Postano: 10.5.2024. pet. 11:58 Naslov:
Biti godinama u minusu, čak štoviše, povećavati minus, nije ništa čudno za moderan biznis. To nije nikakav pokazatelj moguće buduće uspješnosti.
Tesla je povećavala minus 10 godina. Tesla je bila na vrhuncu svog duga u rupi od 11b ako se ne varam. Za moguću buduću uspješnost se treba gledati daleko šira slika.
Postano: 10.5.2024. pet. 14:34 Naslov:
Amazon je bio u minusu duuugo predugo a sad unistavaju sve oko sebe!
Kad trpas sve zaradjeno u investicije, u minusu si, tu kod mene u sredini nicega je amazon napravio tako veliko skladiste da nisam mogao vjerovati koja zgradetina...
To sve kosta, i zato minus, i onda kad krene!
Zato tesla koja je ulagala sirom svijeta godinama sad moze sniziti cijene auta da doslovno zgazi svu konkurenciju, cak najstarije i najiskusnije kompanije nemaju sanse!
Ford i big 3 umiru!
https://youtu.be/SQ0tKXXmzyM
Pridružen/a: 27. 12. 2007. Postovi: 1739 Lokacija: Zagreb - zapad
Postano: 11.5.2024. sub. 14:43 Naslov:
Rimac je spržio dvije milijarde kuna u Neveru (od toga cca 100 milja naše love)+ koliko još u Concept one i sada kaže da je prodao samo 50 komada...drugi Obrovac. Firma mu postoji mislim 13-14 godiona i još nije poslovao u plusu, nije to problem što muze lovu od ulagača nego što kao gubitaš izlazi na natječaje za poticaje. Pozitivna bilanca je osnovni uvjet da se pojaviš na natječaju, znači politika je u pitanju jer legalno ne može dobiti. Slično je i sa robotaxijima gdje je bez ikakvog natječaja dobio 180 milja eura na lijepe oči, kako stvari stoje i tu je pušiona, pa sad nek vlasnici EV-a razmisle koliko se sa tom lovom moglo napraviti punionica po Hr., a ovdje se ulaže u privatnu firmu gdje su već odavno strani vlasnici u večem udjelu.
Postano: 17.5.2024. pet. 06:01 Naslov:
Sto ce ti poticaji ako imas profit?
Poticaji se koriste ili da postartaju ideje za koje nema sredstava da se razviju a imaju potencijal, ili da odrze proizvodnju koja bi se ugasila zbog vanjskih ekonomskih pritisaka (neka od drugih drzava ima poticaje koji proizvodu ruse cijenu i time rade dumping koji unistava konkurenciju na svjetskoj razini)
Postano: 9.7.2024. uto. 20:15 Naslov:
"Patenti su za slabe"
Elon
https://www.youtube.com/shorts/8OTFPAa8Bw0
Apsolutno se slazem!
Ja sam sa z patentima imao samo glavobolje!
Jedan moj patent je cak bio ripped off, i tech transfer/IP dept nije nista poduzeo, nakon toga smo zakljucili da je cijela ta legal/IP ekipa bezvrijedna, a cijeli proces vise stete nego koristi (ne samo za drustvo kao sto Elon tvrdi, vec i za izumitelja)
Postano: 10.7.2024. sri. 10:12 Naslov:
Sve je remiks, svi gradimo na temeljima onih prije nas.
Dobri su mi umjetnici koji se sada žale da im AI krade njihov stil.
A kome su ga oni ukrali?
Patenti su sranje iz kojeg god kuta da gledaš.
Ako imaš dobru ideju u koju vjeruješ, već si u velikoj prednosti i to bi ti trebalo biti dovoljno.
Život je kratak, gdje ćeš ga trošiti još na natezanja sa patentima.
Musk ima za cilj staviti ljude na Mars a vrijeme curi!
Postano: 31.8.2024. sub. 21:21 Naslov:
Moguće, ne vidim nikakvu masnoću
Kako će to držati muškarca kroz dan? Čovjek je gladan kraj svih svojih novaca
Slatko voće je valjda najgora hrana što postoji a i paradajz i bjelanjak jajeta mnogima smetaju i stvaraju upale.
Postano: 2.9.2024. pon. 10:36 Naslov:
stjepan je napisao/la:
Čovjek je rekao da ne jede meso. Nije li to vegeterijanstvo a ne veganstvo? I kakve to veze ima sa ovom temom?
Nema veze sa temom osim što se radi o glavnom junaku priče i što smo u ovoj temi više puta govorili o tome.
Iz ovoga se čini da je bio vegan.
Kaže, tri puta dnevno je jeo meso i onda je donio odluku da više neće, zbog brojeva
I nema nikakvih problema bez mesa, osjeća se bolje, neuvjerljivo
Mate u tom trenutku ne kuži da je organizam jedan bazen koji je on godinama dobro punio sa mesom 3x dnevno i da su potrebne godine kako bi manjak nutrijenata postao kritičan i jasno se odrazio na njegovo zdravlje. Tu promjenu je nemoguće primijetiti jer je jako spora, čovjek se konstantno prilagođava na novo normalno stanje, sve dok to ne postane preočito a tada je prekasno jer je šteta već nepovratno učinjena.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.