https://www.topgear.com/car-news/electric/a-1526bhp-chinese-ev-has-smashed-four-door-nurburgring-record
Kineski EV oborio rekord na Nürburgring...
U jednu ruku je impresivno, u drugu mi je bezveze. Auto je totalno prerađen, nema ništa unutrašnjosti ni izolacije ni ništa. Upitno je koliko i taj pogon unutra ima veze s stvarnim pogonom koji ide u to auto, jer i ovako lagan razvrtava ispod 200mph na pravcu ako sam dobro vidio, a sa full masom bi trebao ići puno preko 200mph. Vidi se da su optimizirali finalni prijenos za najbrži krug na ovoj stazi. Uvjeren sam da bi nevera s istim tretmanom išla ispod 6 min ko ništa. Al to nije ni nevera ni cestovni setup na autu.
Postano: 25.11.2024. pon. 14:45 Naslov:
Zato i kazu
Citat:
Except, it sort of also hasn’t, because the four-door car in question was but a prototype. And a fully stripped-out one at that. Which means the Porsche Taycan Turbo GT’s time of 7m 07.55s set earlier this year – and the Rimac Nevera’s 7m 05.298s just about holds. For now
Nije produkcijski auto...vec prototip, i gore, vjerovatno je baterija optimizirana za jedan krug (kapacitet&masa)
Nevjerojatno puno "auta" za novac. Xiaomi je već jako dugo u partnerstvu s XPENG-om pa nije da su radili ovo od nule. Napravili su strašno dobar posao i još mi nije jasno kako su mogli ponuditi toliko puno sadržaja za malo novaca. Osobno ja bih išao sa samo jednom arhitekturom (800 V), ali vjerojatno su ponudili 400 V kako bi bazni model bio što jeftiniji. Znam da gube novac na autima, ali im toliko raste proizvodnja da bi za koju godinu mogli biti u profitu.
A pazi sad ovo čudo:
Ferrari za desetinu cijene. Odlična tehnologija, puno snage i luksuza. To mene osobno ne privlači, ali razumijem zašto to rade. No ovi auti su im svi dugi 5 metara. Valjda će ići s manjim (i još jeftinijim modelom) za koju godinu.
Sva ona predviđanja kako će američki, europski i japanski proizvođači svi otići tamo gdje je i Dodo ptica otišla ili se udružiti kako bi preživjela postaju sve realnija svaki dan. Fora mi je reakcija Hondinog CEO-a kad su ga pitali kakve prednosti očekuje od ovog novog spajanja Honde i Nissana. Rekao je da je to teško definirati. Drugim riječima: nema pojma. Vlada ih je natjerala da se udruže jer će ih inače kinezi pregaziti. Bit će toga sve više.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.