Figure roboti

C-3PO i ekipa
Odgovori
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Figure roboti

Post Postao/la Ogi »

Ako još netko nije vidio :zubi:
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Stari su sve luđe i luđe....
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Primjecujem odredjeni delay cca 1 sec, mozda da su koristili groq bi bilo bolje
rkahler

Post Postao/la rkahler »

stjepan

Post Postao/la stjepan »

To te ja pitam. Što veća konkurencija to bolje.
munjeni

Post Postao/la munjeni »

RoboCop - pod tom usporedbom mislim na skorašnju military upotrebu.
slika
stjepan

Post Postao/la stjepan »

To bi bilo ekstra neefikasan način za borbu.

Humanoidne robote budemo gledali u ulogama u kojima moraju odrađivati velik broj različitih poslova u okolišu koji je trenutno i u buduće stvoren za ljude, ljudskom brzinom.
Skuhaj mi sa stvarima iz mog frižidera, ne da mi se peglati, ti ispeglaj umjesto mene sa mojom peglom, očisti moj zahod, odštopaj moj odvod itd.
Sve ostalo što nije "personalizirano" je daleko efikasnije raditi specijaliziranim robotima (sa ili bez AI).

Borbeno gledajući, možda kao support specijaliziranih robota. Recimo zamjena za mehaničare i sl. Kad samo pogledaš što se dešava na žalost u Ukrajini sa dronovima i svime....dronovi koji nose male suicide dronove itd. Humanoidno bilo šta je samo neefikasna komplikacija.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

slika
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

stjepan je napisao/la: Skuhaj mi sa stvarima iz mog frižidera, ne da mi se peglati, ti ispeglaj umjesto mene sa mojom peglom, očisti moj zahod, odštopaj moj odvod itd.
Možda Figure 2000
Figure 02 koliko god bio napredan izgleda kao stara krama u usporedbi s ljudima.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Re: Figure+OpenAI

Post Postao/la Ogi »

Intervjuu s Brettom Adcockom, osnivačem i direktorom tvrtke Figure

Što je specifično kod Figure robota?

Brza iteracija – Figure stvara potpuno nove hardverske platforme svakih 12 do 18 mjeseci, što je izuzetno brzo za kompleksnu hardversku tehnologiju.
Brett smatra da su prve generacije uvijek loše („first generation hardware always sucks“), te da je bitno raditi brzo i kontinuirano iterirati prema idealnom proizvodu.
Tvrtka je potpuno vertikalno integrirana jer ne postoje postojeći lanci dobave za humanoidne robote (motori, senzori, kinematika, softver).

Helix – Njihova interna AI

Figure je u početku koristio AI sustav tvrtke OpenAI, no brzo su shvatili da moraju razviti vlastiti AI sustav (Helix).
Helix je njihov veliki model neuronske mreže za vid, jezik i akcije.
Robot može razumjeti općenite instrukcije, poput „stavi namirnice na mjesto“, čak i ako prvi put vidi te predmete.
Vrlo brzo uči nove zadatke (ponekad i unutar 48 sati).

Gdje se koriste Figure roboti?

Prvi veliki klijent im je BMW, gdje njihovi roboti rade autonomno u proizvodnji automobila.
Upravo su potpisali drugog velikog klijenta, jednu od najvećih logističkih kompanija na svijetu.
Dugoročni cilj im je robot za kućnu uporabu.

Cijena i dostupnost

Ciljna cijena za budućnost je 20.000 do 30.000 USD po robotu, što je ekvivalentno leasingu automobila od oko 300 USD mjesečno.
Predviđa da će takav robot raditi 24/7, biti pouzdaniji od čovjeka i ekonomski vrlo isplativ.
Predviđa početak testiranja humanoidnih robota u kućanstvima već ove godine.
creatin

Re: Figure roboti

Post Postao/la creatin »

Ne znam jesu namjerno ubacili onaj "aaaaa" na 0:52 kod "I gave you the apple...aaa because it's the only...."
I na kraju na 1:47 kad je sumirao sto je sve napravio "I think I did pretty well".... zvuci vrlo ljudski :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

creatin je napisao/la: 19 ožu 2025, 11:10 Ne znam jesu namjerno ubacili onaj "aaaaa" na 0:52 kod "I gave you the apple...aaa because it's the only...."
I na kraju na 1:47 kad je sumirao sto je sve napravio "I think I did pretty well".... zvuci vrlo ljudski :)
Jesi čuo Sesame AI?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

:zzz:
Odgovori

Natrag na “Humanoidni roboti”