Postano: 21.1.2023. sub. 05:53 Naslov:
Citat:
...... koji mi je najbolji način da skurim ostatak dnevnog svijetla u nešto korisno dok ne nabavim e-auto?
Nemam susjeda kojem bih poklanjao.....
Čitao sam da se za proizvodnju i preradu marihuane troši puno struje, pa ih policija po tome i pronalazi.
Šalim se ali to mi je dalo ideju:
Možeš intalirati sušaru za voće i povrće, za svoje potrebe a možda i za tržište.
Voća i povrća ima upravo kad ima viška solarne struje.
Proizvoditi gljive shiitake pa ih zimi prodavati svježe a ljeti sušiti jer su tako skuplje.
Postano: 23.1.2023. pon. 12:33 Naslov:
OldDog je napisao/la:
Citat:
...... koji mi je najbolji način da skurim ostatak dnevnog svijetla u nešto korisno dok ne nabavim e-auto?
Nemam susjeda kojem bih poklanjao.....
Čitao sam da se za proizvodnju i preradu marihuane troši puno struje, pa ih policija po tome i pronalazi.
Šalim se ali to mi je dalo ideju:
Možeš intalirati sušaru za voće i povrće, za svoje potrebe a možda i za tržište.
Voća i povrća ima upravo kad ima viška solarne struje.
Proizvoditi gljive shiitake pa ih zimi prodavati svježe a ljeti sušiti jer su tako skuplje.
Mozda proizvoditi i prodavati led - za to isto treba dosta struje.
Sto se EV tice, neki noviji (IONIQ5, MG...) imaju V2H (Vehicle to Home) snage (mislim) do 3.6KW, ne znam samo da li se znaju uskladiti sa postojecom mrezom ili samo direktno trosila.
Postano: 1.2.2023. sri. 21:44 Naslov:
Mrax je napisao/la:
Malo da ja educiram ostale. 😁
Napravio sam video, kako mali agregat upariti sa Off grid sistemom.
Zasto punjenje preko drugog invertera a ne preko punjaca 2kW?
Razmisljam o tako necemu za vikendicu koja ima 10A HEP prikljucak - sto je do sada bilo Ok, ali imamo neke planove gdje ce trebati vise struje pa bi HEP dopunjavao baterije umjesto agregata kada nema dosta sunca.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.