Lada

Tata Motors, Mahindra, VinFast, Foxconn, Kama, REE Automotive...
Odgovori
grba

Lada

Post Postao/la grba »

Apex

Post Postao/la Apex »

Zanimljivo, još ako će se moć i kod nas kupiti...
josip024

Post Postao/la josip024 »

danas sam se malo vozo po njivama s čaletovim terencem i razmišljam kako bi se odlično terensko vozilo dalo složiti nešto ala lada niva samo s ravnim podom da ne zapinje nigdje, tj samo klize ako je tolko grbavo :D
grba

Post Postao/la grba »

josip024 je napisao/la:danas sam se malo vozo po njivama s čaletovim terencem i razmišljam kako bi se odlično terensko vozilo dalo složiti nešto ala lada niva samo s ravnim podom da ne zapinje nigdje, tj samo klize ako je tolko grbavo :D
Lada Niva bi bio odlican auto jos ako bi se ostavio 4x4...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Vozio sam nivu godinana, terenski je ok ALI mjenjac joj je jako "lossy" ima uzasne gubitke, strasno se grijao pogotovo ako si u sporim brzinama, uvijek se grijao, nije to nikad stvaralo probleme (osim kaj auto male prevec trosi) ali za elektricni pogon to je katastrofa za efikasnost!
josip024

Post Postao/la josip024 »

ma nisam mislio preradu lade nive, nego novo vozilo da ima njena svojstva ili čak i bolja. dalo bi se složit odličan terenac na struju dosta prednosti nad benzincem.
moji imaju stari Hr-v koji je nivinih dimenzija i ide fino svuda al kod pogledaš od ispod nije "ravan" i 1.6 benzin ide fino al moment mu nije jača strana :(

znači terenac na struju mislim da bi popapo sve klasične :P
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Popapao bi i baterije,
Svi terenci imaju preveliku ceonu povrsinu, i kutijastog su izgleda tako da im je i Cd koeficijent otpora zraka veliki, time su najgori izbor...

https://en.wikipedia.org/wiki/Automobil ... oefficient
BB

Post Postao/la BB »

zega je napisao/la:Popapao bi i baterije,
Svi terenci imaju preveliku ceonu povrsinu, i kutijastog su izgleda tako da im je i Cd koeficijent otpora zraka veliki, time su najgori izbor...

https://en.wikipedia.org/wiki/Automobil ... oefficient
da, ali sa "normalnim" terencem nećeš ni ići brzo...

pod "normalnim" podrazumijevam baš terence (niva, uaz, defender, itd...) ne gradske šminkere ili neke cestovne silovatelje poput X6 ili Q7, tako ako neko hoće da ih upotrebljava recimo za lov ili foto safari, možda nije loša opcija jer ne pravi buku za razliku od ICE ;)

a i gubici na transmisiji će biti manji kod manjih brzina, a moment može pomoći u terenskoj vožnji... Uostalom čini mi se da je bio na forumu neki Jeep pa nek iznese iskustva...
culjkin

Post Postao/la culjkin »

a fiat panda 4x4 "kockica"?
zega
Kontakt:

Re: Lada

Post Postao/la zega »

e-lada
Odgovori

Natrag na “Ostali proizvođači”