Kupnja polovnog vozila - savjeti

Novi, rabljeni, servis, iskustva, problemi, recenzije i pomoć u odluci
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

zanimljivo!

negdje se spominjalo da će biti obvezno kod prodaje polovnih BEV priložiti nekakav izvještaj o stanju baterije, ali nemam pojma je li to postala obveza ili nije.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Uglavnom kada prodavači prilože neki ispis o stanju baterije tada znaš da je još ok a ako ne prilože onda skrivaju stanje ko zmija noge, eto sad mi tip poslao stanje za Teslu S sa 87kkm da je izgubila 13% za 7 godina. Nema ni 300 ciklusa ali ju valjda ubijaju godine.
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

Vjerojatno će tako i biti na većini auta da baterija više degradira zbog starosti, a ne zbog broja ciklusa.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Englezi sumirali i objavili rezultate degradacije baterija na 300 modela.
Najbolji su Polestar i Mercedes a Tesla je među najlošijima, čak i LFP nije donio nikakva poboljšanja. To je ono o ćemu govorim da će vrijeme pokazati kvalitetu. Ljudi se pale na specifikacije proizvođača gdje neki model ima 30 km veći domet a ne kuže da ovaj sa manjim dometom najčešće ima kvalitetnije složenu bateriju i veću zalihu zbog čega će duže trajati. https://www.youtube.com/watch?v=ZhXNzDjV1O4
Grana

Post Postao/la Grana »

Ako sam ja razumio dobro kod Tesle u početku naglo padne pa zatim pomalo pada SOH, pogotovo na LFP modelu. Dugoročno bi to trebalo biti dobro, nakon 10+ godina
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

Gledajući te brojke, čini mi se prihvatljivo da auto nakon 200 000 km ima 85-90 % dometa.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Grana je napisao/la:Ako sam ja razumio dobro kod Tesle u početku naglo padne pa zatim pomalo pada SOH, pogotovo na LFP modelu. Dugoročno bi to trebalo biti dobro, nakon 10+ godina
Da, to je točno. U roku od prvih jako kratko padne baterija i onda laganini.
Odgovori

Natrag na “Kupovina električnih automobila”