<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Novi materijali i tehnologije
Idite na Prethodna  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Motori
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 14.7.2016. čet. 15:23    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cose je napisao/la:
Samo cu te podsjetiti kako si tada bio apsolutno 100% siguran u to da je to u sto si tada vjerovao (i propovijedao drugima) najbolje i jedina prava istina...

Deja vu.

Vegan sam bio iz samo jednog razloga, zato što volim životinje i nisam želio sudjelovati u njihovom mučenju i ubijanju.
Taj dio se nije promijenio već sam naučio na teži način da biljna hrana nije dovoljna za moje tijelo.
Meni nije problem priznati da sam bio u krivu i želim popraviti štetu koju sam napravio, koliko je moguće.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 14.7.2016. čet. 15:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

turbo je napisao/la:
Ako se smije znati,što je "otkazalo" da je bilo tako kritično?
B12,hormoni?

Puno toga, nije ugodno govoriti o tome, najviše su me uplašili problemi sa srcem.
Prema vrlo detaljnoj krvnoj pretragi, kada sam bio najgore, samo je B12 bio jako nizak i bilirubin povećan.
Nizak B12 je potvrdio i trostruki nalaz MMA.
Na žalost nisam provjerio homocistein jer je bio preko 800kn i mislili smo da imamo dovoljno dokaza za nizak B12.
Sumnjam da je samo B12 bio problem, vjerojatno i masnoće i vitamini topivi u mastima. Tko zna što sve...
B12 tablete nisu pomogle i tada sam se odlučio za srdelu...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
OldDog

PostPostano: 14.7.2016. čet. 21:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

debeli je napisao/la:

Mislim da veganstvo ima velike prednosti,samo je teško to provesti u RH gdje nema višestoljetne povijesti i znanja koje sve namirnice kada i u kojim kombinacijama koristiti.

Vjerujem da ljudi nisu namijenjeni ubijanju životinja za hranu, ali nisam dovoljno pametan, a još manje mjerodavan da bi drugima davao savjete.

Zašto su ljudi kao vrtsta najdalje dogurali u evoluciji na ovom planetu.
Prije svega zbog sposobnosti prilagođavanja najrazličitijim izvorima hrane, i prelasku sa jedne na drugu vrstu prehrane te kombinirajući sve i svašta za jelo.
Tako su mogli kao vrsta nadživjeti naj različitije klimatske i druge promjene, u kojima su neke druge vrste izumirale i treće vrste nastajale.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Cose

PostPostano: 14.7.2016. čet. 22:46    Naslov: Citirajte i odgovorite

ogi je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Samo cu te podsjetiti kako si tada bio apsolutno 100% siguran u to da je to u sto si tada vjerovao (i propovijedao drugima) najbolje i jedina prava istina...

Deja vu.

Vegan sam bio iz samo jednog razloga, zato što volim životinje i nisam želio sudjelovati u njihovom mučenju i ubijanju.
Taj dio se nije promijenio već sam naučio na teži način da biljna hrana nije dovoljna za moje tijelo.
Meni nije problem priznati da sam bio u krivu i želim popraviti štetu koju sam napravio, koliko je moguće.

Htjedoh reci da si tada zabrijao na prehranu (tj. vrlo odredjen i specifican nacin prehrane u kojoj ti je primarno falilo masnoca koje su esencijalne za funkcioniranje tijela) i sve dok te nije lupilo po nosu nisi htio uzeti u obzir nikakvo drugo misljenje.

Sada si zabrijao na nesto drugo...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 15.7.2016. pet. 09:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cose je napisao/la:
Htjedoh reci da si tada zabrijao na prehranu (tj. vrlo odredjen i specifican nacin prehrane u kojoj ti je primarno falilo masnoca koje su esencijalne za funkcioniranje tijela) i sve dok te nije lupilo po nosu nisi htio uzeti u obzir nikakvo drugo misljenje.

Sada si zabrijao na nesto drugo...

Znam što si želio reći Smile
Pokušao sam objasniti da je razlog zbog kojeg sam bio vegan i dalje za mene valjan ali sam promijenio prehranu jer nisam imao izbora.
Što se tiče ovog aktualnog, potpuno te razumijem...
[Vrh]
mike20

PostPostano: 15.7.2016. pet. 17:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

To je dobro, ljudi su izgubljeni, traže se, kad je u krizi, i najveći ateist postaje vjernik jer sve shvaća kao Božju kaznu.
Al je najbitnije nakon tih faza priznati pogrešku ili prevelik extrem.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tossa

PostPostano: 15.7.2016. pet. 20:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije problem biti vegeterijanac,,,(vegan je extrem vegeterijanca) ako se postepeno prelazi na biljnu hranu na planeti postoje ljudi koji uzivaju samo biljnu ili samo mesnu hranu...indija...ne svi...ali većina-eskimi) kad bi se zamjenili brzo bi odapeli... ali istrazivanja su pokazala da 3/5 biljne hrane 1/5 morske (riba alge skoljke...itd ) 1/5 meso ( ali ne bezmasno) najpovoljnije utječe na tjelo evropskih naroda-amerike----obe...(tjelo nam je prilagođeno za mjesovitu ishranu,,,,) od evropljana koji se tako hrane,,,,vegani vegetarijanci ili eskimi nisu nista zdraviji.... dapače uz takvu ishranu i blage sportske aktivnosti ste i zdraviji od vegeterijanaca,,..nemam nikakve linkove ili spise da vam pokazem jer takva ispitivanja nisu dobra za prehrambenu industriji pa se ne reklamiraju i ne objavljuju jer za sve treba novca,,, ovi koji plivaju s riječima puni hvale i otvaraju razne centre su obični lovci na laku lovu....
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku AIM
zega

PostPostano: 27.10.2022. čet. 13:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

Novi magneti, da li su dovoljno dobri da istisnu neodimijske (NdFeB) ?
https://interestingengineering.com/science/new-method-high-performance-magnets
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Motori
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.