<br />Električna vozila - Početna<br /> Električna vozila
Obnovljiva energija i energetska učinkovitost

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Odabir osobnog vozila za preradu,
Idite na Prethodna  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Električni automobili
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
viktor_13

PostPostano: 10.9.2008. sri. 21:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

zega je napisao/la:
mislis ovo?
smijeh2 smijeh1 Shocked trlja oci
Evo još jedan video
http://www.youtube.com/watch?v=hMKWrAbhHHQ smijeh smijeh2
http://www.youtube.com/watch?v=Q1FPYJ95ZjM&feature=related
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
m2

PostPostano: 11.9.2008. čet. 13:06    Naslov: nije muha nego mrav Citirajte i odgovorite

Mislim da nijedno od starijih vozila nije baš za preradu u smislu da imaju malo "zvjezdica" ako ih uopće imaju (http://www.euroncap.com), a sa druge strane obično nemaju servo, klimu,... pa je sa te strane konverzija jednostavnija zato sam spomenuo Fiat 126 ali čini mi se da je zadnja BIS verzija interesantnija od obične http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Fiat-126_Heckansicht.jpg; stabilnost ? -> hmm kad se natrpa koja "tona" akumulatora... ; ionako bi to bilo za po gradu pa je 80 km/h sasvim zadovoljavajuće.
Inače Lupo 3L mi se po svemu (ne i po cijeni polovnog) čini ok za preradu
vidi tablicu:

ako je neko od volje za nadopuniti istu podacima mogu poslati *.xls
P.S nije muha nego mrav http://en.wikipedia.org/wiki/Ant Very Happy

Zadnja promjena: m2; 16.3.2009. pon. 13:38; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
BB

PostPostano: 17.9.2008. sri. 13:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

Klima?
Skoro sam imao priliku voziti jednu vw bubu god 1976. Temperatura vani je bila oko 38 stepena C a u bubi uopète nisam imao utisak da je više vruće nego vani. I kad otvorim prozor uopšte nema promaje već lagano fino strujenje zraka, osvježavajuće. Dok kod novijih auta su velike površine stakla, puno tapacirunga (u tamnoj boji) tako da se moja omega B 1996 itekako zagrije na suncu.

Tako da se nije ni osjećala prevelika potreba za klimom kod starijih (kockastijih) auta, a nove aute skoro da je nemoguće voziti bez klime
[Vrh]
EV
Site Admin

PostPostano: 28.9.2008. ned. 00:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
DarkRyder

PostPostano: 16.3.2009. pon. 13:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima!

Novi sam tu na forumu.....

pitanje:

Jel bi peugeot 309 Diesel bio dobar za preradu?
sa motorom ima 990kg, što znaci ako se motor izvadi bilo bi?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
EV
Site Admin

PostPostano: 16.3.2009. pon. 14:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobro dosao DarkRyder! Smile
[Vrh]
marko-sk

PostPostano: 16.3.2009. pon. 16:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

EV je napisao/la:

respekt i tebi EV i njoj !!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
ishmael

PostPostano: 25.3.2009. sri. 15:50    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jeli moguće da ova Corsa ima samo 845kg?

http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_corsa_2002/113.aspx

Čini mi se kao solidan auto za preradu. Relativno je siguran, lagan, moderan...

EDIT: zanemarite pitanje. Našao sam podatak da takva Corsa 1.2 16V teži 1010kg. Onih 845kg je bilo predobro da bi bilo istinito.
[Vrh]
ivan_zg

PostPostano: 9.4.2009. čet. 14:28    Naslov: Re: nije muha nego mrav Citirajte i odgovorite

m2 je napisao/la:

ako je neko od volje za nadopuniti istu podacima mogu poslati *.xls

evo da nadodam neš....nisam skoro godinu dana lunjao po forumu ali sjećam se kad sam gledao prije da mi je nekako za oko zapeo:

Saxo 1.1 , 5 sjedala, 3 vrata, 805 kg, 3.7x1.59x1.37 m, nađe se iz 99 za 2000eura...

i mislim da ima dosta veliku dopuštenu masu...tako da je i to dobro...
[Vrh]
ishmael

PostPostano: 9.4.2009. čet. 23:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

Otkada sam pregledao rezultate NCAP testova, promijenio sam mišljenje oko izbora auta za konverziju.

