<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Umjetna inteligencija
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Umjetna inteligencija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
zega

PostPostano: 11.12.2022. ned. 05:13    Naslov: Citirajte i odgovorite

. Programeri se prvi boje za posel...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
stjepan

PostPostano: 11.12.2022. ned. 22:47    Naslov: Citirajte i odgovorite

GPT-3 je strašan.
Čak i neke stvari koje na prvu "ne zna", može znati ako mu postaviš korektno pitanje.

Ipsričavam se ako je ovaj dole primjer bio gore u videu, no ne mogu ga trenutno pogledati, grafička je usred treniranja embeddinga za Stable diffusion i ne smijem ju dodatno opterećivati.

Npr. ako ga pitaju pitanje: "bat and ball cost 1.1$ together. Bat costs 1$ more than a ball. How much does ball cost".

Ako mu postaviš pitanje samo tako, on u većini slučajeva odgovori krivo, 0.1$

A ako mu postaviš pitanje ovako, onda je točan:

I kad malo bolje razmisliš što GPT3 je i za što je treniran, nije niti čudno. Ako mu uvodni tekst ne postaviš na dobar način, on će bez imalo problem nastaviti tim putem.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
stjepan

PostPostano: 12.12.2022. pon. 21:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://twitter.com/EMostaque/status/1598131202044866560

Ubrzanje stable diffusion-a (generiranje slike iz teksta) za više od 20 puta. Ne 20%, što bi samo po sebi bilo lijepo ubrzanje, već 20x.
Em puno manje potrebnog vremena za "koraku" em manji broj potrebnih koraka.
Brzina kojom se ovo razvija je vrtoglava.
[Vrh]
zega

PostPostano: 16.12.2022. pet. 05:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://twitter.com/Plinz/status/1603490222997614592

https://twitter.com/i/status/1602907181329698818
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
ogi
Site Admin

PostPostano: 26.12.2022. pon. 15:07    Naslov: Citirajte i odgovorite

5 Mind-blowing Artificial Intelligence Tools
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rkahler

PostPostano: 22.3.2023. sri. 11:15    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.bug.hr/umjetna-inteligencija/googleov-ai-chatbot-bard-pusten-u-javnost-za-sada-ne-i-u-hrvatskoj-32388
[Vrh]
rkahler

PostPostano: 9.4.2023. ned. 16:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slika u tekst
https://www.bug.hr/umjetna-inteligencija/midjourney-je-predstavio-novu-obrnutu-ai-naredbu-generator-slike-u-tekst-32715
[Vrh]
rkahler

PostPostano: 24.4.2023. pon. 14:27    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.bug.hr/umjetna-inteligencija/rusi-se-ukljucili-u-nadmetanje-s-ai-rjesenjima-sberbanka-predstavila-gigachat-33026
[Vrh]
lisicakm

PostPostano: 25.4.2023. uto. 20:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mah.. daleko smo mi još od nekakve "prave" umjetne inteligencije. Sve se to svodi samo na obradu i analizu velikih količina podataka, što nema veze s inteligencijom. Kad mu treba postavljat "prava" pitanja da bi dao nekakav odgovor. Takav odgovor je google mogao dati još odavno.. Kad bi znao odgovorit što je bitnije , veličina ili tehnika, e to bi već bila inteligencija Wink
[Vrh]
papicdu1

PostPostano: 26.4.2023. sri. 05:44    Naslov: Citirajte i odgovorite

palac
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
stjepan

PostPostano: 26.4.2023. sri. 11:06    Naslov: Citirajte i odgovorite

lisicakm je napisao/la:
Mah.. daleko smo mi još od nekakve "prave" umjetne inteligencije. Sve se to svodi samo na obradu i analizu velikih količina podataka, što nema veze s inteligencijom. Kad mu treba postavljat "prava" pitanja da bi dao nekakav odgovor. Takav odgovor je google mogao dati još odavno.. Kad bi znao odgovorit što je bitnije , veličina ili tehnika, e to bi već bila inteligencija Wink

ChatGPT svakako nije "umjetna inteligencija" niti može biti. Nema memoriju, nema ništa što je potrebno za inteligenciju.

No ostalo je downplay samo takav.

