Zanimljivo razno
S obzirom da to traje više od mjesec dana bez konkretnog odgovora, to samo može značiti da vlada ne želi ili ne može to riješiti.
U prvom slučaju se netko zafrkava a u drugom nas vanzemaljci pripremaju za otvoreni kontakt
Što god bilo, ne treba vjerovati ni vlastitim očima a kamoli snimkama sa interneta.
U prvom slučaju se netko zafrkava a u drugom nas vanzemaljci pripremaju za otvoreni kontakt

Što god bilo, ne treba vjerovati ni vlastitim očima a kamoli snimkama sa interneta.
Re: Zanimljivo razno
https://hackaday.com/2025/04/26/amazing ... sion-2025/
Ko zna sto je osciloskop i sto su Lissajous Curves bit ce mu zanimljivo...
Ko zna sto je osciloskop i sto su Lissajous Curves bit ce mu zanimljivo...
Jesi probao?!Primer is an introduction to oscilloscope music, a genre and art form where vector visuals are formed by the music itself. The image is produced by using the left audio channel to control the beam on the X axis, and the right audio channel to control the beam on the Y axis.

Standardno je: X = vrijeme, Y = napon.
Nikada nisam koristio osciloskop u modu: X = jedan napon, Y = drugi napon
Bilo bi cool probati ovo na svom skopu i poigrati se sa Lissajousovim krivuljama.
A i ovaj C64/Amiga zvuk mi budi stare uspomene!

Nije samo zvuk, ubacio je logoe od Commodore i Atarija i drugih na scope screen...
BTW na svim starim skopovima sam se igrao sa L. krivuljama, a prvi spektralni analizator sam slozio kad sam na x stavio scan voltage (pila) i na y sam stavio izlaz iz AM demodulatora na nakakvom tuneru kojeg sam imao...
Skop ja bila Iskra MA 4006 moj prvi skop.

Ups ovo je modificirana verzija, original nije imao BNC ulaz na Y-in
Ovako je izgledao original!
BTW na svim starim skopovima sam se igrao sa L. krivuljama, a prvi spektralni analizator sam slozio kad sam na x stavio scan voltage (pila) i na y sam stavio izlaz iz AM demodulatora na nakakvom tuneru kojeg sam imao...
Skop ja bila Iskra MA 4006 moj prvi skop.

Ups ovo je modificirana verzija, original nije imao BNC ulaz na Y-in

Ovako je izgledao original!