<br />Električna vozila - Početna<br /> Električna vozila
Obnovljiva energija i energetska učinkovitost

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Stealth Bomber bicikl da kosta 4k$ australskih..?
Idite na 1, 2  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Električni bicikli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dangerzone

PostPostano: 8.2.2010. pon. 01:05    Naslov: Stealth Bomber bicikl da kosta 4k$ australskih..? Citirajte i odgovorite

Kako vam se cini ovaj bicikl, na jednom forumu sam procitao da je njegova cijena 4 tisuce australskih dolara..?

http://stealthelectricbikes.com.au/stealth_bomber.html

I nejgova manja varijanta Fighter:

http://stealthelectricbikes.com.au/stealth_fighter.html
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
m2

PostPostano: 8.2.2010. pon. 13:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

Još uvjek mi GreyBorg bolje izgleda!
[Vrh]
debeli

PostPostano: 8.2.2010. pon. 15:27    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cijena mu je 4000 USA dolara, ali samo za osnovni model, sa nekvalitetnim dijelovima.

Pogledaj samo vilicu koju su stavili u osnovni model.

Prava cijena je cca 5000-6000 $ plus transport, carina i pdv.

U Zagrebu cca 8000-9000 $ , pa ti sad vidi jeli to usporedivo.

Komponente su lošije od onih koje stavljamo na Greyborga :

Motor Crysytalyte X5 na oba

Kontroler Greyborg = Kelly, Stealth = Crystalyte

Kočnice = Gatorbrakes na oba

Baterije Headway na Greayborgu , Stealth = ?

Mjenjaći Schlumpf i V-box - to je identično

i najveća greška - na Stealth su stavili 24 inch kotače
[Vrh]
creatin

PostPostano: 8.2.2010. pon. 22:28    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemos mi to usporedjivati s greyborgom nikako, stanu u to bombardera dva seta baterija ili samo jedan?
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 01:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

debeli je napisao/la:
Cijena mu je 4000 USA dolara, ali samo za osnovni model, sa nekvalitetnim dijelovima.

Pogledaj samo vilicu koju su stavili u osnovni model.

Prava cijena je cca 5000-6000 $ plus transport, carina i pdv.

U Zagrebu cca 8000-9000 $ , pa ti sad vidi jeli to usporedivo.

Komponente su lošije od onih koje stavljamo na Greyborga :

Motor Crysytalyte X5 na oba

Kontroler Greyborg = Kelly, Stealth = Crystalyte

Kočnice = Gatorbrakes na oba

Baterije Headway na Greayborgu , Stealth = ?

Mjenjaći Schlumpf i V-box - to je identično

i najveća greška - na Stealth su stavili 24 inch kotače

Je, glede cijene ocito da ovaj drugi jaci model vise kosta, dobro da si primjetio... Wink

Motor je uglavnom X5 5306, baterije su Headway 72V20Ah i njihov BMS:

http://headway-cn.en.alibaba.com/productshowimg/216885438-50269244/Headway_72v20Ah_LiFePO4_lithium_battery.html

Ima V-Boxx mjenjac zbog toga da moze okretati pedale pri 80km/h, odnosno potpomagati bateriju, prednja vilica je RST 203 (moguca je i jaca verzija s prednjom vilicom White Brothersa) zadnji amortizer je DNM hoda 250mm...

Okvir je monocoque celik MIG varen, felge ima 26' crne i 24' srebrne za pijesak, mene zanima jel ima u Lijepoj nasoj kakvih obruca 26' a da su sirine ovih 24' s gore stavljene slike..? Ovak nes mozda:

Ili ovako:

http://thelazyrando.wordpress.com/2009/09/02/fatter-than-large-marge/

Nedvojbeno je da su Greyborg i Bomber sami vrh bicikla na struju ali mi se cini da je Bomber radjen za pijesak i australsko podrucje. Koji bi bili glavni nedostaci 24' guma i felga u ondosu na Greyborga s 26' kotacima kad bi se nasli na nekakvoj Zagrebackoj podlozi poput skakanja uz i niz stepenice ili sumskog korijenja Sljemena..? Smile

Eh da, koja bi bila cijena V-Boxxa..? :p
[Vrh]
debeli

PostPostano: 9.2.2010. uto. 08:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

Obrući se mogu narućiti po željama. Vilica podnosi širine do 4 inch.

