<br />Električna vozila - Početna<br /> Električna vozila
Obnovljiva energija i energetska učinkovitost

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Najjeftiniji FN moduli
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Solarni moduli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dmeter

PostPostano: 6.2.2010. sub. 21:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:
dmeter je napisao/la:
Sječate se ovog posta davne prošle godine,i nevjerovatno kako sam pogodio sada je cijena solarnih panela 1,2 Eura

A da igraš loto ? lol
dmeter je napisao/la:

Da dodam
SN Solartechnics MonoPower 180 Wp je najefikasniji panel na svijetu to jest u 5 godina je skupio na testnim mjestima u Njemačkoj 20% energije više nego razvikani Sany,Mitsubishi i ostali moduli.Govorim o modulu kojeg je proizveo sunpower za Solartechnics

Kolika mu je ono efikasnost ???
SN Solartechnics kaj je to za firmu di su bili prije kako ti voliš reć daven 2005 ?? Zašto nemaju svoj proizvod nego kupuju od drugih i sastavljaju ??
Hočeš reći da je SANYO sa 17.1% razvikan ? Ajd mi nabavi SunPower-sov modul SPR320 po 1.2€/W
A što se njemačkih testova tiče na prvom mjestu je (prije 5 godina SN Solartechnics nije postojala kako su ga onda testirali?) ... da kupiš časopis Photon bi znao
Solartehnics od kada postoje ne znam odkada prodaju maloprodaji ne znam
Samo znam da je Frankfurtski univerzitet mjerio skupljanje energije u odnosu na deklarirane snage na više lokacija u Njemačkoj i u Egiptu
U egiptu su svi zakazali,A Sany,Mitsubishi i drugi lažu u svojim deklariranim snagama ili ispada da neki kinezi daju i do 25% više struje u odnosu na deklariranu snagu,ovdje ne pričamo o kvaliteti,efikasnosti nego od tome da naprimjer 1 kw ugrađene snage (po deklaraciji)
Sanyo,Mitsubishi če dati 20% manje ukupno KWh nego dotični Solartehnics
A to ispada da kupnjom 200 W sanyo panela dobijete 190 W a kupnjom Solartehnicsa i nekih kineza dobijete panel 210W

http://www.ipe.uni-stuttgart.de/index.php?lang=ger&pulldownID=12&ebene2ID=44

Ako hočeš uživo gledaj podatke

http://www.pvtechnology.ucy.ac.cy/pvtechnology/content/view/5/38/lang,en/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dmeter

PostPostano: 7.2.2010. ned. 00:23    Naslov: Citirajte i odgovorite

dmeter je napisao/la:
dmeter je napisao/la:
cijene padaju prošli mjesec
SN Solartechnics 42 Wp
Mindestabnahme 30 KW
0,99 €
SN Solartechnics 44 Wp
Mindestabnahme 30 KW
1,04 €
SN Solartechnics MonoPower 180 Wp 1,85 €

za godinu dolazi cijena sigurno na 700 Eura kw ako ne i niže

Sječate se ovog posta davne prošle godine,i nevjerovatno kako sam pogodio sada je cijena solarnih panela 1,2 Eura Kineski malo poznati
1,25 srednji i 1,45 Etabliranih tvrki kineskih
A pošto Njemačka u 4 mjesecu 2010 mjenja tarifni model otkupa struje i cijena iz solara za male sisteme če past na 0,3 Eura kwh šta če direktno smanjit potražnju solara ako i ne zbrisat njemačku potražnju.njemački distributeri če upirat kineze da smanje cijenu na granicu ispod 1 Euro W
a 2010 su pušteni u pogon peči za silikon 24212 mw to jest 100% više nego 2008 god. več sada je silicona cijena pala na 70 dolara a 2008 je bila 400 Dolara kg.

I dok ja to čitam doleti E-mail

Kaneka GSA60
$72.00
Note:
$1.20/W for 25 Modules and Up!
To jest 889 Eura kw
ispravak dolazi i druga ponuda

Kaneka GSA-60 60 watt

$64.68/Panel ($1.07/watt) 785 Euro kw
Delivery 1 week
[Vrh]
max

PostPostano: 7.2.2010. ned. 10:58    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vidim da brkaš Suntechnics i Solartechnics to nisu iste firme Wink Suntechnics je distributer za SunPower module, ma dobro zakaj ja uopće reagiram na provokacije ? kad ti tak sve znaš Cool
PS Japanska Kaneka odustaje od tih starih modula (da mi možeš nabaviti njihove nove hybridne po toj cijeni to bi bio posao Wink ) , kao što je svojedobno BP odustao od Millennia modula pa su ih razbijali Sad ( reciklirali ? nisam siguran) al ih nisu htjeli prodati po sniženoj cijeni. Imam par komada koji nisu otišli u drobilicu Smile
[Vrh]
DompaEV

