|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Cose

|
Postano: 29.12.2020. uto. 11:44 Naslov: |
|
|
creatin je napisao/la: | grrga je napisao/la: | Već vas vidim kako prodajete strujaše i vraćate se na LPG pošto je nekima osjetno jeftiniji. Sad se samo treba još javiti netko sa Golfom 1.5D i reći da troši 4 L plavog  |
C3 1.5D, nekih 45kW trosi izmedju 4.5 - 5 litara na 115-120 km/h  |
VW TDI motori na 150km/h trose 7.5-8 litara, ali racunao sam jednu zanimljivu stvar u vezi svoje Mazde 2.0 LPG - Prius bi bio stedljiviji jedino po gradu (gdje ne vozimo Mazdu nego Zoe), a na otvorenoj cesti i autoputu je Mazda stedljivija ili tu negdje (financijski, ne po litrama potrosnje).
Recimo ovih 9 litara plina na otvorenoj cesti uz jako brzu voznju je ekvivalent jako stedljive voznje Priusa (4-4.5 litre) i zivo me zanima koliko bi trosio da ga vozim tako brzo i preticem kao s Mazdom.
Na autocesti je Prius Ok do nekih 120-130km/h, poslije toga pocne puno vise trositi i motor bude jako glasan. |
|
[Vrh] |
|
 |
Grana

|
Postano: 29.12.2020. uto. 18:20 Naslov: |
|
|
testdriver je napisao/la: |
istina je da plin dosta prišpara ali ima zajebancije kao i kod svakog auta na benzinski motor, tako da je struja preporod, pogotovo oko tih briga sa servisom, ovo samo voziš i mjenjaš gume , evo već dvije godine i nakon 100.000 km napravljenih na struju...pa nebi se vratio plinu, baš da moram, eto u tom slučaju samo |
Odnio si mi rič iz usta...vidio si moju škodu, u nju ulažem doslovno samo u mehaniku i u prosjeku je opet oko 100 eura mjesečno. Estetski bih uložio nešto samo ako me ne pusti na tehničkom pregledu. I sada ima kvar na plinskoj instalaciji koji mi u servisu nisu usplili popraviti pa moram sam. Radi toga sam ovaj mjesec, uz sve ostalo, samo na benzin oko 1500kn sprašio  |
|
[Vrh] |
|
 |
testdriver

|
Postano: 29.12.2020. uto. 19:52 Naslov: |
|
|
Grana je napisao/la: | testdriver je napisao/la: |
istina je da plin dosta prišpara ali ima zajebancije kao i kod svakog auta na benzinski motor, tako da je struja preporod, pogotovo oko tih briga sa servisom, ovo samo voziš i mjenjaš gume , evo već dvije godine i nakon 100.000 km napravljenih na struju...pa nebi se vratio plinu, baš da moram, eto u tom slučaju samo |
Odnio si mi rič iz usta...vidio si moju škodu, u nju ulažem doslovno samo u mehaniku i u prosjeku je opet oko 100 eura mjesečno. Estetski bih uložio nešto samo ako me ne pusti na tehničkom pregledu. I sada ima kvar na plinskoj instalaciji koji mi u servisu nisu usplili popraviti pa moram sam. Radi toga sam ovaj mjesec, uz sve ostalo, samo na benzin oko 1500kn sprašio  |
jedino se bolji uređaj isplati, na jednom đzipu sam odradio 150.000 km na plin i to samo za 2 izmjene filtera plina, auto je radio na plin vrhunski i poslje sam ga prodao
onda smo za fiat punto kupili jeftinji plin i svako malo u servis, a za hyundai plin top kvalitete i 50.000 km i još servisa nije vidio |
|
[Vrh] |
|
 |
rkahler

|
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|