Na tako široke obruće ide extremno širok guma :

http://surlybikes.com/parts/endomorph_tire/

Testiranje smo zaključili da je sve šire od 3.0 incha čisto pretjerivanje, a nama je idealna širina 26X2.5

V-boxx, nabavili smo jedan preko veze. Još nisu u slobodnoj prodaji.

Cijena 5000 HRK.

Zadnja promjena: debeli; 9.2.2010. uto. 11:37; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
dred

PostPostano: 9.2.2010. uto. 10:29    Naslov: Citirajte i odgovorite

@dangerzone

jesi li se odlučio koju bi gumu stavio na tako široku felgu??
[Vrh]
zega

PostPostano: 9.2.2010. uto. 11:27    Naslov: Citirajte i odgovorite

svidja mi se, jedino pitanje je koliko je pouzdano cvrsta ova zadnja single arm vilica?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 11:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

debeli je napisao/la:
Obrući se mogu narućiti po željama. Vilica podnosi širine do 4 inch.

V-boxx, nabavili smo jedan preko veze. Još nisu u slobodnoj prodaji.

Cijena 5000 HRK.

Uh, budem za te novce radije nes drugo uzeo, to mi malo puno. Sigurno je jako dobra stvar ali meni bi i Schtrumpf ili tak nes bilo ok... Smile

Znaci isla bi ta felga a jel ima dost mjesta i za siru gumu na Greyborgu i onoj Foxovoj vilici..? Wink
[Vrh]
grrga

PostPostano: 9.2.2010. uto. 11:46    Naslov: Citirajte i odgovorite

I meni je ovaj bike čisto OK. Čak razmišljam da se prihvatim švajs-aparata i izvarim tako nešto Smile .
Čudne su mi samo te brzine, 70 - 80 km/h sa 5306 a ja sa 5305 ne prebacujem 60 km/h pri istom naponu, čak i sa sličnim kontrolerom jedino što je moj malčice jači. Ne znam samo koliku ulogu ima što oni imaju 20Ah a ja samo 10. Možda su brži zbog manjeg pada napona pri opterećenju zbog većeg kapaciteta baterije?
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 11:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

dred je napisao/la:
@dangerzone

jesi li se odlučio koju bi gumu stavio na tako široku felgu??

Jos nisam ni za felgu odlucio ali ako je felga umjereno siroka moze vise profila guma ici gore jedino se visina profila spusta pa treba vidjeti kako bi se koja ponasala. Na felgu od dva incha ide vecina DH guma, treba vidjet kakav je ponuda tu kod nas u Zagrebu. Meni na supermoto zadnju felgu od 4.5'' ide npr guma od 150 do 190 bez da valja zadnji kraj dok na prednju koja je 3.5'' ide manje, od 100 do 120 ovisno o profilu. Mogu stvaiti i 90 prednju ili 130 zadnu ali ce to tako valjat da nije za vozit ostro kako inace vozim. Ali definitivno bi nes sire felge da mogu mijenjat gume i stavljat kako koje ovisno o podlozi. Nije isto jel ides voziti po Sljemenu i gradu ili po kamenjarima i pjescanim plazama na otocima, zar ne..?

Imas kakav dobar prijedlog, nemam bas uvid u to kakav je izbor DH felga i guma kod nas u ZG..?
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 11:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

zega je napisao/la:
svidja mi se, jedino pitanje je koliko je pouzdano cvrsta ova zadnja single arm vilica?

