OFF grid sistem

Električna solarna energija
Mrax

Post Postao/la Mrax »

grrga je napisao/la:
Gec je napisao/la:
Marek099 je napisao/la:zaboravio napisat i bateriju,
mislim da je to ipak pretjerano 20kw...
Imaš temu Mrax-a ispod tvoje, iskustvo iz prve ruke. Ti imaš duplo veću potrošnju pa vidi da li je pretjerano.
Ja sam za povremenu upotrebu predvidio storage od 20kw/h i zaključak je da to treba udvostručiti ili čak i više pojačati.
Mislim da bi udvostručavanje bila loša opcija. Uloženo/dobiveno

Bilo bi korisno samo u slučaju da povećava dnevne potrebe za energijom zbog punjenja e-vozila i po noći.

Ja sam lani na samo 10kwh pohrane potrošio 223eura goriva.
Sada imam 20 kwh i mislim da će potrošnja ići dolje ako pogledam sada sijećanj.

Bolje mu je imati fond s kojim će planirati kroz 7-8 godina ići na nove baterije.
Marek099

Post Postao/la Marek099 »

pročitao sam vaš projekt offgrid
uglavnom ja bi ipak koristio samo jedan inverter,gledam isto te easun invertere,agregat bude imao svoju uprqvljacku jedinicu za start/stop...na nekim inverterima sam vidio da imaju NC NO kontakte,dal se mogu podesit da taj relej preklapa kad je baterija slaba na nekom xy postotku pa da mi pali agregat,jer mi je za start potreban samo kontakt.
Za po noći mi i nije bitno da ide preko solara,ugrađena je ATS sklopka pa se lako regulira solar/mreža preko nekog Tajmera...jedino me zanima ako je struja koju agregat daje prevelika da sve to zajedno ide kroz jedan inverter,stavio bi neki obican punjač cca 60A.
Mrax

Post Postao/la Mrax »

Ima NC , NO kontakt.
Ide podešenje kroz setings.
Sve ovisi, koliki agregat i kojom snagom smiješ punit svoje baterije.
Marek099

Post Postao/la Marek099 »

agregat je dizel monofazni 5kw
Odgovori

Natrag na “Solarni moduli”