e-Rifter
Pravi auto za mene
Trenutno vozim Berlingo i sviđa mi se taj oblik automobila, puno prostora a performanse solidne, za više nemam potrebe jer na svakom ćošku stoji neka spodoba na tri noge koja mjeri brzinu
. Iz istog razloga sa Berlingom nisam ni prešao brzinu koju nudi ovaj Rifter. Domet mu je 10km manji od onog najdužeg koji ja trebam (vjerovatno bi se dalo riješiti nekim usputnim punjenjem). Imam ga mogućnost puniti na nekoliko mjesta, jedino je cijena ta koja će mi onemogućiti da ga koristim. Ali svejedno, sviđa mi se koncept 

Trenutno vozim Berlingo i sviđa mi se taj oblik automobila, puno prostora a performanse solidne, za više nemam potrebe jer na svakom ćošku stoji neka spodoba na tri noge koja mjeri brzinu

Kad sam birao auto, nisam ga posmatrao kao opciju, jer to je "civilno obučeni kamion", onda sam vidio da u okviru C segmenta su svi auti niži za cca 10cm nego auti prethodne generacije, za neki SUV se nema para, i onda skontam da nam naplaćuju samo materjale "mekane na dodir", i neke fensi gluposti. kako sam visok 193, odjednom shvatim da je za mene luksus prostor u automobilu a sve ostalo je nebitno (držim se za volan a ne za instrument tablu), i za malo para dobio solidno opremljen auto. Kad sam ga kupio, sjetio sam se da sam u mladosti poslije polaganja vozačkog ispita prvo ganjao kamione (auto mi bio neobičan za voziti), tako da mi je idealno legao...ogi je napisao/la:I ja vozim Berlingo Multispace i obožavam taj auto, volio bih ga zamijeniti jednom sa električnom 4x4 verzijom.

Baš sam zamišljao strujaća takvog