Razno
https://boljaenergija.24sata.hr/Solarni ... a-do-30-km
<iframe width="895" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3dHho7xoZvc" title="I created an expandable solar roof for my Tesla" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin"></iframe>
<iframe width="895" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3dHho7xoZvc" title="I created an expandable solar roof for my Tesla" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin"></iframe>
Odličan osvrt na Muska i ono što radi:
https://x.com/i/status/1894994244605018503
Dalo bi se komentirati vezano uz neke stavke.pkristo je napisao/la:Odličan osvrt na Muska i ono što radi:
Npr:
He has pioneered full self-driving
Tu je ipak Google napravio prvi push u moderno vrijeme. Ako gledamo prije toga, Dickman u 80' a ako želimo još dalje, GM u 50' ali pošto su mogućnosti tih navedenih prije neusporedive sa modernim, ispravno bi bilo reći da se radi o Google-u. Nikako Elonu Musk-u.
Ono što je on napravio sa Teslom je guranje top down pristupa, ilitiga pristup koji daje za rezultat da sistem radi posvuda ali lošije pa se inkrementalno poboljšava, dok Google radi bottom up, od ograničenih mjesta i specijaliziranih modela pa prema širini. Musk pionir? Ne. To je ipak Google.
Ovo na žalost nije istina.He single-handedly saved free speech in the west by buying Twitter, and X is valued at 44 billion
On je spasio svoj "free speech". Ono što on misli da je ok. Ono što nije ok bez jebemti se blokira, izbriše demonetizira itd.
To se moglo naslutiti kad je blokirao account koji je prenosio javno dostupne podatke o njegovom avionu a potvrđeno je kad su određeni MAGA accounti sjebani nakon što su mu se suprostavili (iako ih je prije podržavao).
Jedan od meni zanimljivih accounta (Alex Voigt) koji se bavi Tesla-om i FSD-om je izgubio i check i monetizaciju baš kad je počeo kritizirati Musk-ovo uplitanje u EU politiku.
Kao što "free speech-a" na Twitteru nije bilo prije, tako ga nema niti sada. Samo drugi ljudi rade filtriranje po nekom drugom ključu. Količina laži i sranja koja se sada mogu vidjeti na X-u su nemjerljivo veće nego što su bile na Twitter-u. X nije bolje mjesto od Twitter-a.
Lista je hrpa pozitivnih stvari, no u zadnjih godinu dana se nabralo i negativnih i to ozbiljno negativnih koje dugoročno mogu imati ogroman negativan efekt na cijelo čovječanstvo, kao što većina njegovog biznisa ima pozitivan. Širenje laži, guranje opasnih političkih pokreta i sl. pizdarija što u US tako i u EU se ne mogu zanemariti. Vrijeme kad je Musk bio samo neshvaćeni tech geek su prošla i ono što je najtužnije, nisu prošla zbog nekog eksternog utjecaja, već zbog njega samog. On ih je ubio.
Taj pad....jedna od tužnijih priča ako se mene pita....
Ovo mi kaže Grok (ehm, znam na što misliš) o Voigtu:stjepan je napisao/la:Jedan od meni zanimljivih accounta (Alex Voigt) koji se bavi Tesla-om i FSD-om je izgubio i check i monetizaciju baš kad je počeo kritizirati Musk-ovo uplitanje u EU politiku.
"There’s no clear, definitive evidence as of February 28, 2025, that Alex Voigt is banned from X. Alex Voigt, a German engineer and Tesla commentator known for his detailed analyses on platforms like X and his blog “All Things Tesla,” has been active on X under the handle @alex_avoigt. His most recent posts, as far as I can verify, were from late 2024, and there’s no public announcement from him or X indicating a ban."
Imaš li negdje neki članak o tome kako su mu zabranili pisati na X-u? Vidim kako mi X uredno dozvoljava praćenje (Follow). Nije li moguće kako on nije zainteresiran tamo objavljivati svoje analize i mišljenja jer mu se ne sviđa Musk?
https://elonmusk.today/pkristo je napisao/la:Odličan osvrt na Muska i ono što radi:
Nisi pročitao što sam napisao. Nije dobio ban, niti sam ja napisao da je on dobio ban niti da mu je itko zabranio pisanje na X-u niti sam ja napisao da mu je netko zabranio pisanje na X-u. Pročitaj što sam točno napisao. I nije jedini.pkristo je napisao/la:Ovo mi kaže Grok (ehm, znam na što misliš) o Voigtu:stjepan je napisao/la:Jedan od meni zanimljivih accounta (Alex Voigt) koji se bavi Tesla-om i FSD-om je izgubio i check i monetizaciju baš kad je počeo kritizirati Musk-ovo uplitanje u EU politiku.
