Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pero

|
Postano: 3.9.2008. sri. 12:13 Naslov: |
|
|
Daklem, ne treba se zanositi iluzornim obecanjima...
Baterije jesu skupe, ali ne toliko da se ne isplati ih ugraditi. Mene su dosle dvije Berenove baterije 12V/130Ah nesto ispod 3000kn, sto znaci da me dodje skladistenje energije oko kune po Wh. To treba naravno udvostruciti, radi amortizacije baterija... |
|
[Vrh] |
|
 |
Slv

Pridružen/a: 09. 07. 2009. Postovi: 3174 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: 8.1.2010. pet. 21:12 Naslov: |
|
|
jel itko onda probao onu foru da po noci puni iz hep mreze baterije pa ih prazni preko dana, posto je struja po noci jeftinija  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 8.1.2010. pet. 21:24 Naslov: |
|
|
discover je napisao/la: | jel itko onda probao onu foru da po noci puni iz hep mreze baterije pa ih prazni preko dana, posto je struja po noci jeftinija  |
Da bi se to isplatilo, treba imati besplatnu opremu koja nema gubitke |
|
[Vrh] |
|
 |
inch
|
Postano: 9.1.2010. sub. 13:09 Naslov: |
|
|
a bili bi idioti da ne iskoristimo svoje prednosti i da se ne pozicioniramo kao jedna od ekološki najurednijih države evrope a i šire..odnosno sve ove tehnologije o kojima diskutiramo na forumu trebaju se proizvoditi i razvijati naravno, u hrvatskoj...odmah skočimo - i to za dvije stepenice treba, u postindustrijsko doba, a proizvodnju i izvoz baziramo na tim tehnologijama i znanjima, a u ovom sektoru treba u početku smanjiti poreze i povećati poticaje..
dali je to realno i ima potencijala ili su to previsoka očekivanja i nije realno ostvarivo??? |
|
[Vrh] |
|
 |
m2

Pridružen/a: 11. 06. 2008. Postovi: 1374 Lokacija: 45° 22' 18.28" N 14° 20' 41.42" E
|
Postano: 9.1.2010. sub. 14:28 Naslov: |
|
|
inch je napisao/la: | a bili bi idioti da ne iskoristimo svoje prednosti i da se ne pozicioniramo kao jedna od ekološki najurednijih države evrope a i šire..odnosno sve ove tehnologije o kojima diskutiramo na forumu trebaju se proizvoditi i razvijati naravno, u hrvatskoj...odmah skočimo - i to za dvije stepenice treba, u postindustrijsko doba, a proizvodnju i izvoz baziramo na tim tehnologijama i znanjima, a u ovom sektoru treba u početku smanjiti poreze i povećati poticaje..
dali je to realno i ima potencijala ili su to previsoka očekivanja i nije realno ostvarivo??? |
Negdje sam prije par godina pročitao:
Hrv. nema ni 8% visokoškolovanih
Česi ako se ne varam blizu 30%
Kakvo je danas stanje? |
|
[Vrh] |
|
 |
inch
|
Postano: 9.1.2010. sub. 15:03 Naslov: |
|
|
m2 je napisao/la: |
Negdje sam prije par godina pročitao:
Hrv. nema ni 8% visokoškolovanih
Česi ako se ne varam blizu 30%
Kakvo je danas stanje? |
interesiranje ZA je bitno, neko temeljno obrazovanje u našim školama je čak i ok. (poznavanje fizke je bitno), ostalo je samostalno učenje.
a imamo oko do 5% tog tehnološkog kadra VSS, to bi trebalo biti dostatno, ti nemožeš čekati deset godina, ne u ovom sektoru alternativnih i održivih tehnologija.  |
|
[Vrh] |
|
 |
|