Električni romobil

Električna vozila bez sjedala - romobili, monocikli, skateboardi...
Odgovori
creatin

Električni romobil

Post Postao/la creatin »

Susjeda nabavila klincu nekakav romobil sa sirokim gumama, zgodno to izgleda.
Stajao neko vrijeme pa su ga odlucili ponovno upogoniti, ali se baterija ne puni.

Li-ion baterija 48V 12Ah (pise sa strane romobila), punjac 54.6V 2A (i toliko izmjereno voltmetrom).

Otvorio sam podnozje i unutra je baterija 48V 12Ah
https://imageupload.io/i/n8TxCp4h6X

A ovako izgleda cijela kutija s baterijom, ima nekakvu rucku, ali nisam jos skuzio da li se moze izvaditi van.
https://imageupload.io/i/OAueBSHmHw

Baterija ima 2 konektora, jedan koji ide kroz cijeli sklop i da se moze puniti s vanjske strane i jos jedan koji ide direktno na bateriju (valjda isto preko BMS-a).

Kad je punjac spojen, okrenem kljuc i baterija pokazuje full, radi svjetlo, cak i gas kad lagano okrenem kotac se vrti.
Na punjacu se nakon nekog vremena pali zelena lampica kao baterija napunjena. Istekam punjac, u tom trenutku na bateriji mjerim 45-48V. Okrenem kljuc indikator baterije pokazuje da je prazna. U tom trenutku mjerim voltmetrom na bateriji 6-11V.
Kad spojim punjac na bateriju, na kontaktima mjerim 51.7V, a lampica na punjacu zelena, znaci baterija kao puna.

Jel to do BMS-a ili baterije?
Isprobao puniti sa dva punjaca, ista stvar.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Mjeri napon na samoj bateriji, tj. člancima, ukoliko on šeće od tih 6V-51V onda je baterija u banani.
creatin

Post Postao/la creatin »

Onda je batka dala svoje :)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Najcesce jedan ili dva clanka odu vrit ali pitanje je koliko se isplati zezati sa time...
rkahler

Post Postao/la rkahler »

creatin

Post Postao/la creatin »

Kad pocnu kaznjavati glasno slusanje muzike u automobilima onda mogu kaznjavati i koristenje slusalica.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Znači homologiraš i registriraš romobil i slobodno na autocestu...

Na tržištu su dostupni romobili brži od 120 kmh.

Ali evo i nešto dobro : Bicikli brži od 25 isto će se moći registrirati.
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

da ne otvaram novu temu...

nabavio sam pokvareni romobil fiat f500 f10 - ilitiga cisti kinez...

dosao je sa pokvarenim displayem...

cistom slucajnoscu, nabavio sam dva displeja i dva kontrolera, oba ispravna, ali koju god kombinaciju isprobam, skuter se ne zeli upaliti!

baterija je preko 37v, svi kabeli kontrolirani, motor testiran, svi konektori pregledani, ma sto god napravim, jednostavno se ne zeli upaliti.

jel ima neka caka, jel nesto krivo radim? ja sam mislio da je sve plug and play...
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

stipe_zd je napisao/la:da ne otvaram novu temu...

nabavio sam pokvareni romobil fiat f500 f10 - ilitiga cisti kinez...

dosao je sa pokvarenim displayem...

cistom slucajnoscu, nabavio sam dva displeja i dva kontrolera, oba ispravna, ali koju god kombinaciju isprobam, skuter se ne zeli upaliti!

baterija je preko 37v, svi kabeli kontrolirani, motor testiran, svi konektori pregledani, ma sto god napravim, jednostavno se ne zeli upaliti.

jel ima neka caka, jel nesto krivo radim? ja sam mislio da je sve plug and play...
Trebao si nabaviti komplet u kojem su dva kontrolera i displej, kinez je to, kontroleri iste oznake nisu 100% isti.
Odgovori

Natrag na “Električni romobili”