"There’s no clear, definitive evidence as of February 28, 2025, that Alex Voigt is banned from X. Alex Voigt, a German engineer and Tesla commentator known for his detailed analyses on platforms like X and his blog “All Things Tesla,” has been active on X under the handle @alex_avoigt. His most recent posts, as far as I can verify, were from late 2024, and there’s no public announcement from him or X indicating a ban."
Imaš li negdje neki članak o tome kako su mu zabranili pisati na X-u? Vidim kako mi X uredno dozvoljava praćenje (Follow). Nije li moguće kako on nije zainteresiran tamo objavljivati svoje analize i mišljenja jer mu se ne sviđa Musk?
Ja nisam neki mrzitelj Elona Musk-a. Kad napravi nešto dobro, reći ću da je napravio nešto dobro. Isto tako neću dobre stvari iz prošlosti umanjivati ili ih pokušati pretvarati u negativne. No isto tako neću negativne stvari pokušavati spinati u pozitivne zbog pozitivnih stvari koje napravi. Nitko nije savršen, pa nije niti on. Ako išta, vrlo je "manjkav" u socijalnom dijelu (vrlo vjerojatno ima najnižu razinu socijalne inteligencije, ilitiga socijalni idiot što nije uvreda već stvarna mjera te inteligencije u koju često upadnu ljudi u spektru kao što je on) što se i očekuje od čovjeka u spektru i više manje sve što radi a ima veze sa socijalnim dijelom (a politika je duboko u sociologiji i psihologiji) je više loše nego dobro. Ne tvrdim čak niti tu da je apsolutno sve loše. Ima neke jako dobre ideje. Zaustaviti ilegalnu imigraciju. Identifikacija prilikom glasanja. Smanjenje državnog aparata i sl. Sve iza čega uopće nije teško stati ako si imalo racionalan. No postoje i druge stvari iza kojih je teško stati ako si jednako tako racionalan.
Neke stvari i sam shvati. Npr. napisao je onaj post: "Canada is not a real country", pa ga je obrisao. Očito mu je netko objasnio sve moguće zaključke koje ljudi mogu dobiti na jedan takav post, ili je pitao Grok-a da mu objasni.....imam osjećaj da bi to trebao češće raditi....pitati Grok-a da li je ok da napiše nešto što će napisati...
Pljuvača po Musku ima svuda. Ne čudim se tome. Pljuvali su ljudi svojedobno i po Isusu. To je tako. Pljuvači će pljuvati. I to je ok. I to je sloboda govora.fire je napisao/la:https://elonmusk.today/pkristo je napisao/la:Odličan osvrt na Muska i ono što radi:
Dakle kad je počeo gristi ruku koja ga hrani ta ruka ga je prestala hraniti. Ne vidim tu ništa čudno. Meni smeta što Hrvatska država i dalje financira neke medije koji po njoj (redovito) pljuju. Dakle zavuku ruku u moj džep kako bi po meni pljuvali. Ne bih to dozvolio. Ali ja nisam CEO Hrvatske države. Da sam CEO X-a ne bih hranio one koji po meni pljuju. Da sam CEO Disneya, a moj zaposlenik pljuje po meni i onome što predstavljamo dobio bi otkaz. Fair? Ovisi o perspektivi. Možda netko s razlogom pljuje po meni, ali ja bih svejedno odbio sponzorirati ga.stjepan je napisao/la:Nisi pročitao što sam napisao. Nije dobio ban, niti sam ja napisao da je on dobio ban niti da mu je itko zabranio pisanje na X-u niti sam ja napisao da mu je netko zabranio pisanje na X-u. Pročitaj što sam točno napisao. I nije jedini.
Dakle, nakon što je Trump izjavio da bi Kanada trebala biti 51-a država SAD-a, a Grenland 52-a, hrpa ljudi oko Trumpa (i posljednično Muska) ga je tapšalo po ramenima zbog te "hrabre" i "vizionarske" izjave. Sigurno su takvi sentimenti doprli i Musku do ušiju, a on objavi barem 100 twitowa dnevno. Ne zaboravi da on ima Aspergerov sindrom. Da je i ostavio tako glupu izjavu na svom profilu ne bih mu to previše zamjerio jer znam da si on ne može pomoći. Ono što kod nas kažu: što na umu to na drumu. A poslije ti je možda žao. Ali na kraju je to i obrisao!!! Svaka čast. Ipak je on prepametan da bi ostavio tako glupu izjavu na svom profilu.stjepan je napisao/la:Neke stvari i sam shvati. Npr. napisao je onaj post: "Canada is not a real country", pa ga je obrisao. Očito mu je netko objasnio sve moguće zaključke koje ljudi mogu dobiti na jedan takav post, ili je pitao Grok-a da mu objasni.....imam osjećaj da bi to trebao češće raditi....pitati Grok-a da li je ok da napiše nešto što će napisati...
