Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
poljoprivrednik
Pridružen/a: 08. 06. 2015. Postovi: 36 Lokacija: Osijek - okolica
|
Postano: 6.12.2016. uto. 13:00 Naslov: |
|
|
Moj sin je kupio led "luster" u Lidlu za stotinjak kuna pred cca. godinu dana, ali je sobu uređivao ovaj vikend i montirao novi luster.
Kad se upali sve je uredu, ali kad se ugasi on i dalje malo svijetli (tinja) tako da se preko dana to i nevidi, ali kad se spusti mrak tada se vidi da malo svijetli.
Dali je to nešto krivo spojeno ili je greška u žaruljama?
Stari obični luster s običnom žaruljom se normalno palio i gasio. |
|
[Vrh] |
|
 |
selec1
|
Postano: 6.12.2016. uto. 22:19 Naslov: |
|
|
poljoprivrednik je napisao/la: | Moj sin je kupio led "luster" u Lidlu za stotinjak kuna pred cca. godinu dana, ali je sobu uređivao ovaj vikend i montirao novi luster.
Kad se upali sve je uredu, ali kad se ugasi on i dalje malo svijetli (tinja) tako da se preko dana to i nevidi, ali kad se spusti mrak tada se vidi da malo svijetli.
mozda je problem u tome da prekida nulu a ne fazu? nek proba zamijeniti "polaritet" zica na lusteru |
|
[Vrh] |
|
 |
MARIJANVZ
|
Postano: 7.12.2016. sri. 09:37 Naslov: |
|
|
Meni je kod izmjenične linije znala treperiti LED žarulja. |
|
[Vrh] |
|
 |
suky-st
|
Postano: 7.12.2016. sri. 10:09 Naslov: |
|
|
Odvoji prekidač možda propušta malo struje (lošije kvalitete) a ledica jako malo troši pa se vidi lagano treperenje. Ako ne to možda je indukcija u žicama. |
|
[Vrh] |
|
 |
poljoprivrednik
|
Postano: 8.12.2016. čet. 01:15 Naslov: |
|
|
Hvala za savjete.
Budem probao u subotu kad dođem kući na vikend. strah me da to oni dalje sami prčkaju (premladi su i neiskusni). |
|
[Vrh] |
|
 |
suky-st
|
Postano: 8.12.2016. čet. 10:06 Naslov: |
|
|
Ako nikako ne možeš rješiti dodaj paralelno led žarulji običnu od 10-tak wati i rješen problem  |
|
[Vrh] |
|
 |
bob4

|
|
[Vrh] |
|
 |
BB
|
Postano: 8.12.2016. čet. 15:38 Naslov: Re: kuruza samo radi; i po danu tinja bez obzira na fazu |
|
|
bob4 je napisao/la: | http://fema-hobi.blogspot.hr/2016/07/led-zarulja.html |
ova je mogla da radi i u Doboju 2014... |
|
[Vrh] |
|
 |
poljoprivrednik
|
Postano: 18.12.2016. ned. 09:57 Naslov: |
|
|
selec1 je napisao/la: | poljoprivrednik je napisao/la: | Moj sin je kupio led "luster" u Lidlu za stotinjak kuna pred cca. godinu dana, ali je sobu uređivao ovaj vikend i montirao novi luster.
mozda je problem u tome da prekida nulu a ne fazu? nek proba zamijeniti "polaritet" zica na lusteru |
Riješeno jučer jer sam se prošli vikend "ubio s alkoholom" na svinjokolji. Bio je problem što je nula išla preko šaltera. Prespojio sam u razvodnoj kutiji, jer na lusteru nije pomoglo kad sam zamijenio žice.
Hvala svima za savjete, prava ste ekipa.
P.S. Uz Vaše savjete malo po malo i postajem glavni električar u selu  |
|
[Vrh] |
|
 |
selec1
|
Postano: 18.12.2016. ned. 16:19 Naslov: |
|
|
poljoprivrednik je napisao/la: | selec1 je napisao/la: | poljoprivrednik je napisao/la: | Moj sin je kupio led "luster" u Lidlu za stotinjak kuna pred cca. godinu dana, ali je sobu uređivao ovaj vikend i montirao novi luster.
Riješeno jučer jer sam se prošli vikend "ubio s alkoholom" na svinjokolji. Bio je problem što je nula išla preko šaltera. Prespojio sam u razvodnoj kutiji, jer na lusteru nije pomoglo kad sam zamijenio žice.
Hvala svima za savjete, prava ste ekipa.
P.S. Uz Vaše savjete malo po malo i postajem glavni električar u selu  |
ma da...to sam mislil, bio sam brzoplet
bitno da je rijesen problem  |
|
[Vrh] |
|
 |
|