<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

izolacija kutije

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Štedljive kuće
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
creatin

PostPostano: 8.12.2021. sri. 01:20    Naslov: izolacija kutije Citirajte i odgovorite

Ne znam da li je dobar podforum, admin neka premjesti ako nije.

Vec par godina u zgradi imamo zajednicku prostoriju za druzenje (15 m2) u koji smo s bivsim predstavnikom stanara dogovorili da stavimo 1 mali server rack i popratnu opremu. S vremenom su se tu nasla jos 2 dodatna servera pa je stvar pomalo bucna ako si na nekih metar, metar i pol.
Kako server koristimo za storage, shareanje multimedije, spojili smo preko polovicu stanova na lokalnu mrezu, tako smo preuzeli placanje zajednicke struje u ulazu. Sve su zarulje LED plafonjere, potrosnja kikiriki, najveci su potrosac nasa oprema ciju struju sami placamo.

U prizemlje se prije par mjeseci doselila neka nadobudna zena od 30-ak godina, pa joj prvo smetalo sto su tako visoki racuni za struju zajednickih prostorija i sto mi tamo radimo, pa kad joj objasnili kako nas nekolicina pokriva trosak struje, pocela se zaliti na buku koja dolazi iz podruma.
Istina, cuje se kad se spustis skroz u podrum do samih vrata, ali 2 metra od vrata buka (zvuk ventilatora) se ne cuje. Do prvih stanova su jos 2 reda stepenica, hodnik i jos par stepenica, nikome ne smeta samo njoj kad se spusti do podruma.

Da skratim pricu, napravio bih nekakvu soundproof kutiju, nekakav zvucni tunel da zrak slobodno struji, oprema se hladi, ali da se buka ne cuje.
Sto preporucate za izolaciju/materijal, da li staviti onu spuzvu 3-5 cm (piramide), kamenu, mineralnu, staklenu vunu pa presvuci slojem folije da se komadici vune ne sire po prostoru od puhanja?

Ako ima tko kakvog iskustva s pravljenjem takve kutije pa da si skinemo zenu s one stvari.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
stjepan

PostPostano: 8.12.2021. sri. 09:20    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam bio jednom u prostoriji sa onim "piramidama" (ne znam kako se zove to) prije i poslije postavljanja. Čudo je koliko to "popij" zvuka.
Ne znam ništa o samom postavljanju i/ili cijenama pa ne mogu reći što bi vam se isplatilo, ali što se samog zvuka tiče, piramide su fakat efikasne.
[Vrh]
creatin

PostPostano: 8.12.2021. sri. 12:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ti, cijena mineralne vune i spuzve je tu negdje po m2, jedino sto me frka mineralne vune moze ispustati mikro cestice u prostor pa udju u organizam i slicno, iako proizvodjaci tvrde da su studije pokazale kako te cestice organizam sam izbaci, nebih volio riskirati s prostorom u kojem se nadju djeca i odrasli zajedno.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Štedljive kuće
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.