Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gec
Pridružen/a: 27. 12. 2007. Postovi: 1756 Lokacija: Zagreb - zapad
|
Postano: 7.5.2024. uto. 11:47 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Zašto pobogu?
- Imaš viška? Prodaš!
Što je tu krivo? Zar ne uvozimo ljeti najviše? | Štef, ne kužiš problematiku, nije to tako jednostavno kako misliš i svi se muče sa time koji imaju ozbiljniju proizvodnju iz solara ili vjetroelektrana, nije to naš izum. Čitao sam da je svugdje u EU već sad problem sa punionicama jer se mreža ne razvija dovoljno brzo, kaže da bi trebalo tjedno otvarati oko 20000 punionica na nivou EU. Znači za očekivati je da će taj problem biti konstantan, samim time rasti će i cijena punjenja. Ovim poticajima stiže još 2000 novih električara samo kod nas, koliko će novih punionica otvoriti ove godine? Očekujem gužvu na punjačima i veće probleme, ja ću pričekati još do jeseni poticaje za firme pa ću vidjeti što će biti, makar sad sam dao dizelanu na tunning i ako mi se dopadne ostajem još neko vrijeme na ICE. |
|
[Vrh] |
|
 |
josip024
|
Postano: 7.5.2024. uto. 14:51 Naslov: |
|
|
problem je što nije to tako zamišljeno kako se odvija.
imam garažu kuću i puno dijece koju vozam na treninga i svaštanešto, radim blizu od kuće i za mene se električar sa 100km dometa ubio kao drugo ili prvo od dva vozila, drugo vozilo mora biti 7 sjedala, ali imam jedan problem.
ljudi koji nemaju moj problem i imaju novaca i kupe elktričara jer imaju poticaje pa onda ne znaju što s njim.
po meni dođeš kući popodne, staviš na punjač auto kao i mobitel i ujutru je spreman, odradiš to što imaš i opet na punajač preko noći. 3.6 ili 7,2kw ti ti sasvim dovoljno (12-16h punjenjenja), po jeftinoj struji ili iz baterije koju su tvoji solari napunili.
skro jednostavno ali ima ljudi koji .... pa domet, pa duljina punjenja pa sto primjedbi za električare, a nema nekoga tko će reći bilo što jer onda se radi razlika u jednakosti i sto udruga se digne na zadnje noge
ja jesam zatucani neemanciirani seljak i ne razumijem, samo imam neku svoju viziju koja ne mora biti točna.
plus njemci u određenim trenutcima imaju negativnu cijenu struje, tj plačaju francuzima da troše njihovu struju iz solara a da svoje nuklearke priguše, ako oni nisu riješili problem kako bi mi  |
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 9.5.2024. čet. 12:12 Naslov: |
|
|
Par stvari koje treba uzeti u obzir:
- ducani su (neki i po par godina) do sada davali potpuno besplatno punjenje
- to su nudili kao dodatnu pogodnost svojim kupcima (sto su taxisti nemilice zloupotrebljavali, ali nema veze)
- sada su uveli naplatu i odjednom vise ne treba biti pogodnost za kupce?
Recimo Lidl u Austriji nudi punjenje svima po trzisnoj cijeni (slicnoj ovome kod nas), a njihovi kupci koji imaju Lidl Plus karticu imaju povoljnije cijene.
Kuzim sve te racunice i cijenu struje, ali ako su godinama mogli davati besplatno punjenje, zasto sada vise nema te neke pogodnosti za kupce?
Da je ta niza cijena kao npr. u Austriji onda bi se bez razmisljanja ustekao tih 20min dok sam u shoppingu, ovako nema smisla. |
|
[Vrh] |
|
 |
creatin
|
Postano: 9.5.2024. čet. 12:31 Naslov: |
|
|
Cose je napisao/la: | Par stvari koje treba uzeti u obzir:
- ducani su (neki i po par godina) do sada davali potpuno besplatno punjenje
- to su nudili kao dodatnu pogodnost svojim kupcima (sto su taxisti nemilice zloupotrebljavali, ali nema veze)
- sada su uveli naplatu i odjednom vise ne treba biti pogodnost za kupce?
Recimo Lidl u Austriji nudi punjenje svima po trzisnoj cijeni (slicnoj ovome kod nas), a njihovi kupci koji imaju Lidl Plus karticu imaju povoljnije cijene.
Kuzim sve te racunice i cijenu struje, ali ako su godinama mogli davati besplatno punjenje, zasto sada vise nema te neke pogodnosti za kupce?
Da je ta niza cijena kao npr. u Austriji onda bi se bez razmisljanja ustekao tih 20min dok sam u shoppingu, ovako nema smisla. |
Ili besplatno punjenje za potrosenih 100-150 eura |
|
[Vrh] |
|
 |
sarakuzza
|
Postano: 9.5.2024. čet. 12:39 Naslov: |
|
|
Naviknite se plaćati svoje gorivo.
Idući korak je povećanje nameta za cestarine koje su sada nepostojeće.
Svi EV-u subvencioniraju cestarinu kroz gorivo i namete na registraciji.
Pretpostavljam da će prvo ići fix obračun kao kod LPG-a, cca 70e godišnje. |
|
[Vrh] |
|
 |
m2