A koliko sam ja vidio ovaj ima dvostruke Chrom Molibden kockaste profile odstrag stijenke 1,5mm, nema monovilicu. Ali da ima to bi dodatno otezalo zadnji kraj pa nije bas mudro ako nije neki kompozitni materijal radit takvu vilicu... A to onda kosta vremena i novaca.
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 12:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

grrga je napisao/la:
I meni je ovaj bike čisto OK. Čak razmišljam da se prihvatim švajs-aparata i izvarim tako nešto Smile .
Čudne su mi samo te brzine, 70 - 80 km/h sa 5306 a ja sa 5305 ne prebacujem 60 km/h pri istom naponu, čak i sa sličnim kontrolerom jedino što je moj malčice jači. Ne znam samo koliku ulogu ima što oni imaju 20Ah a ja samo 10. Možda su brži zbog manjeg pada napona pri opterećenju zbog većeg kapaciteta baterije?

Ako se ne varam kod njega se radi o 5303 motoru..? I on nema regen kocenje za razliku od Greyborga koji s Kellyjevim kontrolerom ima tu mogucnost...

A je bi znao variti s argonom..?
[Vrh]
creatin

PostPostano: 9.2.2010. uto. 12:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko imas toga za variti? Smislit cemo nesto Wink
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.2.2010. uto. 12:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

creatin je napisao/la:
Koliko imas toga za variti? Smislit cemo nesto Wink

A gle, za okvire motora moras prvo zavariti jig odnosno kostur ili kako se to vec zove na Hrvatskom. Mora ti sve biti pod pravim kutevima tako da kad krenes variti samo postavis cijevi po kosturu i varis. Za izradu kostura od celika ti treba obicno kojih pedesetak sati rada a nakon toga se vare cijevi ili ploce od krom molibdena MIG aparatom ili uz argon. Kad povaris sve spojeve (kojih 10ak sati) ides na brusenje i zavrsnu obradu (20 sati) i onda na kraju ides na stvaljanje primera, bojanje i lakiranje (10ak sati) i konacno ides na slaganje prednje i zadnje vilice s amortizerom, lezajevima, osiguracima i oprugama (10ak sati). I to je pod uvjetom da sve stima, da nisi fulao u nekom kutu ili nagibu pri izradi kostrua, ako ti je tamo greska moras ponovit ili napravit preinaku pa tu racunaj jos pedesetak sati rada. Ako ti je prvi puta sigurno ces fulati (iz iskustva znam Very Happy pa ti vidi) jer jos ne znas koje sitnice ocekivati. Sve u svemu, oko 150 sati rada odnosno mjesec dana da radis svaki dan po 8 sati i imao bi jednu ramu. E sad, ne znam koliko vrijedi sat vremena tvog rada ali isplativije je onda kupiti Greyborgovu ramu od Hala nego sam ici utrositi mjesec dana za nes kaj moze ali i ne mora biti dobro dizajnirano. Jer ako imas jednu gresku u dizajnu tzih si mjesec dana bacio u vjetar buduci da imas lijep proizvod ali koji nije funkcionalan... Smile

Medjutim ako bih osobno isao radit ramu vjerojatno bih je radio od karbon kevlar kompozita ili krom molibden ploca ovakav monocoque sastav poput Bombera samo je pitanje jel si mogu to priustiti, vrijeme je novac i ako mozes zaraditi na svom poslu i platiti nekom da odradi proefesionalno varenje umjesto tebe onda to ima smisla. A bas da mi se da mjesecima camiti u radionici da bi izradio jednu ramu za sebe umjesto da se vozikam okolo, zezam, fukam ili zabavljam u svoje slobodno vrijeme to bi morala biti neka mrak rama i pitanje je koliko je to vrijedno 'truda'. Nadam se da kuzis kaj zelim reci... Wink
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Električni bicikli
Vremenska zona: GMT + 02:00.
Idite na 1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.