PostPostano: 7.2.2010. ned. 12:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:
...kao što je svojedobno BP odustao od Millennia modula pa su ih razbijali Sad ( reciklirali ? nisam siguran) al ih nisu htjeli prodati po sniženoj cijeni. Imam par komada koji nisu otišli u drobilicu Smile
Ovaj scenario drobljenja podsjeca me na GM&EV1 pricu... Rolling Eyes
Odluke korporativnih "mudraca" ponekad su tesko razumljive/probavljive malom covjeku...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dmeter

PostPostano: 7.2.2010. ned. 17:58    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:
Vidim da brkaš Suntechnics i Solartechnics to nisu iste firme Wink Suntechnics je distributer za SunPower module, ma dobro zakaj ja uopće reagiram na provokacije ? kad ti tak sve znaš Cool
PS Japanska Kaneka odustaje od tih starih modula (da mi možeš nabaviti njihove nove hybridne po toj cijeni to bi bio posao Wink ) , kao što je svojedobno BP odustao od Millennia modula pa su ih razbijali Sad ( reciklirali ? nisam siguran) al ih nisu htjeli prodati po sniženoj cijeni. Imam par komada koji nisu otišli u drobilicu Smile

Suntechnics i Solartechnics je moja greška falija sam ali oba dva su sunpower,bila.
Sanyo se čak žalio sudu na rezultate testova mjenjao panele pa mu đabe šta ti kažeš na rezultate?

U čemu je razlika 1 kw panela kanekinih novih i starih jeli stari daju manje kw nego novi na ugrađenih 1 kw
[Vrh]
max

PostPostano: 9.2.2010. uto. 23:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

dmeter je napisao/la:
šta ti kažeš na rezultate?

U čemu je razlika 1 kw panela kanekinih novih i starih jeli stari daju manje kw nego novi na ugrađenih 1 kw

U granicama tolerancije Smile SunPower modul STM200 ima toleranciju +- 5% kao i Sanyo HIP 205 pa i nije neka razlika (STM 4221 kWh/kW dok HIP 3910 kWh/kWh) ali zato u Kairu gdje su više temperature je to u korist Sanyo-a al opet u granicama tolerancije Very Happy
Novi moduli se danas rade sa manjom tolerancijom uglavnom +3 -0% nazivne snage ili +- 1.5% Mala napomena jedno je mjeriti modul u laboratorijskim uvijetima a drugo na terenu Cool

Razlika između hybridnih i kalsičnih a-Si Kaneka modula je u efikasnoti naime hybridni se rade višeslojno slično kao i Sanyo al opet nešto drugo...
[Vrh]
dmeter

PostPostano: 10.2.2010. sri. 01:13    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:

U granicama tolerancije Smile SunPower modul STM200 ima toleranciju +- 5% kao i Sanyo HIP 205 pa i nije neka razlika (STM 4221 kWh/kW dok HIP 3910 kWh/kWh) ali zato u Kairu gdje su više temperature je to u korist Sanyo-a al opet u granicama tolerancije Very Happy
Novi moduli se danas rade sa manjom tolerancijom uglavnom +3 -0% nazivne snage ili +- 1.5% Mala napomena jedno je mjeriti modul u laboratorijskim uvijetima a drugo na terenu Cool

Razlika između hybridnih i kalsičnih a-Si Kaneka modula je u efikasnoti naime hybridni se rade višeslojno slično kao i Sanyo al opet nešto drugo...

Razlika između hybridnih i kalsičnih a-Si Kaneka modula je u tome da hibridne treba 5-6 godina za isplatit investiciju a klasićne se po ovim cijenama isplate za 1-2 godine koje su boje za naše đepove klasične naravno je li se slažeš MAx.
Max ja to gledam malo drugaćije nego ti neka je Sanyo vrlo kvalitetna korporacija sa vrlo kvalitetnim modulima ali kako kažu u NMklinici nema tu ekonomske računice za moj krov,pogotovo u dalmaciji.
Pogledaj Mitsubishi panele katastrofa od rezultata a slove kao najkvalitetniji proizvod,Od najkvalitetnijeg pakiranja za transport,najdebljeg okvira,najkvalitetnijeg stakla i ispodprosječnog silicija koda su ga radili talijani a ne japanci.

