Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

|
Postano: 14.7.2016. čet. 15:23 Naslov: |
|
|
Cose je napisao/la: | Samo cu te podsjetiti kako si tada bio apsolutno 100% siguran u to da je to u sto si tada vjerovao (i propovijedao drugima) najbolje i jedina prava istina...
Deja vu. |
Vegan sam bio iz samo jednog razloga, zato što volim životinje i nisam želio sudjelovati u njihovom mučenju i ubijanju.
Taj dio se nije promijenio već sam naučio na teži način da biljna hrana nije dovoljna za moje tijelo.
Meni nije problem priznati da sam bio u krivu i želim popraviti štetu koju sam napravio, koliko je moguće. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 14.7.2016. čet. 15:35 Naslov: |
|
|
turbo je napisao/la: | Ako se smije znati,što je "otkazalo" da je bilo tako kritično?
B12,hormoni? |
Puno toga, nije ugodno govoriti o tome, najviše su me uplašili problemi sa srcem.
Prema vrlo detaljnoj krvnoj pretragi, kada sam bio najgore, samo je B12 bio jako nizak i bilirubin povećan.
Nizak B12 je potvrdio i trostruki nalaz MMA.
Na žalost nisam provjerio homocistein jer je bio preko 800kn i mislili smo da imamo dovoljno dokaza za nizak B12.
Sumnjam da je samo B12 bio problem, vjerojatno i masnoće i vitamini topivi u mastima. Tko zna što sve...
B12 tablete nisu pomogle i tada sam se odlučio za srdelu... |
|
[Vrh] |
|
 |
OldDog

|
Postano: 14.7.2016. čet. 21:32 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: |
Mislim da veganstvo ima velike prednosti,samo je teško to provesti u RH gdje nema višestoljetne povijesti i znanja koje sve namirnice kada i u kojim kombinacijama koristiti.
Vjerujem da ljudi nisu namijenjeni ubijanju životinja za hranu, ali nisam dovoljno pametan, a još manje mjerodavan da bi drugima davao savjete.
|
Zašto su ljudi kao vrtsta najdalje dogurali u evoluciji na ovom planetu.
Prije svega zbog sposobnosti prilagođavanja najrazličitijim izvorima hrane, i prelasku sa jedne na drugu vrstu prehrane te kombinirajući sve i svašta za jelo.
Tako su mogli kao vrsta nadživjeti naj različitije klimatske i druge promjene, u kojima su neke druge vrste izumirale i treće vrste nastajale. |
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 14.7.2016. čet. 22:46 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Cose je napisao/la: | Samo cu te podsjetiti kako si tada bio apsolutno 100% siguran u to da je to u sto si tada vjerovao (i propovijedao drugima) najbolje i jedina prava istina...
Deja vu. |
Vegan sam bio iz samo jednog razloga, zato što volim životinje i nisam želio sudjelovati u njihovom mučenju i ubijanju.
Taj dio se nije promijenio već sam naučio na teži način da biljna hrana nije dovoljna za moje tijelo.
Meni nije problem priznati da sam bio u krivu i želim popraviti štetu koju sam napravio, koliko je moguće. |
Htjedoh reci da si tada zabrijao na prehranu (tj. vrlo odredjen i specifican nacin prehrane u kojoj ti je primarno falilo masnoca koje su esencijalne za funkcioniranje tijela) i sve dok te nije lupilo po nosu nisi htio uzeti u obzir nikakvo drugo misljenje.
Sada si zabrijao na nesto drugo... |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 15.7.2016. pet. 09:26 Naslov: |
|
|
Cose je napisao/la: | Htjedoh reci da si tada zabrijao na prehranu (tj. vrlo odredjen i specifican nacin prehrane u kojoj ti je primarno falilo masnoca koje su esencijalne za funkcioniranje tijela) i sve dok te nije lupilo po nosu nisi htio uzeti u obzir nikakvo drugo misljenje.
Sada si zabrijao na nesto drugo... |
Znam što si želio reći
Pokušao sam objasniti da je razlog zbog kojeg sam bio vegan i dalje za mene valjan ali sam promijenio prehranu jer nisam imao izbora.
Što se tiče ovog aktualnog, potpuno te razumijem... |
|
[Vrh] |
|
 |
mike20

