Rimac Greyp
Koliko sam ja vidio ima I nekih običnih bicikala koji koštaju više od Greypa pa ih ljudi kupuju tako da ova cijena nije tako katastrofalno velika za ono što nudi. Pitanje je samo da li takav bicikl nekome treba I da li ga želi te može li izdvojiti tolike novce za njega. Ako se sve poklopi evo kupca. 

Evo ja neki dan vidio Levo Turbo, to je isto tu negdje po cijeni, a i ne treba zaboraviti da postoje i "obicni" vrhunski dh i ostali bajkovi koji kostaju slicno i imaju svoju publiku. Za to sto Greyp nudi, cijena je razumna. Druga stvar je sto bi bilo zanimljivo vidjeti prosirenu paletu proizvoda gdje ima nesto za svakoga, ali za takav tip el. bajka, ta cijena je standard.
-
ogi je napisao/la:Nudi električni motocikl i cijena bi bila manje šokantna da se tako zove.Apex je napisao/la:Za to sto Greyp nudi, cijena je razumna.
Ha čuj, mislio sam s obzirom na Stealth i slične koji isto ne znaju točno što su. A novi australac čak ni nema pedale, a još ga se boje nazvati motociklom. S druge strane Specialized Levo je "običan" pedelec sa 250w, a isto tolko košta. Rasprave kolko nešto vrijedi nemaju smisla, jer koja je realna vrijednost milijunskog dijamanta? Ona koju je netko spreman platiti za lijepo izbrušenu alotropsku modifikaciju ugljika.
Već sam jednom rekao da mislim da je Greyp savršen da se iz njega izvuče desetak najrazličitijih modela. A ta sama činjenica njega čini vrlo interesantnim. To je baš impresivno vozilo, nadam se da ću ga imati prilike ponovno voziti uskoro, ali ne po cesti

E ako Roman kaze da vrijedi, onda vrijedi!!
Mislim neki dan je crkla sprava, Tissulyzer i kosta $11,491.00, hocete vidjet kaj je to?
Slike malo nize
Ima motor koji preko remena ispod pokrece ekscentar i ove dvije poluge drmaju uzorak (prilicno silovito) u ovim plasticnim bijelim kockama...
Elektronika je za regulaciju brzine titranja (RPM control) i za interval (koliko dugo da to radi) plus dizajn je star nekoliko desetljeca vidi se koje komponente i rijesenja koriste...
Znaci motor, malo mehanike i malo elektronike (sve skupa ~15Kg) i 11.5K$!!
Da li to vrijedi toliko?

Svatko ima pravo na misljenje, ja mislim da kao sto oni koji znaju kazu, trziste odredjuje koliko ce nesto kostati i ako si precjenio svoj proizvod jednostavno...propast ces.
No zasto sad to pitate se, bas sam prije neki dan raspravljao za frendom koliko kosta to sto mi radimo i reakcija je bila cudjenje i nevjerica, zatim sam mu prezentirao ovaj primjer jer bas nam je riknula sprava prije koji dan, tehnoloski gledano ovo ne bi trebalo kostat vise od 500$ i ne bi da se proizvodi u velikim kolicinama i da je siituacija na trzistu adekvatna, ali tako je to i stvari uredno funkcioniraju...
Problem vidim u kad ljudi na raznim forumuma postanu vokalni u guranju niz grlo svojeg misljenja kao apsoluta (zvuci poznato?) to se trenutno vidi na nekim drugim forumuma (a i ovdje smo nesto slicno iskusili nedavno) gdje odredjeni forumasi imaju razlicite rijeci za rimceve proizvode i puni su kritike!
Uvijek moj odgovor na to ce biti, zasuci rukave i napravi bolje, i jeftinije (i brze)

Mislim neki dan je crkla sprava, Tissulyzer i kosta $11,491.00, hocete vidjet kaj je to?
Slike malo nize
Ima motor koji preko remena ispod pokrece ekscentar i ove dvije poluge drmaju uzorak (prilicno silovito) u ovim plasticnim bijelim kockama...
Elektronika je za regulaciju brzine titranja (RPM control) i za interval (koliko dugo da to radi) plus dizajn je star nekoliko desetljeca vidi se koje komponente i rijesenja koriste...
Znaci motor, malo mehanike i malo elektronike (sve skupa ~15Kg) i 11.5K$!!
Da li to vrijedi toliko?

Svatko ima pravo na misljenje, ja mislim da kao sto oni koji znaju kazu, trziste odredjuje koliko ce nesto kostati i ako si precjenio svoj proizvod jednostavno...propast ces.
No zasto sad to pitate se, bas sam prije neki dan raspravljao za frendom koliko kosta to sto mi radimo i reakcija je bila cudjenje i nevjerica, zatim sam mu prezentirao ovaj primjer jer bas nam je riknula sprava prije koji dan, tehnoloski gledano ovo ne bi trebalo kostat vise od 500$ i ne bi da se proizvodi u velikim kolicinama i da je siituacija na trzistu adekvatna, ali tako je to i stvari uredno funkcioniraju...
Problem vidim u kad ljudi na raznim forumuma postanu vokalni u guranju niz grlo svojeg misljenja kao apsoluta (zvuci poznato?) to se trenutno vidi na nekim drugim forumuma (a i ovdje smo nesto slicno iskusili nedavno) gdje odredjeni forumasi imaju razlicite rijeci za rimceve proizvode i puni su kritike!
Uvijek moj odgovor na to ce biti, zasuci rukave i napravi bolje, i jeftinije (i brze)

