Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zeed
|
Postano: 19.11.2009. čet. 15:01 Naslov: Kupujem koračne motore. |
|
|
Dakle kupujem stepere nije bitno jesu li unipolarni ili bipolarni.
Takodjer ako se neko bavio izradom cnc-a pa ima nekih djelova za prodati neka se slobodno javi.
Pozdrav  |
|
[Vrh] |
|
 |
Pero

|
Postano: 19.11.2009. čet. 19:56 Naslov: Re: Kupujem koračne motore. |
|
|
zeed je napisao/la: | Dakle kupujem stepere nije bitno jesu li unipolarni ili bipolarni.
Takodjer ako se neko bavio izradom cnc-a pa ima nekih djelova za prodati neka se slobodno javi.
Pozdrav  |
Imam ti ja podosta toga, ali ces me morati podsjetiti tek za jedno desed dana (inace cu zaboraviti).
Mislim da mogu naci par jacih steppera, imam jedan sklopljen microstep driver (cetiri bita po fazi), ISA adapter za stariji PC za upravljanje microstep motorima te imam jos jedan PCB za microstep driver za stepper, isti kao i kompletan modul, prethodno spomenut.
Uz to ti imam i gotov software u macroassembleru za pogon istih motora, ispitan s Quick Basic 4.5.
Nazalost, cijeli sistem radi perfektno pod DOS-om, ali nisam ga osposobija za delat pod Windowsima (i nikad ni necu).
Ako te zanima, dogovorit cemo se, naravno da je cijeli projekt, ukljucujuci s izvornim kodovima programa, na ponudi. Nije bas jeftino, ali ti more pomoci.
Racunam da cu isto srediti s Rabbit Core modulima serije RCM37xx uskoro, tako da nece ni trebati PC.
Da ne zaboravim, izlazni stupanj je napravljen s L298 te svaki modul upravlja s dva steppera. Interface za PC/ISA moze upravljati s dva drivera, tj. s cetiri motora (ca je bilo i u projektu). |
|
[Vrh] |
|
 |
zeed
|
Postano: 19.11.2009. čet. 22:10 Naslov: |
|
|
opa,vidim radilo se
Ovako drivere imam,softver imam,cnc imam
Imam i motore ali su mi preslabi tako da sam mislio napraviti upgrade,makina je odradila vec nekih 80 sati i sve sljaka samo mi fali brzine....
Za motore svakako pogledaj pa se dogovorimo. |
|
[Vrh] |
|
 |
zeed
|
Postano: 7.12.2009. pon. 17:46 Naslov: |
|
|
Jos uvijek trebam motore....  |
|