeljom. Gdje? U koliko? U svakom slučaju  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 15.11.2010. pon. 08:39 Naslov: Re: TS |
|
|
pkristo je napisao/la: | DompaEV je napisao/la: | "Cudo" se moglo vidjeti npr. u "nedeljnom klubu" prosli vikend  |
Moram priznati da ne znam što je "nedjeljni klub". Pretpostavit ću da se neka ekipa sastaje nedjeljom. Gdje? U koliko? U svakom slučaju  |
http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=2003&start=0 |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

|
Postano: 16.11.2010. uto. 09:22 Naslov: Re: TS |
|
|
DompaEV je napisao/la: | Po tome ispada da je potrosnja bila oko 137,5 Wh/km (ako pretpostavio da brojac tocno mjeri, a pritom TS nema gubitaka pri punjenju) cime sam zadovoljan. Naravno, u konacnici ce to dosta ovisiti o stilu voznje, ali i vozacu... |
To je već prilično dobro, posebno obzirom da je to DC na relativno malom naponu. Regenerativno kočenje bi popravilo dojam u gradskoj vožnji s dosta kočenja. Tu bi pomogao jak motor/generator kako bi kočnice radile što manje - nešto što već Mate radi na VST One. Ali u svakom slučaju
Nadam se da ću uskoro moći vidjeti to čudo!  |
|
[Vrh] |
|
 |
locoo

|
Postano: 16.11.2010. uto. 14:52 Naslov: |
|
|
Hm meni se čini da sam bubu na cesti zvonimirova avenija Dubrava???
Ili ima više plavo bijelih?? |
|
[Vrh] |
|
 |
creatin
|
Postano: 16.11.2010. uto. 16:07 Naslov: |
|
|
Ako si je samo vidio moze biti, ako si je vidio i nisi ju cuo onda sigurno je  |
|
[Vrh] |
|
 |
locoo

|
Postano: 16.11.2010. uto. 16:39 Naslov: |
|
|
i to čini mi se da je čubi Vozio ?? |
|
[Vrh] |
|
 |
DompaEV

|
Postano: 17.11.2010. sri. 00:26 Naslov: |
|
|
pkristo je napisao/la: | Regenerativno kočenje bi popravilo dojam u gradskoj vožnji s dosta kočenja. Tu bi pomogao jak motor/generator kako bi kočnice radile što manje | Regen vec imam , to ti dodje kao default opcija kad imas 3f asinkroni motor. U ovom slucaju radi cak i predobro, cim malo otpustis "gas" vec fest bremza, pogotovo u prvoj brzini. Toliko dobro da je ponekad iritantno... Nazalost nikako da dobijem potpune informacije o Zapijevim "tajnim menijima", pa da se eventualno poigram i tim postavkama, ako postoje...
pkristo je napisao/la: | Ali u svakom slučaju
Nadam se da ću uskoro moći vidjeti to čudo!  | Hvala!
Vjerojatno ces moci kad bude kakav suhi dan, tj. nedjelja - ispod haube je i dalje ikebana, stoga izbjegavam voznju po kisi...
locoo je napisao/la: | i to čini mi se da je čubi Vozio ?? | Cubi ju je vozio, al ne na toj ruti. Da nije bio netko slican Cubiju...?  |
|
[Vrh] |
|
 |
locoo

|
Postano: 17.11.2010. sri. 13:56 Naslov: |
|
|
Moguće hehhe baš mi je bilo drago  |
|
[Vrh] |
|
 |
Joe
|
Postano: 17.11.2010. sri. 15:37 Naslov: |
|
|
Ja bi đir u elektro bubi  |
|
[Vrh] |
|
 |
DompaEV

|
Postano: 28.11.2010. ned. 23:04 Naslov: |
|
|
Joe je napisao/la: | Ja bi đir u elektro bubi  |
Sto da ne
Samo zasad jos preferiram suho vrijeme...
I treba imat jaknu - grijanje jos nisam sklepao... |
|
[Vrh] |
|
 |
dangerzone
|
Postano: 14.12.2010. uto. 10:42 Naslov: |
|
|
DompaEV je napisao/la: | Joe je napisao/la: | Ja bi đir u elektro bubi  |
Sto da ne
Samo zasad jos preferiram suho vrijeme...
I treba imat jaknu - grijanje jos nisam sklepao... |
Kak ti sad po zimi radi, koliko se osjeti pad kapaciteta baterija..?
Imao sam bubu i jedne godine mi nije grijanje radilo tak da znam kako ti je, najkomicnije je bilo kad smo dosli jednom na neki boks match i nakon njega usli u bubu a ona evaporacija i maglica s unutarnjih strana stakla se zaledila, nismo mogli sastrugati led iznutra. Pa isli na crpku po onaj sprej za odledjivanje stakla i s time micali pol sata, a vani -13 stupnjeva. Odmah sam drugi dan isao popravit grijanje.
Najbolje je da mi je rekao serviser da ima klima uredjaja na struju za bubu, da se radi negdje vani ali da podosta kosta. Ko zna koliko to sad stoji, mozda bi to bila dobra opcija za grijanje po zimi..?  |
|
[Vrh] |
|
 |
DompaEV

|
Postano: 14.12.2010. uto. 21:36 Naslov: |
|
|
Pa ide ko i prije, stisnes "struju" i vozis
Salim se, nisam bas testirao domet jer jos uvijek od instrumenata imam samo voltmetar, a to i nije bas dovoljno. Uglavnom primjetio sam da napon TS osjetno padne kad ih opteretis, na cca 2.5 V/celiji, al se relativno brzo vrati na standardnih 3.28 kad maknes nogu sa papucice.
Grijanje ce bit napravljeno, kak stvari sad stoje, od 2 fena po 60kn iz Kauflanda - motor drito na 12V, a "minimalno prespojeni" cekas na paket. U konacnici nekih cca 2 x 700+W na 80V. Naravno, moci ce se regulirati brzina ventilatora i snaga grijaca. Mislim da ce biti OK za odmagljivanje sajbe (ionak nije bas prevelika), a za grijanje pozadine je zaduzen grijac sica (max 48W po sicu).
Glede klime bum se raspital kod kolega iz Buba kluba, morebit su upoznati s tom dodatnom opremom  |
|
[Vrh] |
|
 |
|