Dok sam radija ka superintendent za Tidewater, ima sam jedan brod na popravku...
Dakle, otišla je konzola za upravljanje bow thrusterom, marke Rolls-Royce na brodu starom ~4 godine.
Poslao sam upit prvo za cijelu konzolu, ali su javili da je rok isporuke 16-18 tjedana.
Odustao sam od konzole (popravit ću je nekako sam) i naručija novi joystick za nju jer je stari bio mehanički oštećen.
Došao je račun za novi joystick u iznosu ~10000GBP, a kako nije bilo vremena da se s time zamajavam, odobrio sam isplatu i naručija.
Naravno, došao je pogrešan model pa sam se ipak morao zamajavati sa starim joystickom i uspija ga popraviti za manje od par sati.
Usput, bili su razbijeni monitori od DP kompjutera te je za njih došla ponuda od 6000$/kom, veličina monitora 12", rezolucija 1024*768.
Kad sam pita zašto to toliko košta, dobija sam odgovor da je to "marine approved" monitor.
Taj problem je riješen tako da sam otiša u obližnji computer shop i kupija za 300$ dva 15" monitora te sam sam (u suradnji s brodskim registrom) ishodio taj "marine approved" certifikat. Cijena certifikata: četiri pive u Seaman's Mission klubu.
'beš ti marketing ako ne znaš upakovati go.na u celofan...
Dakle, otišla je konzola za upravljanje bow thrusterom, marke Rolls-Royce na brodu starom ~4 godine.
Poslao sam upit prvo za cijelu konzolu, ali su javili da je rok isporuke 16-18 tjedana.

Odustao sam od konzole (popravit ću je nekako sam) i naručija novi joystick za nju jer je stari bio mehanički oštećen.
Došao je račun za novi joystick u iznosu ~10000GBP, a kako nije bilo vremena da se s time zamajavam, odobrio sam isplatu i naručija.
Naravno, došao je pogrešan model pa sam se ipak morao zamajavati sa starim joystickom i uspija ga popraviti za manje od par sati.
Usput, bili su razbijeni monitori od DP kompjutera te je za njih došla ponuda od 6000$/kom, veličina monitora 12", rezolucija 1024*768.
Kad sam pita zašto to toliko košta, dobija sam odgovor da je to "marine approved" monitor.
Taj problem je riješen tako da sam otiša u obližnji computer shop i kupija za 300$ dva 15" monitora te sam sam (u suradnji s brodskim registrom) ishodio taj "marine approved" certifikat. Cijena certifikata: četiri pive u Seaman's Mission klubu.

'beš ti marketing ako ne znaš upakovati go.na u celofan...

Ukratko, ne žulja visoka cijena nečega ča se proizvodi u malim količinama.
Žulji te cijena kad je očito da ti netko prodaje maglu.
Rimac svakako nije osoba koja prodaje maglu. Kad vidim koliko se pljuje po njemu, smuči mi se.
Zanimljivo je vidjeti tko to pljuje po njemu.
Većinom su to osobe koje nisu u stanju ni svoju gu..cu obrisati kako treba nakon sr.nja.
Logika kod takvih osoba je jednostavna: nisam ja ništa napravija jer sam pošten i nisam lopina. Oni, kojima nešto i uspije su garant lopine jer da su pošteni ka ja, ne bi im uspjelo.
Naravno, ako se već rukuješ s takvom osobom, zdravo je prebrojati prste prije i poslije rukovanja.
Žulji te cijena kad je očito da ti netko prodaje maglu.
Rimac svakako nije osoba koja prodaje maglu. Kad vidim koliko se pljuje po njemu, smuči mi se.
Zanimljivo je vidjeti tko to pljuje po njemu.

Većinom su to osobe koje nisu u stanju ni svoju gu..cu obrisati kako treba nakon sr.nja.
Logika kod takvih osoba je jednostavna: nisam ja ništa napravija jer sam pošten i nisam lopina. Oni, kojima nešto i uspije su garant lopine jer da su pošteni ka ja, ne bi im uspjelo.
Naravno, ako se već rukuješ s takvom osobom, zdravo je prebrojati prste prije i poslije rukovanja.

I ja na faksu od raznih mudrijasa cujem stalno komentare na cijenu...kad za sebe radis bicikl kao neki usputni hobi, kosta te samo materijal...al u cjeni grejpa je materijal, dio plaće radnicima, dio troska za strojeve, marketing i ko zna sta jos bez da se uopce spomene zarada...
Da ja radim istu stvar kostala bi sigurno vise i nebi niko cuo za to

Da mu prepoloviš cijenu, bi li onda bio i dalje skup?Grana je napisao/la:I ja na faksu od raznih mudrijasa cujem stalno komentare na cijenu...kad za sebe radis bicikl kao neki usputni hobi, kosta te samo materijal...al u cjeni grejpa je materijal, dio plaće radnicima, dio troska za strojeve, marketing i ko zna sta jos bez da se uopce spomene zarada...
Naime, najmanje toliko ide u državnu kasu...