Mogu oni radit u 555 slojeva ali tržište zanima cijena,kvaliteta,trajnost,garancija
[Vrh]
solarstorm

PostPostano: 11.2.2010. čet. 09:45    Naslov: amSI thin film vs si kristal moduli Citirajte i odgovorite

http://genohm.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=28

što mislite o ovim usporedbama , molim obratite pozornost na problem zasjenjenja.
[Vrh]
max

PostPostano: 11.2.2010. čet. 12:18    Naslov: Citirajte i odgovorite

dmeter je napisao/la:

Kaneka GSA-60 60 watt
$64.68/Panel ($1.07/watt) 785 Euro kw
... a klasićne se po ovim cijenama isplate za 1-2 godine

Pa nešto ti računica ne valja ili je kod tebe cijena el.enerrgije 0.41-0.82$/kWh Rolling Eyes
[Vrh]
max

PostPostano: 11.2.2010. čet. 12:26    Naslov: Re: amSI thin film vs si kristal moduli Citirajte i odgovorite

solarstorm je napisao/la:

što mislite o ovim usporedbama , molim obratite pozornost na problem zasjenjenja.

Neutemeljeno i velika dezinformacija Very Happy
Čovječe kad bi to tako bilo pa zar bi 90% proizvodnje bilo mono odnosno poly-Si A največa glupost da a-Si daju kod viših temperatura 30-60% više snage od nazivne dočim mono/poly-Si 30-40% manje trlja oci Pa tehničke karakteristike ih demantiraju: a-Si gubi snagu 0.22%W/K dočim mono 0.5% pa kolika bi moral biti temperatura modula da bude razlika 100% u korist a-Si ??
Zasjenjivanje nije problem sa novim mono/poli-Si modulima koji imaju za svaku ćeliju bypass diodu Wink
[Vrh]
solarstorm

PostPostano: 11.2.2010. čet. 19:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala za mišljenja i ja sam videl da s temperaturnim koeficijentom nešt ne štima,prenapuhano je svakako,mada za istu nazivnu snagu modula aSI bi kroz godinu trebal dati min 15 % više energije
1) ako moduli 100w nazivno rade na 50c aSi će imati 95w realno a mono 88w
2)kroz godinu ima dosta difuzne svjetlosti koji aSI bolje iskorištava

najbolje bi bilo da se testira u realnim uvjetima .

zasjenjenje nisam uzel u obzir , mada kad se pogleda situacija na tržištu možda sam trebal, Max koji postotak mono modula( koji proizvođači) ima bypass diode za svaku ćeliju?
[Vrh]
dmeter

PostPostano: 11.2.2010. čet. 19:50    Naslov: Re: amSI thin film vs si kristal moduli Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:

Neutemeljeno i velika dezinformacija Very Happy
Čovječe kad bi to tako bilo pa zar bi 90% proizvodnje bilo mono odnosno poly-Si A največa glupost da a-Si daju kod viših temperatura 30-60% više snage od nazivne dočim mono/poly-Si 30-40% manje trlja oci Pa tehničke karakteristike ih demantiraju: a-Si gubi snagu 0.22%W/K dočim mono 0.5% pa kolika bi moral biti temperatura modula da bude razlika 100% u korist a-Si ??
Zasjenjivanje nije problem sa novim mono/poli-Si modulima koji imaju za svaku ćeliju bypass diodu Wink

Slažem se s tobom a Novi mono paneli zavisno od wafer proizvođača imaju gubitke od 0,28% W/C s čim su se izjednaćili sa a-Si
[Vrh]
dmeter

PostPostano: 11.2.2010. čet. 20:01    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala za mišljenja i ja sam videl da s temperaturnim koeficijentom nešt ne štima,prenapuhano je svakako,mada za istu nazivnu snagu modula aSI bi kroz godinu trebal dati min 15 % više energije
1) ako moduli 100w nazivno rade na 50c aSi će imati 95w realno a mono 88w
2)kroz godinu ima dosta difuzne svjetlosti koji aSI bolje iskorištava

najbolje bi bilo da se testira u realnim uvjetima .

zasjenjenje nisam uzel u obzir , mada kad se pogleda situacija na tržištu možda sam trebal, Max koji postotak mono modula( koji proizvođači) ima bypass diode za svaku ćeliju?

eqsolar
[Vrh]
solarstorm

PostPostano: 11.2.2010. čet. 20:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

a ostali?koji postotak na tržištu ima takvih modula?
[Vrh]
max

PostPostano: 11.2.2010. čet. 21:04    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanemarivo malo, jer potrošači ne znaju to cijeniti, njih zanima samo cijena plazi jezik
Kakva korist od a-Si modula kaj radi na difuznu svijetlost ? Ako je insolacija 100W/m2 daje ispod 10W (100W modul) dok mono daje 8W koja korist od tih 2W kd ih kontroler (regulator) nemože iskoristit ??
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Solarni moduli
Vremenska zona: GMT + 02:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Stranica 10 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.