Na 95% pitanja koja postavljam ChatGPT-u (ne koristim ga za glupe razgovore o smislu života nego za posao), google ne može dati odgovor. Ne samo da ne može dati odgovor, nego ne zna niti što bi mi izbacio. U najboljem slučaju mi izbaci stranicu koja ima pokoju ključnu riječ o temi koju sam ga pisao i to je to.
Google mi ne može dati odgovore jer Google ustvari ne zna ništa osim gdje se nalazi neki podatak, u 95% slučajeva, Google niti ne razumije što ga pitam ako je pitanje IMALO kompliciranije. Google jednostavno nije tako stvoren i tako ne funkcionira (barem ne još).

Google ne možeš pitati na način da ne znaš konkretno pitanje već da mu pokušaš objasniti sa 2-3 rečenice (već kod toga sve pada u vodu) nečeg stručnog što nije hardkodirano u njega (ala koliko cm je u jednom metru), i onda ako ne dobiješ dobar odgovor sa dodatnih 2-3 rečenice pojasniti što želiš i dobiti dobar odgovor.

ChatGPT ne samo da mi je zamijenio Google u trenutcima kada tražim neko znanje, nego je zamijenio i web stranice poput stackoverflow-a koje sam u potpunosti prestao koristiti zahvaljujući ChatGPT-u (i to ovoj starijoj besplatnoj verziji).

Google će morati implementirati nešto poput ChatGPT-a prije ili poslije ili izgubiti prednost koju još uvijek ima.
[Vrh]
sarakuzza

PostPostano: 26.4.2023. sri. 15:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

@stjepan - chatgpt je preobrazio kako (ne)koristim web za posao

nevjerojatno palac

Sve su to stvari koje bi mogao složiti sam, npr nekakve lokalne skripte itd, ali chatgpt odradi tako da je potrebna sitna korekcija s moje strane i stvar radi.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 26.4.2023. sri. 17:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene fascinira koliko dobro razumije što želim od njega.
Imam osjećaj da kopča brže od nekih ljudi Shocked

Isto ga koristim da odradi neke stvari jer mi je tako brže i lakše.
Pretvorit će nam se mozak u jogurt Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
stjepan

PostPostano: 27.4.2023. čet. 01:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

ogi je napisao/la:
...
Imam osjećaj da kopča brže od nekih ljudi Shocked

Nije osjećaj. Very Happy
Mene još uvijek iznenadi kad krenem u razgovor s njim a da ustvari ne znam niti sam definirati što trebam (jer znam malo o tematici koja me zanima), i onda pitam pitanje, pa dobijem odgovor, pa po odgovoru skužim da to nije ono što tražim, pa dodam još informacija koje imam / znam o tome, pa mi on da novo nagađanje, pa ja opišem što bi možda moglo biti po mom mišljenju i tako nakon naprijed / nazad, dođem do onoga što trebam.

Nešto što bi sa prosječnim čovjekom trajalo puno, puno duže.

ogi je napisao/la:
...
Isto ga koristim da odradi neke stvari jer mi je tako brže i lakše.
Pretvorit će nam se mozak u jogurt Very Happy

Ja ne mislim da će nam se mozak pretvoriti u jogurt. Zahvaljujući Chat GPT-u, ne trošim vrijeme na tehnikalije, već na široko razumijevanje.

Kao što svakodnevno, svi mi koji eto pišemo na ovom forumu, ne trošimo 99% vremena na preživljavanje kao naši preci, već trošimo vrijeme na razmišljanje o stvarima o kojima naši preci nisu mogli razmišljati, tako će nam i alati poput Chat GPT-a (on nije jedini, dolaze open source i closed source alternative) omogućiti da ne razmišljamo o nekim manje bitnim stvarima, već da naše vrijeme i energiju usmjerimo na razmišljanje o stvarima o kojima prije jednostavno nismo mogli.

Zašto da trošim vrijeme i energiju razmišljajući jesam li napravio dobru vrstu uvlake na kodu kad on to može umjesto mene, a ja u to isto vrijeme razmišljam kako postaviti sustav bolje dugoročno, osmišljavam feature a on radi "šljakerski" posao.

Sa svakom automatizacijom poslova, oslobađaju se kapaciteti (bilo na razini pojedinca, bilo grupe) da počnemo razmišljati i raditi na nekim do sada nedostižnim ciljevima. Neće se sa našim mozgovima desiti ništa, samo ćemo prebaciti na neki drugi cilj.
[Vrh]
Cose

PostPostano: 30.4.2023. ned. 07:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najveci problem je ta apsolutna sigurnost u odgovorima - cak i kada su potpuno krivi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Umjetna inteligencija
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Sljedeća
Stranica 7 / 13.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.