|
Postano: 15.7.2016. pet. 17:49 Naslov: |
|
|
To je dobro, ljudi su izgubljeni, traže se, kad je u krizi, i najveći ateist postaje vjernik jer sve shvaća kao Božju kaznu.
Al je najbitnije nakon tih faza priznati pogrešku ili prevelik extrem. |
|
[Vrh] |
|
 |
tossa
|
Postano: 15.7.2016. pet. 20:08 Naslov: |
|
|
nije problem biti vegeterijanac,,,(vegan je extrem vegeterijanca) ako se postepeno prelazi na biljnu hranu na planeti postoje ljudi koji uzivaju samo biljnu ili samo mesnu hranu...indija...ne svi...ali većina-eskimi) kad bi se zamjenili brzo bi odapeli... ali istrazivanja su pokazala da 3/5 biljne hrane 1/5 morske (riba alge skoljke...itd ) 1/5 meso ( ali ne bezmasno) najpovoljnije utječe na tjelo evropskih naroda-amerike----obe...(tjelo nam je prilagođeno za mjesovitu ishranu,,,,) od evropljana koji se tako hrane,,,,vegani vegetarijanci ili eskimi nisu nista zdraviji.... dapače uz takvu ishranu i blage sportske aktivnosti ste i zdraviji od vegeterijanaca,,..nemam nikakve linkove ili spise da vam pokazem jer takva ispitivanja nisu dobra za prehrambenu industriji pa se ne reklamiraju i ne objavljuju jer za sve treba novca,,, ovi koji plivaju s riječima puni hvale i otvaraju razne centre su obični lovci na laku lovu.... |
|
[Vrh] |
|
 |
zega

|
|
[Vrh] |
|
 |
munjeni
|
|
[Vrh] |
|
 |
debeli

|
Postano: 8.9.2023. pet. 16:40 Naslov: Re: bezmagnetni elektromotor? |
|
|
Nije niti napravio niti izumio. Takvi motori postoje 50+ godina.
Malo su ih unaprijedili i to je sve. |
|
[Vrh] |
|
 |
rkahler

|
|
[Vrh] |
|
 |
Goldy
|
|
[Vrh] |
|
 |
Cose

|
Postano: 20.9.2023. sri. 12:00 Naslov: |
|
|
Goldy je napisao/la: | https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/konverzija-traje-tek-nekoliko-sati-izmisljen-epohalni-sustav-koji-benzinca-ili-dizelasa-pretvara-u-ev-15376138 |
To je bila jedna od prvih ideja prije vise od 10g za jednostavno dodavanje struje na postojece aute, koliko se sjecam, veliki problem je bila dodatna masa motora u kotacu.
Zivo me zanima kako su rijesili - ili se budu pravili da to nije problem. |
|
[Vrh] |
|
 |
zega

|
Postano: 20.9.2023. sri. 17:59 Naslov: |
|
|
Razmisli malo o drustvu u kojem zivimo!
Zivimo u prevarantskom drustvu, to je postala drustvena norma!
Pogotovo velike korporacije pokusavju da izmuzu novce bez obzira na koji nacin ce te pokusati prevariti, sitni tekst u ugovorima, znamo za probleme ali ignoriramo ili gaslight, od farmaceuta koji imaju proizvode za koje znaju sve detalje nuspojava ali to nisu objavili ili se prave mutavi/ignore (pogledaj npr monsanto "poisoning the scientific well" gdje je opet krajnost da su placali znanstvenike i shadow writere da rade character assasination, gasligthing, media pressure, i lazni radovi orkestrirani preko korumpiranih autora i editora prestrasno https://content.iospress.com/articles/international-journal-of-risk-and-safety-in-medicine/jrs180028 hej, radilo je desetljecima) do kotaca u autima gdje se zna da postoji problem sa prevelikom ovjesenom masom i kako se to ponasa, ali to nece spominjati, do poziva na telefon tipa porezna prevara, kupi ovo utjeraj lazne parking kazne, ko zna cega sve nema, prestrasno koliko je sve oko nas puno metoda prevara!
Jos gore je da su mnogi poceli opravdavat to! |
|
[Vrh] |
|
 |
riba

|
Postano: 22.9.2023. pet. 23:16 Naslov: |
|
|
zega je napisao/la: | Razmisli malo o drustvu u kojem zivimo!
Zivimo u prevarantskom drustvu, to je postala drustvena norma!
Pogotovo velike korporacije pokusavju da izmuzu novce bez obzira na koji nacin ce te pokusati prevariti, sitni tekst u ugovorima, znamo za probleme ali ignoriramo ili gaslight, od farmaceuta koji imaju proizvode za koje znaju sve detalje nuspojava ali to nisu objavili ili se prave mutavi/ignore (pogledaj npr monsanto "poisoning the scientific well" gdje je opet krajnost da su placali znanstvenike i shadow writere da rade character assasination, gasligthing, media pressure, i lazni radovi orkestrirani preko korumpiranih autora i editora prestrasno https://content.iospress.com/articles/international-journal-of-risk-and-safety-in-medicine/jrs180028 hej, radilo je desetljecima) do kotaca u autima gdje se zna da postoji problem sa prevelikom ovjesenom masom i kako se to ponasa, ali to nece spominjati, do poziva na telefon tipa porezna prevara, kupi ovo utjeraj lazne parking kazne, ko zna cega sve nema, prestrasno koliko je sve oko nas puno metoda prevara!
Jos gore je da su mnogi poceli opravdavat to! |
Živio Qanon!  |
|
[Vrh] |
|
 |
|