Nije mi drago što se okrenuo Trumpu, ali obzirom kako su ga ignorirali i sputavali tijekom Bidenove ere to je bilo jedino logično. Jesi li znao da je Kamala Harris bil zadužena za uvođenje brzog interneta u ruralnim područjima Amerike? Dobila je 45 milijardi dolara za to. I rješenje je postojalo: zove se Starlink. Ali kako će oni promovirati Muska kojeg mrze iz dna duše? Radije su spiskali 45 milijardi dolara i strpali to u svoje džepove. A brzi internet u ruralnim područjima? Ma što će tim "seljacima" brzi internet?
Ovo ti je samo jedan u jako dugačkom nizu očitih postavljanja zapreka Musku i Tesli i SpaceX-u ili bilo kojoj drugoj Muskovoj firmi. Stanje u Americi je bilo spremno za promjene. I dobili su je. Hoće li sve sad biti dobro? Sumnjam. Ali ako bude i mrvicu manje pokvareno društvo od onog za vrijeme Trumpovog prethodnika onda je to korak u pravom smjeru.
Za početak, nitko tu nikoga ne sponzorira. Monetizacija ne funkcionira tako. On je content kreator i X dijeli zaradu s njim za reklame koje se nađu na njegovom sadržaju. Bez tog sadržaja niti X ne bi imao zaradu. Isto kao što Youtube ne sponzorira youtubere, Twitch ne sponzorira Twitch streamere, tako niti X (ili Musk) ne sponzoriraju ljude koji imaju monetizaciju na X-u. To je posao u kojem obje strane imaju financijsku dobit, tako da ti je usporedba skroz kriva. Nitko tu ne grize "ruku koja ga hrani". Ruka koja hrani su oni koji plačaju za reklame, a on kao pojedinac i X kao platforma su usta koja jedu.pkristo je napisao/la:Dakle kad je počeo gristi ruku koja ga hrani ta ruka ga je prestala hraniti. Ne vidim tu ništa čudno. Meni smeta što Hrvatska država i dalje financira neke medije koji po njoj (redovito) pljuju. Dakle zavuku ruku u moj džep kako bi po meni pljuvali. Ne bih to dozvolio. Ali ja nisam CEO Hrvatske države. Da sam CEO X-a ne bih hranio one koji po meni pljuju. Da sam CEO Disneya, a moj zaposlenik pljuje po meni i onome što predstavljamo dobio bi otkaz. Fair? Ovisi o perspektivi. Možda netko s razlogom pljuje po meni, ali ja bih svejedno odbio sponzorirati ga.stjepan je napisao/la:Nisi pročitao što sam napisao. Nije dobio ban, niti sam ja napisao da je on dobio ban niti da mu je itko zabranio pisanje na X-u niti sam ja napisao da mu je netko zabranio pisanje na X-u. Pročitaj što sam točno napisao. I nije jedini.Dakle, nakon što je Trump izjavio da bi Kanada trebala biti 51-a država SAD-a, a Grenland 52-a, hrpa ljudi oko Trumpa (i posljednično Muska) ga je tapšalo po ramenima zbog te "hrabre" i "vizionarske" izjave. Sigurno su takvi sentimenti doprli i Musku do ušiju, a on objavi barem 100 twitowa dnevno. Ne zaboravi da on ima Aspergerov sindrom. Da je i ostavio tako glupu izjavu na svom profilu ne bih mu to previše zamjerio jer znam da si on ne može pomoći. Ono što kod nas kažu: što na umu to na drumu. A poslije ti je možda žao. Ali na kraju je to i obrisao!!! Svaka čast. Ipak je on prepametan da bi ostavio tako glupu izjavu na svom profilu.stjepan je napisao/la:Neke stvari i sam shvati. Npr. napisao je onaj post: "Canada is not a real country", pa ga je obrisao. Očito mu je netko objasnio sve moguće zaključke koje ljudi mogu dobiti na jedan takav post, ili je pitao Grok-a da mu objasni.....imam osjećaj da bi to trebao češće raditi....pitati Grok-a da li je ok da napiše nešto što će napisati...
Nije mi drago što se okrenuo Trumpu, ali obzirom kako su ga ignorirali i sputavali tijekom Bidenove ere to je bilo jedino logično. Jesi li znao da je Kamala Harris bil zadužena za uvođenje brzog interneta u ruralnim područjima Amerike? Dobila je 45 milijardi dolara za to. I rješenje je postojalo: zove se Starlink. Ali kako će oni promovirati Muska kojeg mrze iz dna duše? Radije su spiskali 45 milijardi dolara i strpali to u svoje džepove. A brzi internet u ruralnim područjima? Ma što će tim "seljacima" brzi internet?