Recimo ovaj Saxo nije baš nešto siguran, makar osim toga za preradu izgleda kao dobar izbor.

http://www.euroncap.com/tests/citroen_saxo_2000/70.aspx
[Vrh]
ivan_zg

PostPostano: 10.4.2009. pet. 01:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

a čuj....nemreš i ofce i nofce....ali što manje toga ima to bolje..jednostavnije za preradit i manje zajebancije...airbagovi , klima itd(ABS može bit ful koristan recimo)....sve se to da skinuti ali onda bolje da toga nije ni bilo...a da ne kažem da ćeš u startu manje platit takav auto...
[Vrh]
Čubi

PostPostano: 10.4.2009. pet. 09:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ishmael... Misliš se vozit ili udarat u zid?

Glede sigurnosti, NCAPova i ostalih zvjezdica: auto je siguran koliko je siguran.Neki nude nešto više zaštite, neki manje no sve u svemu zaštita je dovoljna uzmu li se u obzir standardna brzina kretanja i relacije koje se takvim autom prelaze.- Pričamo, naravno o gradskoj/prigradskoj vožnji što je i osnaovna namjena ovakvog (elektro) automobila. Vrlo je mala vjerojatnost da ćeš zbog prevelike brzine otklizati u pokupit prvo drvo. Ili da ćeš imat frontalku s ukupnom brzinom 100+ km/h. Veća je vjerojatnost da te Industrogradnjina mješalica puna betona bočno opali. A tad ti ne bi pomoglo ni 17 zvjezdica. Sve je to lijepo i krasno dičiti se četi-pet zvjezdica, ali u "real life" to ne igra praktički ništa, barem dok pričamo u kontekstu prerade elektroautića. Kad bi stalno računao sa nekim faktorom sigurnosti, ja u kupaonicu više nikad ne bi uša o bez kacige na glavi...
Osim toga NCAP pretpostavlja neke idealne uvjete koji u praksi nikad ili skoro nikad nisu zadovoljeni tako da su zvjezdice samo još jedna bajka s kojom proizvođači automobila privlače kupce... Ako misliš da nije tako malo proprati crnu kroniku pa zabilježi kakvi su sve auti sudjelovali u sudarima i s kakvim posljedicama pa ćeš vrlo brzo shvatiti o čemu ti pričam...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ishmael

PostPostano: 10.4.2009. pet. 10:04    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prije dva tjedna na križanju Republike Njemačke i Bolšićeve sudarila se dva auta. Toyota Yaris i Kia Picanto. Ja sam baš večer prije gledao po Ncap testovima ovu malu Kiu, pa sam nažalost imao priliku vidjeti kako to izgleda u živo.

Ovo je slika od Yarisa koji je dobio bočni udarac:

Kia ga je pogodila gotovo direktno s prednjim dijelom auta. Oštećenja su bila gotovo identična ovome:

Ovako nešto se može desiti i električnom vozilu. A onda je možda bolje biti u malo sigurnijem autu. Prosurfao sam po tim Ncap testovima i nakon toga mogu reći da drukčije gledam na neke aute. Za otprilike istu masu postoje vrlo loši i vrlo dobri auti po pitanju sigurnosti. Da je u ovom gornjem primjeru bila obrnuta situacija, ljudima u Yarisu ne bilo gotovo ništa, a razlika u masi auta je samo 70kg. Ovi u Kii su naje... kako god okreneš.

Što se mene tiče, ja vozim vrlo nesiguran (po kriterijima Ncap) i stari auto, ali u 200 000km koje sam do sada napravio nisam niti ogrebao auto (doslovno), i nadam se da će to tako biti i do daljnjega (kuc kuc). Mislim da je za sigurnost nabolja stvar koncentracija i praćenje prometa oko sebe, ali nikad ne znaš od kuda te može neka budala razvaliti. Zato kada budem birao slijedeći auto, sigurno ću obratiti pažnju na sigurnost.
[Vrh]
zega

PostPostano: 10.4.2009. pet. 22:56    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pogledaj si temu muljanje sa ncap zvijezdicama...fuj
http://www.forum.hr/showthread.php?t=438571
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dangerzone

PostPostano: 4.2.2010. čet. 13:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

solarstorm je napisao/la:
suzuki maruti je mali i dobar je izbor.

Je, to su dobri autici ko i Honda Civic, mali, lagani, ima mjesta za baterije...

Slovenci preferiraju Evropske aute a u zadnje vrijeme i oni lagano preferiraju Japance:

http://www.ad-pecjak.si/ECO/newsEespace.htm

Renault 5 nije los kao ideja, ima puno prostora a lagan je auto. Mozda bi ga se dalo nabavit za male novce tu kod nas...
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila - Početna
-> Električni automobili
Vremenska zona: GMT + 02:00.
Idite na Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.