Postano: 8.10.2016. sub. 17:19 Naslov:
BuBi_zgb je napisao/la:
Nis posebno, lik putuje 100 milja sa BMW i3 s range extenderom kojeg je haknuo da bude kao ovaj u Europi ...
Zanimljiv je i3 sa tim REx-om, samo jos uvijek jako skup - najeftiniji rabljeni na Autoscout su od 30k pa na dalje. Ako sam dobro shvatio kada je REx upaljen mozes na autoputu odrzavati brzinu od oko 110km/h da ne trosi bateriju - sasvim pristojno za otici negdje dalje gdje nema punionica po putu.
Ocekujem znacajan pad cijena rabljenih (vjerojatno i drugih novih) nakon sto krajem ove godine izadje Opel Ampera E i onda krajem iduce Tesla 3, tako da pocinjem skupljati lovu...
Postano: 12.2.2021. pet. 11:44 Naslov:
Cose je napisao/la:
Zanimljiv je i3 sa tim REx-om, samo jos uvijek jako skup - najeftiniji rabljeni na Autoscout su od 30k pa na dalje. Ako sam dobro shvatio kada je REx upaljen mozes na autoputu odrzavati brzinu od oko 110km/h da ne trosi bateriju - sasvim pristojno za otici negdje dalje gdje nema punionica po putu.
Jucer smo bili pogledati jedan i3 REX i mogu reci da mi se auto jako svidja - premium unutrasnjost (ipak je to BMW), kvalitetni materijali i sjedala, ubrzanje brutalno (pardon: BRUTALNO), na straznjim sjedalima malo vise mjesta nego u Zoe, prtljaznik malo manji (ispod je motor i REX), baterija u 60Ah modelu malo slabijeg kapaciteta nego moj Zoe (18kWh) ali zato ima REX sa kojim te prilicno briga ako se isprazni baterija ili su punjaci zauzeti. Baterija + REX zajedno omogucavaju doseg 250-300km (na 60Ah verziji), a uz povremeno tankiranje imas neogranicen doseg.
U voznji smo isli upaliti REX i mogu reci da je izuzetno tih - sjedio sam na straznjoj klupi i jedva da se cuje da radi.
S obzirom da ih sada u po EU ima za oko 15k EUR (60Ah model, ima i za manje, ali gledam da nema preko 100k km i da je 1. vlasnik) pocinjem razmisljati o tome da bi mozda zamijenio Zoe za i3....
(94Ah su oko 20k - malo novija godista i to, ali ne znam da li ima smisla)
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.