Ovo ti je samo jedan u jako dugačkom nizu očitih postavljanja zapreka Musku i Tesli i SpaceX-u ili bilo kojoj drugoj Muskovoj firmi. Stanje u Americi je bilo spremno za promjene. I dobili su je. Hoće li sve sad biti dobro? Sumnjam. Ali ako bude i mrvicu manje pokvareno društvo od onog za vrijeme Trumpovog prethodnika onda je to korak u pravom smjeru.
Ono što sada na X-u postoji je sloboda govora, "ali ne protiv mene". Ako pišeš istinu koja mi se ne sviđa, ukinem ti novac od kojeg živiš, pa biraj što ćeš pisati. To NIJE sloboda govora. To je financijsko prisiljavanje da ostane "in line". Jebeš to. To nije spašavanje slobode govora. To je samo zamjena gospodara.
Ovo sa Trumpom, tweetanjem....nemoj...ispadaš bedast kad pokušavaš obraniti neobranjivo i to na način da ga ustvari ne obraniš već ga dodatno "usosiš".
I sam kažeš: "što na umu to na drumu". Ako tweet-a ono što stvarno misli, onda je teško govno od čovjeka koje
a) želi Kanadu pripojiti Americi na silu,
b) želi Grenland pripojiti Americi na silu
c) podupire pro Ruske stranke u Europi
d) podupire Rusiju i Kinu o kojima niti riječi ne napiše negativno dok u isto vrijeme sere po Ukrajini i Europi
e) podupire simpatizere nacista
f) optužuje ljude koji se brane da rade lošu stvar jer brane svoju zemlju i svoj život....
....i moglo bi se tako dalje nastaviti sve iz njegovih tweet-ova.....jer ako mu je to stvarno na umu....
Što se Bidena i Trumpa tiče....pod Trumpom su njegove firme dobile daleko manje novaca nego pod Bidenom. Bidenu može biti samo zahvalan. Da nije odletio u ekstremno desno, ne bi imao niti takav blowback kasnije. Sve si je sam skuhao i onda počeo plakati da ga se ne voli.
Da je socijalno pametan, ostao bi u sredini kao što je bio prije, podjednako podbadao obje strane i imao nekakav high ground kao što je imao prije. Sam je skočio s njega u najdublje dubine i čudom se čudi što se dešava te reagira sve ekstremnije i ekstremnije sa sve luđim i luđim izjavama.
I usporedba Muska sa Isusom....stvarno?
Gore navedeno su sve njegove izjave i sve su laz.pkristo je napisao/la:Pljuvača po Musku ima svuda. Ne čudim se tome. Pljuvali su ljudi svojedobno i po Isusu. To je tako. Pljuvači će pljuvati. I to je ok. I to je sloboda govora.fire je napisao/la:https://elonmusk.today/pkristo je napisao/la:Odličan osvrt na Muska i ono što radi:
On je pataloski lazov.
npr
https://www.youtube.com/watch?v=zhr6fHmCJ6k
Čisto pljuvanje od strane ljudi koji vjerojatno nikad ništa nisu napravili u životu. Sad ću ti to i dokazati: Marcedes je dobio dosta novaca od Njemačke vlade i iz EU fondova kako bi napravili model AMG One. Projekt je konačno dovršen, ali dvije godine kasnije od obećanog roka. Jesu li svi Mercedosovi manageri lažovi?fire je napisao/la:Gore navedeno su sve njegove izjave i sve su laz.
On je pataloski lazov.
npr
I molim te, kad odgovaraš na ovo pitanje nemoj spominjati Muska. Pitao sam te za Mercedes i njihove managere, ne za Muska. Ispusti (ako ikako možeš) Muska iz svog odgovora.
Zahvaljujem ti unaprijed na odgovoru.
Ako dobro shvacam tvoju logiku, ok je lagati ako netko i iz mercedesa laze.pkristo je napisao/la:Čisto pljuvanje od strane ljudi koji vjerojatno nikad ništa nisu napravili u životu. Sad ću ti to i dokazati: Marcedes je dobio dosta novaca od Njemačke vlade i iz EU fondova kako bi napravili model AMG One. Projekt je konačno dovršen, ali dvije godine kasnije od obećanog roka. Jesu li svi Mercedosovi manageri lažovi?fire je napisao/la:Gore navedeno su sve njegove izjave i sve su laz.
On je pataloski lazov.
npr
I molim te, kad odgovaraš na ovo pitanje nemoj spominjati Muska. Pitao sam te za Mercedes i njihove managere, ne za Muska. Ispusti (ako ikako možeš) Muska iz svog odgovora.
Zahvaljujem ti unaprijed na odgovoru.