Pridružen/a: 11. 06. 2008. Postovi: 1443 Lokacija: 45° 22' 18.28" N 14° 20' 41.42" E
|
|
[Vrh] |
|
 |
m2

Pridružen/a: 11. 06. 2008. Postovi: 1443 Lokacija: 45° 22' 18.28" N 14° 20' 41.42" E
|
|
[Vrh] |
|
 |
stjepan
|
Postano: 22.5.2024. sri. 18:37 Naslov: |
|
|
Hahaha, pročulo se po internetu. |
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 23.5.2024. čet. 11:28 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Hahaha, pročulo se po internetu. |
Moja oklada je da je auto nesto zabrljao...
Recimo blokiralo otkljucavanje utikaca (za sto na vecini auta postoji zaobilazni nacin) ili nije prekinuo punjenje a otkljucao je utikac - pa se zapekao DC kontakt 400V kod pokusaja vadjenja ako je jos isla struja (ali tu bi onda covjek vidio i cuo znatno iskrenje). |
|
[Vrh] |
|
 |
rkahler

|
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 24.5.2024. pet. 09:24 Naslov: |
|
|
Tko se dovoljno rano poceo voziti na struju imao je skoro 10 godina eldorado.
A kao posljedicu ocekujem smanjenje broja elektricnih taksija ciji broj je isto buknuo zbog besplatne struje, osobito jeftilen modela sa malim baterijama koji su par puta dnevno morali na punjenje.
Znaci nema vise sjedenja u autu pred Kauflandom dok se napuni (sto mi ionako nije bilo jasno kako im se isplati da 1-2 sata ne zaradjuju) - konacno ce morati uloziti u vlastite punionice i kupiti aute sa jacim baterijama.
Nema vise - tko je jamio, jamio je.
P.S. Kada je prije 10g poceo voziti moj elektricni Punto, kod nas jos nije bilo niti jedne javne punionice - mislim da su krenule tek godinu kasnije. |
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 1.7.2024. pon. 13:12 Naslov: |
|
|
Eto, dosta je bilo mr. Nice Guy - bez imalo griznje savjesti prijavljujem ekipu koja parkira na mjestima za punjenje.
Imam pripremljen tekst koji samo c/p u prijavu:
"Automobil na slici se ne puni (uopće nije na električni pogon) i blokira pristup drugim vozilima na punionicu za električna vozila.
ZOSPNC Članak 82:
(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:
11) ...na punionicama za vozila na električni pogon, osim za vrijeme punjenja vozila električnom energijom"
https://ibb.co/W0cv2my
 |
|
[Vrh] |
|
 |
debeli

|
Postano: 1.7.2024. pon. 13:50 Naslov: |
|
|
Tako sam lani naslikavao đip mercedes i onda bi policija nazvala gazdu koji bi izlazio iz kafića i odlazi, pa je patrola tek tada dolazila i ustanovili da nema nikog.
Na osnovu slike ne šalju kazne.
Nakon par dana likovi iz kafića su me skužili da snimam, pa sam prestao. |
|
[Vrh] |
|
 |
sarakuzza
|
Postano: 1.7.2024. pon. 14:21 Naslov: |
|
|
Zašto punionice oduzimaju javna parkirna mjesta.
Nisu to invalidi da im se MORA osigurati mjesto. |
|
[Vrh] |
|
 |
Tomy B.

|
Postano: 1.7.2024. pon. 15:53 Naslov: |
|
|
Hoćeš reći da nisi protiv toga da ljudi blokiraju punionice? |
|