|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
eltico

|
Postano: 28.4.2023. pet. 13:16 Naslov: |
|
|
4 mjeseca i 12.000km (ili što kaže sin, morat čemo mi svake godine mjenjati gume)
Mislim da je dobro upotrebljavamo. Do sada je sin odlazio na posao 75 dnevno, a sada supruga ovisno o najavi (turistički vodič) 70-180km dnevno.
Bili smo jednom PU-ZG-PU, a sudjelovali smo i na DeMS susretu "povezivanje e-Slovenije" Lendava-Kopar 305km gdje se uspoređuju potrošnje. Mi smo, pretežno autocestom, prešli 324km (zeznuo se u Kopru, fulao sam Ionity gdje je bio cilj), 97km/h prosjek i 13,9kWh/100. Dosta gadno vrijeme je bilo.
Po obali Pula-Rijeka i nazad po lijepom vremenu prošlu subotu (Evolution festival) sam vozio 10,8kWh/100km.
U međuvremenu je došao update za pomoć pri parkiranju uz pomoć kamera. Puno je lakše. Meni je i dalje lakše ništa ne paziti za svakodnevnu vožnju pa je TICO - ZAKON jedino primječujem da mi Tico i Mitsubishi sada dosta slabije idu jer Tesla ide bolje
Supruga je izjavila, baš mi se sviđa ovaj auto, odeš u lijevu traku i stisneš gas Do sada smo vozili samo manja i slabašna vozila.
Još nismo probali tzv.autopilot niti standard mod. Vozimo u chill.
Toliko za sada. znam, napunio sam vam pipu  |
|
[Vrh] |
|
 |
stjepan
|
Postano: 28.4.2023. pet. 15:36 Naslov: |
|
|
Hoće to tako. Kad se vratiš u ICE nakon nekog vremena, odjednom to vrijeme reakcije između stiskanja gasa i dok motor da punu snagu bude čudno dugo.
Nakon još malo duže vremena vožnje samo Tesle, meni osobno najveći šok ne bude niti snaga, niti ubrzanje, niti vrijeme reakcije, niti buka, niti vibracija, već niti više niti manje one pedal driving, tj. auto ne koći kad pustim gas.
Od svega nabrojenog, mislio sam da će to biti zadnaj stvar koja će mi smetati kod ICE-a al eto.... |
|
[Vrh] |
|
 |
BB
|
Postano: 5.5.2023. pet. 09:00 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Hoće to tako. Kad se vratiš u ICE nakon nekog vremena, odjednom to vrijeme reakcije između stiskanja gasa i dok motor da punu snagu bude čudno dugo.
Nakon još malo duže vremena vožnje samo Tesle, meni osobno najveći šok ne bude niti snaga, niti ubrzanje, niti vrijeme reakcije, niti buka, niti vibracija, već niti više niti manje one pedal driving, tj. auto ne koći kad pustim gas.
Od svega nabrojenog, mislio sam da će to biti zadnaj stvar koja će mi smetati kod ICE-a al eto.... |
Ne čudi me kod ICE to zakašnjenje, ali masa hibrida ima dvije sekunde pauze prije nego krene ubrzavati za čega mu služi elektromotor?
Kad se sjetim puta ka tvornici radijatora Lipovica, put tada samo za fabriku (cca '85 godina), otac vozi tim uskim putem, sa strane trava ogromna, ne vidi se iz auta ništa, odjednom nailazimo na željezničku prugu i na njoj lokomotiva u punoj brzini... Otac stisne gas i Lada 2105 se proskoči i mi pobjegosmo lokomotivi za manje od pola metra. Ali to je Lada od 65 ks, nije imala 300 konja, ali je imala takav gas da reaguje u milisekundi. Prije neki dan vozio Kiu Sportage automatic sa 180 konja i stisnem gas a ona spava i dalje, tek nakon dvije sekunde se probudi i počne da divlja... Ne treba mi mnogo, 100 konja motor ali odmah... |
|
[Vrh] |
|
 |
eltico

|
Postano: 5.5.2023. pet. 12:44 Naslov: |
|
|
Često provozam Audi Q3 od prijatelja koji živi vani, da auto ne stoji predugo, malo dopuniti baterije,... nekakav lagani hybrid
Totalno mi je neprihvatljivo to automatic ponašanje. na 40 je već u 4., razmišlja kad stisneš, spušta 2 dole i kao krene, pustiš gas moraš na kočnicu
Probao sam i manual mod. Kliknem u višu, opet nekakva zadrška,...
EV je pravo rješenje! |
|
[Vrh] |
|
 |
eltico

|
Postano: 5.5.2023. pet. 12:48 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Hoće to tako. Kad se vratiš u ICE nakon nekog vremena, odjednom to vrijeme reakcije između stiskanja gasa i dok motor da punu snagu bude čudno dugo.
Točno. Čak i u Mitsubishiju i-MiEV me to sad nervira. Lijepo koči, pogotovo u B modu, ali na malim početnim brzinama "napinje" kao automatic. Valjda su htjeli simulirati rad automatica da ljudima tamo negdje 2011. ne bude previše čudno.
I onda približavaš se autu ispred, kočiš regenerativno, ali ispod 15ak km/h moraš na kočnicu.
Nema se šta EV kretati ako mu nisi dao gas! |
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|