Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
deadfall
|
Postano: 24.6.2019. pon. 13:58 Naslov: RC samohodna kosilica |
|
|
Zanima me kako napraviti na postojećoj samohodnoj kosilici daljinsko upravljanje samohodne kosilice.
Ne znam što mi sve treba i dali mogu nabaviti gotov komplet daljinski upravljač, elektroniku, motore i akumulator, pogonski sklop da nemoram još programirati elektroniku - komunikaciju s daljinskim upravljačem.
Ne treba mi ništa posebno samo dvije opcije naprijed-nazad i lijevo-desno.
Samohodnu kosilicu već imam.
Ovako nešto
https://www.youtube.com/watch?v=j4eFsQZjNNI
https://www.youtube.com/watch?v=isgwdmROwWc |
|
[Vrh] |
|
|
BuBi_zgb
|
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
Postano: 25.6.2019. uto. 12:37 Naslov: |
|
|
Problem samohodne kosilice je što ne možeš upravljati naprijed-nazad. Mislim da je ovo iz videa bolje, obična kosilica i dva zasebna motora s kojima možeš upravljati u raznim smjerovima |
|
[Vrh] |
|
|
deadfall
|
Postano: 6.7.2019. sub. 18:53 Naslov: |
|
|
Društvo nisam zaboravio na ovu temu, samo sam bio u velikoj gužvi tako da nisam stigao postavljati upite.
Ovako shvatio sam da nije moguće kod samohodne kosilice izvesti pogon naprijed nazad to je zbog postojeće getribe koja je takva kakva je. Trebalo bi puno kemijanja, a trebam i opciju lijevo desno. No lakše je izvesti skretanje preko dva motora, jedan radi dok drugi ne radi i to je ok.
Malo mi je nejasno baš elektronika, kako bi to izveo radio vezu.
Dali u ovom prvom linku imam odmah daljinski upravljač i elektroniku koja ide na kosilicu pa na nju poslije stavljam servo motor, motor i ostalo ? |
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
Postano: 7.7.2019. ned. 07:11 Naslov: |
|
|
Tak je. Tu stanicu imam ja i odlična je za te novce. U prijemnik štekaš sve, motori za pogon idu preko kontrolera, a servo direkt |
|
[Vrh] |
|
|
baza
|
Postano: 18.6.2021. pet. 11:46 Naslov: |
|
|
poz,vidim da se davno pisalo o RC kosilici dali ju je netko napravio,točnije tražim nekog tko se u to sve razumije da bi mi to sve spojio po mogućnosti da je iz Varaždinske županije? |
|
[Vrh] |
|
|
|