Wulling - najprodavanji električni automobil na svijetu

JAC, NIO, BYD, MG, XPeng, Geely, Li Auto, Xiaomi
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Da li je itko upoznat, kako stoje EU pravila po ptom pitanju? Da li je uopce legalno uvesti / napraviti auto bez tih nekih sada vec osnovnih stvari ala airbag?
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Cose je napisao/la:10k EUR za auto 250-300km dometa mi se cini jako zanimljivo - osobito ako bude imao sve sto treba (ABS, airbagove, klimu, grijanje...).
Nije 10 nego 6, sa poticajima , koji su u RH najviši u EU.

Za ABS i servo nisam baš siguran, ali nije bezveze najprodavaniji električni auto na svijetu.

Mnogo ljudi ne traži svu opremu za 25 000 hrk, a procijenili su da dobiju sasvim dovoljno vozila.

Za 10 000 eur, već se dobije Dacia Spring
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Tko će biti zastupnik u HR za taj auto? Jer koliko kužim po novim pravilima, nema potpore ako nemaš zastupnika koji će te zapisati za potporu.
Ili sam ja krivo shvatio kako su radile ovogodišnje potpore za EV, što i ne bi bilo čudno jer kad sma shvatio da nema auta kojeg želim sam prestao istraživati.
mike20

Post Postao/la mike20 »

Iskreno, u takvom autu za tu lovu mi ne treba ništa osim ventilacije s grijanjem.

Gume ionak izgledaju neke male u odnosu na visinu(13cola?), servo se ubaci naknadno (mislim da su u oldtimere ugrađivali iz Corse C).

Osim ovoga što minimalno iz sigurnosti mora imati

Bilo bi puno lakše da je upao u kategoriju četverocikla

Na ovom crash testu ne izgleda loše, sa 74km/h zabili u drugoga u kut gdje je najčvršći-ok nisu ga zabili u čvrstu prepreku, ali brzina je nešto veća nego na pravom testu (50km/h?)

I još će ga na nekim mjestima strukturno pojačati
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

stjepan je napisao/la:Tko će biti zastupnik u HR za taj auto? Jer koliko kužim po novim pravilima, nema potpore ako nemaš zastupnika koji će te zapisati za potporu.
Ili sam ja krivo shvatio kako su radile ovogodišnje potpore za EV, što i ne bi bilo čudno jer kad sma shvatio da nema auta kojeg želim sam prestao istraživati.

Ne mora biti kupljen u RH , da se dobiju poticaji.
mike20

Post Postao/la mike20 »

Znači ako je vozilo na popisu za poticaje, može se dovesti izvana?
Al opet mora imati kod nas zastupnika radi potvrde o sukladnosti.
Isto treba dostaviti našima neki predračun ili što već?
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Kako uopće dođe na popis? Tesla nije imala sve modele na popisu jer ih Tesla nije tamo stavila. Zato i pitam za ovog mališu. Ako nema zastupnika, tko će ga staviti na popis i odraditi sve što odrađuju zastupnici / prodavači za poticaje. Bio bi šteta da jedno takvo malo gradsko vozilo nebude na popisu.
Ja ga osobno ne vidim kao korisnog za svoje potrebe, ali sam siguran da postoji i te kako lijep komadić tržišta za taj format auta.
mike20

Post Postao/la mike20 »

Baš to.
Kao što rekoh, jel će netko tu se primiti posla :smijeh2:
testdriver

Post Postao/la testdriver »

stjepan je napisao/la:Da li je itko upoznat, kako stoje EU pravila po ptom pitanju? Da li je uopce legalno uvesti / napraviti auto bez tih nekih sada vec osnovnih stvari ala airbag?
U small type approval ne mora imati ništa, to je ograničena serija vozila, npr dopušteno je uvesti cca 200-500-1000 vozila

ali je whole vehicle type approval, onda mora imati sve što zahtjeva kategorija m1

za kategoriju četverocikli postoje drugačiji uvjeti, ali opet se onda mora udovoljiti propisima težine, brzine itd (l6e l7e)

što se tiće poticaja mora ih uvoznik upisati u fond, na stranicu vozimo eko, da bi to napravio moraš dostaviti ugovore, kompanijske identitete, homologacije itd, tako je bilo ove godine
BB

Post Postao/la BB »

stjepan je napisao/la:Kako uopće dođe na popis? Tesla nije imala sve modele na popisu jer ih Tesla nije tamo stavila. Zato i pitam za ovog mališu. Ako nema zastupnika, tko će ga staviti na popis i odraditi sve što odrađuju zastupnici / prodavači za poticaje. Bio bi šteta da jedno takvo malo gradsko vozilo nebude na popisu.
Ja ga osobno ne vidim kao korisnog za svoje potrebe, ali sam siguran da postoji i te kako lijep komadić tržišta za taj format auta.
Najbolje da ih uvozi Zelena Vozila doo ;)
mike20

Post Postao/la mike20 »

Dal taj auto spada u neku ograničenu seriju vozila ako je na matičnom tržištu prodavaniji od Tesle?
miko

Post Postao/la miko »

Firma koja proizvodi te aute proizvodi i MG te svoje aute plasira na tržište EU pod markom MG, možda će i ovaj prodavati pod tim brendom...
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Izgleda da počinje prodaja u EU

https://nikrob.uk/

Cijena je otprilike Kina *2, što je još i OK, ali mislim da ima i prevara ;

Battery capacity, kWh
13.8 - Standart
26.5 - Long Range
Charging time, h
6 - Standart
7 - Long Range

Premala je razlika u cijeni da bi kapacitet baterije za 2000 EUR skočio sa 13,8 na 26,5 kwh.
m2

Post Postao/la m2 »

<iframe width="1280" height="640" src="https://www.youtube.com/embed/ksHXQxMaIVM" title="The World's CHEAPEST Electric Car Just Got Better!" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Odgovori

Natrag na “Kineski”